Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB kondigt scherpere maatregelen aan

6 april 2023 22:30 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB kondigt scherpere maatregelen aan; image source: Pro Shots

De KNVB meldt via de officiële kanalen dat per direct de maatregelen worden aangescherpt bij incidenten met supporters. Directe aanleiding is het aanstekerincident tijdens Feyenoord-Ajax van woensdag, maar volgens de voetbalbond was dat echter geen incident dat op zichzelf staat. Ook de KNVB is van mening dat het veld heilig is en spelers en alle anderen altijd hun werk veilig moeten kunnen doen.

Op moment als er voorwerpen op het veld worden gegooid zal de wedstrijd direct worden stil gelegd. Als een speler of een scheidsrechter door een voorwerp wordt geraakt, wordt het duel direct definitief gestaakt.

Ook als er iemand het veld oprent wordt het duel stilgelegd en gaan beide teams richting de kleedkamer en wordt het meteen definitief gestaakt als een speler of scheidsrechter wordt aangevallen.

Meer op KNVB.nl
Tags

knvb aanstekerincident feyenoord voorwerp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Is dit wel een slim plan?

Met het nieuwe scenario kunnen situaties ontstaan dat als een club de overhand krijgt waarbij een doelpunt kwestie van tijd is, supporters van de club onder druk voorwerpen op het veld gooien om een lange time-out te forceren.

Daarmee geven ze hun spelers de tijd om op adem te komen. En de ruimte om tactisch te overleggen, hergroeperen. Het beïnvloed het verloop van het spel.
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Onduidelijk als maar kan.

Wat gebeurt er als de wedstrijd definitief wordt gestaakt? Wordt de wedstrijd een andere keer hervat? Wordt het een reglementaire nederlaag voor de club van de dader? Wordt de stand van dat moment gehandhaafd als einduitslag?

Dit lijkt meer iets dat uit emotie wordt geroepen zonder verder na te denken over de gevolgen.
+4/-0

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Volstrekt onuitvoerbaar. Als ik een supporter ben van club A, trek ik een shirtje aan van club B en ga met aanstekers gooien als club A dreigt te verliezen...

Wat is er zo moeilijk aan om gewoon de dader(s) zwaar te straffen? Mijn part het hele vak ontruimen als je niet precies weet wie het deed. Maar dat kost dan weer heel veel politieinzet. Ook niet te doen...

De club van de 'gooier' reglementair laten verliezen met 3-0? Lijkt fair, maar dan laat je de club dus de dupe worden van een éénling.

50.000 man van top tot teen fouilleren zodat je zeker weet dat ze niks bij zich hebben om mee te gooien? Dat gaat uren duren...

Ik denk dat de enige oplossing netten ophangen is.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zwaar en gericht straffen. Daders achterhalen lijkt me tegenwoordig niet zo moeilijk met de huidige technologie. Een wedstrijd definitief staken voor iets dat wekelijks gebeurt is het domste wat je kunt doen. Zal wel een vrouw zijn die met het idee op komt proppen. Ah, ene Marianne van Leeuwen dus.


Camera's vol op de vakken vanwaar gegooid wordt en dat ook via de speaker omroepen, zodat ze alvast weten wat de consequenties zijn als ze niet kappen. 🤷🏻‍♂️
+4/-2

 
1 jaar geleden
Rondom een kunststofwering bouwen zoals bij ijshockey maar dan zo hoog dat er van de hoogste tribune niks meer over gegooid kan worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Ze moeten dat zogenaamde trouwe, Rotterdamse, legioen aanpakken.
Het is toch niet voor niets dat ook Europees geen uitbliek bij wedstrijden van Feyenoord mag zijn?
Bij wedstrijden beschadigen ze letterlijk spelers en spelen ze een Europese uitwedstrijd, dan slopen ze stad en stadion...
En half Nederland is zo gek van die geweldige aanhang.

Nee een speech van John de Wolf helpt. Speech? 3x gebruik je verstand roepen, verder dan dat kwam hij ook niet, geweldige speech, petje af hoor voor Feyenoord.
+5/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Respectloos volk is het. Zelfs nog een fluitconcert als spelers terugkomen en als blijkt dat Klaassen niet verder kan. En maar spreken van een klein groepje. Nou, dikke lul. Minstens 3 kwart van het stadion was vol haat aan het schuimbekken; jong en oud. Er dan waren er geen uitsupporters aanwezig.. Ze zullen nu wel balen dat geen andere partij de schuld kan krijgen.

Jammer dat het echte probleem niet publiekelijk wordt benoemd: Rotterdamse haat voor Ajax en Amsterdam gevoed door minderwaardigheidscomplex.
+3/-0

1 jaar geleden
Met camera’s de daders opsporen en meteen straffen. De straf vtv duidelijk maken aan iedereen: €5000 boete en stadionverbod zonder pardon. Tref deze zotte mensen in hun portemonnee en het wordt opgelost.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom annex berghuis bergwijn boomen branco elsimao farioli forbs godts halven henderson hlynsson jim jong kiki linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic sutalo tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst