Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Henk Veldmate keert terug naar FC Groningen

12 april 2023 10:24 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Henk Veldmate keert terug naar FC Groningen</b>; image source: Pro Shots

Ajax meldt via de officiële kanalen dat Henk Veldmate vertrekt bij de club. De hoofdscout gaat aan de slag bij FC Groningen, de club waar hij ook al werkte voordat hij in 2016 naar Ajax kwam. In Groningen gaat hij aan de slag als Internationaal Scout. Bij Ajax was Veldmate medeverantwoordelijk voor de komst van onder meer Nicolas Tagliafico, Lisandrom Martínez, Antony en Edson Álvarez.

Meer op Ajax.nl
Tags

groningen veldmate alvarez antony lisandrom martinez tagliafico

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is een aardige zilvervloot die Veldmate heeft binnen gebracht. Toch een kleine 170 miljoen aan transfer omzet, waar met de verkoop van Alvarez zeker nog wel 35-40 miljoen bij gaat komen. Mede verantwoordelijk voor de glorieuze periode onder Erik Ten Hag. En dan laten we nog buiten beschouwing dat hij ook de man was die ervoor heeft gezorgd dat Luis Suarez in Nederland kwam voetballen. Sad to see him go.

De beste man is echter ook alweer 66, dus snap het van beide kanten wel. Ajax wil doorpakken en direct een toekomstbestendig technisch apparaat neerzetten onder leiding van Mislintat. En Veldmate wil hoogstwaarschijnlijk gewoon weer wat dichter bij huis werken. Ook de abominabele staat van FC Groningen zal wel iets met zijn supportershart doen en hem motiveren om zijn club uit de brand te helpen.

Wat rest is afscheid nemen van een man die zeer waardevol geweest is voor Ajax. En een vertrek door de voordeur is ook wel weer eens lekker, na al het gedoe van de afgelopen tijd.
+16/-0

1 jaar geleden
Hoort onze rechtsback Sanchez ook niet in het rijtje ?

Ik hoop/vrees dat ie volgend seizoen verhuurd gaat worden aan een Zuid Amerikaanse club.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Sanchez is vooral gekomen om alvarez tevreden te houden volgens mij. Maar goed, ik dacht dat hij bij de nationale selectie zit en hij speelde afgelopen weekend een prima wedstrijd. Dus bij vlagen kan hij wel wat. Hopelijk kan hij wat stabieler worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Ja, wat moet zo'n man met een prachtige lijst ontdekte en gehaalde spelers ook bij die mensen die er al dik een jaar een grote puinhoop van maken. Weg ermee.
Hij blijft exact hetzelfde werk doen bij Groningen maar bij Ajax gaat/moet hij weg.
Zonde dit, heel erg jammer.
+4/-0

1 jaar geleden
Jammer, maar geen paniek. De club zal een eigen netwerk opgebouwd hebben.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik hoop het maar het afgelopen jaar laat iets heel anders zien.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Afgelopen jaar hebben ze maar wat gedaan inderdaad. Vreemd dat niemand verantwoordelijk voor wordt gehouden. Zo een beetje alle winst van Antony en Martinez is er doorheen gejaagd en daarmee heeft men de concurrentie de kans gegeven dichterbij te komen. Juist dit seizoen had Ajax een gigantisch financiële gat moeten slaan, ook al zou er sprake zijn van een tussenjaar. Er hadden spelers gehaald moeten worden in overleg met de scouting, want volgens mij is daar weinig sprake van geweest. En spelers als Schuurs en Tagliafico had je niet moeten laten gaan, omdat je ze goed had kunnen gebruiken. Vooral Tagliafico had aan zijn contract gehouden moeten worden. Dan had je een achterhoede Tagliafico - Blind - Timber - Rensch. Niet ideaal, maar wel beter dan wat er nu staat en had je een talentvolle verdediger kunnen halen en rustig kunnen brengen en je had eventueel Schuurs in het centrum kunnen zetten en Timber op rechtsback om zo een seizoen te overbruggen. En op LB had je dus Wijndal niet hoeven halen en kon een talent zich achter Tagliafico verder ontwikkelen.
+4/-0

1 jaar geleden
Nicolas Tagliafico, Lisandrom Martínez, Antony en Edson Álvarez. Pfoe.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis bergwijn boomen branco elsimao farioli forbs godts halven henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst