Ajax overtuigend te sterk voor Fortuna Sittard

9 april 2023 18:38

Ajax overtuigend te sterk voor Fortuna Sittard; image source: Pro Shots

Ajax heeft zondag eenvoudig weten te winnen van Fortuna Sittard. Het duel in de Johan Cruijff ArenA eindigde in een 4-0 overwinning. Steven Berghuis wist twee doelpunten te maken, terwijl ook Steven Bergwijn en Kenneth Taylor tot scoren kwamen.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg al snel een goede kans. Het schot van Steven Berghuis was niet hard genoeg om de doelman te verrassen. Twee minuten later was het echter wel al raak. Berghuis kwam naar binnen en wist in de verre hoek op knappe wijze voor de openingstreffers te zorgen.

De ploeg van John Heitinga bleef verreweg de betere ploeg. Jorge Sánchez, Dusan Tadic en Edson Álvarez kregen goede kansen, maar wisten niet te scoren. Na bijna een half uur spelen lukte dat Berghuis wel voor een tweede keer. Hij profiteerde van een klutssituatie in het strafschopgebied en schoot met zijn rechter hard binnen. Dat bleek ook de uiteindelijke ruststand.

In de tweede helft was het snel alweer raak. Uit een pass van Berghuis wist Steven Bergwijn de 3-0 hard tegen de touwen te knallen. De wedstrijd was daarmee belist en het tempo van Ajax ging omlaag. Het bood bovendien Silvano Vos en Mika Godts de gelegenheid om hun officiële debuut in Ajax 1 te maken.

Nadat Ajax al enkele goede kansen had gemist, werd vlak voor tijd alsnog de vierde treffer gemaakt. Kenneth Taylor wist na een goede aanval voor de 4-0 te zorgen en dat bleek de uiteindelijke eindstand.