Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax in Eredivisie ook te sterk voor FC Emmen

16 april 2023 21:55
Foto: Pro Shots

Ajax in Eredivisie ook te sterk voor FC Emmen; image source: Pro Shots

Ajax heeft de tweede plaats in de Eredivisie in handen weten te houden. Zondagavond werd de thuiswedstrijd tegen FC Emmen met 3-1 gewonnen. Door doelpunten van Jorge Sánchez, Steven Bergwijn en Dusan Tadic blijft de ploeg van John Heitinga op doelsaldo PSV voor.

Ajax wist vooraf al dat het moest winnen om de tweede plek in handen te houden aangezien PSV eerder op de dag had gewonnen van FC Volendam. De ploeg van John Heitinga begon echter slap aan de wedstrijd en het was dan ook FC Emmen dat al snel een grote kans kreeg. Gerónimo Rulli wist echter redding te brengen.

De ploeg leek daardoor wel wakker te zijn geschud. Nadat enkele kansen al werden gemist, was het uiteindelijk Jorge Sánchez die wist te scoren nadat bij een hoekschop de bal werd verlengd door Edson Álvarez. Sánchez had ook een belangrijke rol bij de volgende treffer, aangezien uit zijn voorzet Steven Bergwijn voor de 2-0 wist te zorgen.

Ook na rust waren de beste kansen voor de thuisploeg. Met name Bergwijn miste een paar mogelijkheden. Het was echter FC Emmen dat uit het niets de aansluitingstreffer wist te maken. Sánchez liet zich verrassen door een voorzet en zag zijn directe tegenstander voor de 2-1 zorgen.

Ajax bleef wel de betere ploeg, maar wist nauwelijks gevaarlijk te worden. FC Emmen bleef daardoor hoop houden op een resultaat, maar terwijl de ploeg uit Drenthe naar voren trok in de hoop de gelijkmaker te kunnen maken sloeg Ajax genadeloos toe vanuit de counter. Het was uiteindelijk Dusan Tadic die voor de 3-1 zorgde.

De wedstrijd was daarmee beslist, al kreeg FC Emmen diep in blessuretijd nog een enorme kans. De 3-1 bleef echter op het scorebord staan en met een beter doelsaldo zal Ajax volgende week aan de topper tegen PSV beginnen.




Discussieer mee op de forums


Tags

emmen sanchez bergwijn eredivisie heitinga jorge tadic alvarez counter drenthe geronimo geschud rulli slap topper volendam wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.273 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos