Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Sven Mislintat nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax

11 april 2023 11:04 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Sven Mislintat nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax</b>; image source: Pro Shots

Via de officiële kanalen heeft Ajax Sven Mislintat gepresenteerd als directeur voetbalzaken. De Duitser gaat vanaf 19 mei aan de slag in de Johan Cruijff ArenA en heeft een contract getekend tot de zomer van 2026. Klaas Jan Huntelaar blijft als technisch manager aan de slag gaan bij Ajax en zal aan Mislintat gaan rapporteren.

Mislintat werkte werkte van 2006 tot 2017 bij Borussia Dortmund als hoofd scouting en later hoofd betaald voetbal. Vervolgens werd hij hoofdscout bij Arsenal, maar in 2019 keerde hij terug naar Duitsland om als sportief directeur bij VfB Stuttgart aan de slag te gaan. Eind 2022 werd daar zijn verbintenis ontbonden toen hij bekend maakte zijn aflopende contract niet te willen verlengen.

Meer op Ajax.nl
Tags

mislintat arena arsenal dortmund duitsland huntelaar ontbonden rapporteren stuttgart vfb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Heeft er best een bende van gemaakt bij arsenal en Stuttgart
+1/-7

 
tackle (geschorst)
1 jaar geleden
Heb je daar ook argumenten voor of is het louter roepen om iets te roepen?
+3/-0

1 jaar geleden
Ik heb er eerlijk gezegd weinig vertrouwen in, maar ik laat me graag positief verrassen. De tijd zal leren.
+6/-0

 
1 jaar geleden
De tijd…. Solidus ?! Denk dat we juni toch e.e.a al weten ! Van der Sar heb ik altijd verdedigd, maar nu is dat toch klaar! Ik geloof niet in een toekomst voor lange termijn voor dit stel! Hoop dat ik t mis heb! Heitinga moet nog veel leren is echt niet klaar! Mislintat één groot vraagteken!
+2/-0

 
1 jaar geleden
We kunnen weinig anders dan deze man het voordeel van de twijfel geven. Fingers crossed.
+2/-0

1 jaar geleden
Valt best mee hoe groot die bende was. Arsenal was subtopper in pl en haalde finale uefacup. Stuttgart promoveerde uit de 2. Bundesliga en eindigde een jaar later als negende op het hoogste niveau. Zeker, het kan altijd beter, maar het is niet dat hij er overal een rotzooi van heeft gemaakt. Het zou zo maar kunnen dat Ajax de juiste club is voor hem. Ik ben benieuwd.
+13/-0

1 jaar geleden
Ik lees vooral ook dat supporters van Stuttgart hem heel graag terug willen zien komen. Zij zijn enthousiast over zijn werkwijze en prestaties.

Ik ben blij dat er in elk geval poppetjes op plekken worden gezet. Nu hopen dat het de juiste poppetjes zijn en dat ze het weer op de rit krijgen. Succes Sven!
+9/-0

1 jaar geleden
Welkom en wens hem heel veel succes!
+9/-0

1 jaar geleden
Viel Glück! Auch für den fans!
+6/-0

1 jaar geleden
Waarom pas over 5 weken? Is er nu geen werk te doen dan?
+2/-0

 
tackle (geschorst)
1 jaar geleden
Uit het interview af te leiden is hij al aan het werk. Zou vanaf nu dagelijks contact hebben met Heitinga.
+2/-0

 
1 jaar geleden
...en ook al de voorkeur geven aan Heitinga als hoofdtrainer komende jaren omdat John het volgens Mislitat uitstekend doet.
+2/-1

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden
Precies, en dat is prima als je realistisch bekijkt dat we volgend jaar waarschijnlijk de finale van de CL niet gaan halen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat lukte in het tijdperk Overmars ook niet alhoewel drie keer overwinteren in de CL aangeeft dat Marc op de juiste weg bezig was door met verstand gericht aan te kopen met de beperkte financiële middellen die in beginsel voorhanden waren. Het blijft een knappe prestatie.

Ook de wijze waarop tegenstanders die volgens sommigen een brug te ver waren kansloos omver werden gespeeld. Real Madrid was een van de slachtoffers in eigen huis.

Of tandem Mislitat/Heitinga dat kunststukje voor elkaar kunnen krijgen is nog maar de vraag. Die Mislitat heeft eerst een flinke aanloop nodig om de manier van opleiden - het voetbal te doorgronden voordat hij zelfstandig gerichte kan aankopen opdat het perfect past.

Overigens vernam ik onlangs dat de totale selectie uit maar liefst 41 spelers bestaat inclusief verhuurden. Ik moet het aantal nog verifiëren maar als het klopt is mijn advies aan Mislitat flink saneren. Allereerst degene die in een laag tempo technisch al in zwaar weer terecht komen anders gaat het nog heel lang duren voordat we in de CL finale staan.
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wie zegt dat Mislintat/Heitinga een lange aanloop nodig hebben?! Misschien wel helemaal niet.

We weten helemaal niets.
Nou ja, voorlopig weten we wel dat de voltallige Ajax selectie wegloopt met Heitinga. Dat alleen is al een reden om hem te behouden.

De enigen die deze keer maar eens gevuld moeten opbrengen zijn de supporters.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik mag hopen dat Mislitat slim genoeg is om zich vooral door Ajax dna goed te laten informeren om een goed beeld te krijgen wat de bedoeling is. Zo te horen is Mislitat dat ook van plan.

En dat geduld. Dit seizoen was het voor mij geen kwestie van geduld aan omdat de organisatie zijn eigen doelstelling in de steek liet opdat ze nergens op voorbereid waren als beursgenoteerd bedrijf. Daarmee overgebleven spelers te kort deden. Vervolgens opscheeptte met tweede en derderangs garnituur.
+1/-0

Iets in mij zegt dat deze man het beter gaat doen dan Gerry Hamstra.
Ik heb goeie hoop dat deze man zelf naar een club durft te bellen als hij geïnteresseerd is in een speler in plaats van dat hij dan vraagt of een zaakwaarnemer wil bellen.
Word denk ook iets serieuzer genomen.
Veder is het afwachten maar beter vragen naar de langste weg dan een antwoord dat je stil moet staan, en stil stonden we het afgelopen jaar.
Gelukkig is er wat dat betreft nu duidelijkheid, nu de knoop doorhakken wat betreft de trainer en dan gas er op!
Zal mooi zijn als we over een paar jaar kunnen zeggen, 2023 was een vervelend tussenjaartje, we werden maar 2e en we moesten het kwa prijs doen met de beker.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Lijkt mij zo goed als uitgesloten dat er ooit nog iemand aan de slag gaat bij Ajax die het slechter doet dan Gerry Hamstra.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Zijn interview met ESPN waren best wel wat open deuren. Wat ik wel frappant vind is dat hij nu al bezig is maar officieel pas 19 Mei start. Er wordt hem gevraagd wat hij met Heitinga gaat doen. Hij antwoord dat hij al met hem gepraat heeft, dat zal blijven doen en op pole positie ligt. Maar in feite heeft hij de bevoegdheid sowieso niet om nu al wat te veranderen, dat is pas vanaf 19 Mei. Twee dagen voor de op een na laatste wedstrijd van het seizoen, wanneer we al weten waar we staan. Het lijkt er bijna op dat dit een tactische overweging is, want hij is nu al vrij, is al gepresenteerd, en er is geen reden om na meer dan een jaar zonder TD, iemand niet direct aan te stellen. Volgens mij weten ze allang dat Heitinga eruit vliegt omdat zijn hele visie niet bestaand is, hij capaciteiten in tactiek, trainingsopbouw en het bouwen van een team mist. Ze kunnen nu makkelijk achter Heitingas rug om anderen benaderen en dat dan eind Mei bekendmaken, na de officiële start van Mislintat. Ik heb na zijn interview iets meer vertrouwen in de man, ookal begin je als buitenlander met een hele grote achterstand, dan moet je heel goed zijn om dat te compenseren.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch deadline elsimao farioli gaaei godts hato henderson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson