Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederland verzekerd van zesde plek op coëfficiëntenlijst

13 april 2023 22:56
Foto: Pro Shots

Nederland verzekerd van zesde plek op coëfficiëntenlijst; image source: Pro Shots

Nederland is na donderdag verzekerd van de zesde plek op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Nadat Feyenoord wist te winnen van AS Roma, terwijl Sporting Lissabon verloor van Juventus kan Portugal dit seizoen Nederland niet meer achterhalen. De zesde plek betekent dat de nummer twee van de Eredivisie van volgend seizoen ook direct de groepsfase van de Champions League ingaat. De nummer drie zal dan in het seizoen 2024/2025 een ticket krijgen in de voorronde van de Champions League.

De ticketverdeling van dit seizoen ligt al vast. Net zoals afgelopen seizoen zal ook nu nog alleen de landskampioen direct naar de groepsfase van de Champions League gaan, terwijl de nummer twee uitkomt in de derde voorronde. De bekerwinnaar gaat naar de Europa League. Indien de bekerwinnaar al een ticket heeft voor (de voorronde van) de Champions League zal de nummer drie van de Eredivisie naar de Europa League gaan. Nederland heeft daarnaast twee tickets voor de voorrondes van de Conference League.




Tags

nederland coefficientenlijst voorronde eredivisie conference feyenoord ingaat juventus lissabon portugal roma sporting ticketverdeling uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Meer reden om komende zomer goeie spelers en een goede trainer te halen. Het zou zuur zijn als de club niet profiteert van iets waar keihard voor is gewerkt afgelopen jaren.
+5/-0

1 jaar geleden
Een cadeautje van Ajax aan Feijenoord en PSV.
Dat is nog het ergste.
+3/-1

1 jaar geleden
En de media doet alsof fey dit heeft bewerkstelligd
+2/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden
Het doet misschien pijn om te zeggen, maar feitelijk is dit ook zo. Niet alleen dit jaar maar ook vorig seizoen.

Coefficienten gaan over de laatste 5 jaar dus de halve finale CL 2019 telt maar gedeeltelijk mee. Het maakt voor behaalde punten maar weinig uit of je ze behaald in de CL, EL of ConfL.
+3/-0

 
1 jaar geleden
https://kassiesa.net/uefa/data/method5/trank2023.htmllink

Natuurlijk heeft Feyenoord ook bijgedragen sinds vorig seizoen, maar de 3 seizoenen ervoor hebben ze geen reet bijgedragen. Anders stonden ze niet op #34, om over PSV maar te zwijgen.
+4/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden
Even los van dat het totaal onbelangrijk is:

Als je de data doortrekt naar het jaar 2025 (daar waar deze cooefficient weer afloopt) staat Ajax op plaats 16 met 49 punten en Feyenoord 17e met 45 punten. En dat was de data van voor de thuiswedstrijd tegen Roma.

Ajax heeft in zijn topjaar 18/19 maar 3 punten meer behaald dan Feyenoord in het seizoen van de Conference league. Dat alleen geeft al aan dat het niets uitmaakt of je CL, EL of CfL speelt.

Maar zoals ik al zei, het is echt totaal onbelangrijk wie er die punten haalt.
+3/-0

 
1 jaar geleden
1. Ajax: 98 punten
2. PSV: 64
3. Feyenoord: 57,5
4. AZ: 56,5
5. Vitesse: 15,5
6. FC Twente: 2,5
7. Willem II: 2
8. FC Utrecht: 0,5
+1/-0


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht