Transparent
Inloggen
Sluiten

John Heitinga: 'In de fase waarin we zitten weet je dat we goals moeten maken'

9 april 2023 20:40

In gesprek met ESPN was John Heitinga tevreden over het spel van zijn ploeg. "We begonnen fris. Wij wilden de eerste goal maken. Zeker tegen een compacte organisatie is het belang van die eerste goal erg groot", aldus Heitinga. "Je creëert dan een hoop ruimtes en maakt dan de tweede. Het tweede gedeelte van de eerste helft was gewoon ruk. Het baltempo lag veel te laag. In de fase waarin we zitten weet je dat we goals moeten maken. Dat pak je in de tweede helft weer goed op en dan maak je nog een paar goede goals."

Gevraagd werd aan Heitinga of Youri Baas en Jorrel Hato Owen Wijndal al voorbij zijn gestreefd in de pikorde. "Een paar honderd meter verderop is nu de Future Cup bezig. Daar mogen zij ook nog spelen, maar ze spelen nu op dit podium", zo gaf hij aan. "Ze verdienen het ook. Als je ze ziet op de trainingen of bij Jong Ajax, dat is iets waar Ajax voor staat. Dit is ook iets voor hun waar ze naartoe moeten werken. Dit is een beloning voor het harde werk dat ze leveren en ze moeten zorgen dat ze de concurrentie aangaan en hun plekje veroveren."

Heitinga ging ook nogmaals in op zijn eigen toekomst. "Achter de schermen wordt er heel hard gewerkt bij Ajax. Er zal denk ik snel een gesprek met mij gaan volgen", zei hij daarover. "Dat gevoel heb ik wel. Je gaat uiteindelijk met elkaar in gesprek en het allerbelangrijkste is wat het beste is voor de club."




Discussieer mee op de forums


Tags

heitinga baltempo compacte espn future hato jong jorrel owen pikorde ruk schermen verderop wijndal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal