Transparent
Inloggen
Sluiten

John Heitinga: 'Lekker dat je weer eens een grote wedstrijd wint'

5 april 2023 23:42

John Heitinga was in gesprek met ESPN vooral blij met het behalen van de bekerfinale. "We waren hier naartoe gekomen om de finale te spelen", aldus Heitinga. "De wedstrijd heeft iets langer geduurd dan gepland. Het begon natuurlijk al meteen in het begin."

De trainer van Ajax werd afgekapt toen hij een tactische analyse van het veld werd gegeven omdat de interviewer het wilde hebben over het incident met Davy Klaassen. "Dat is natuurlijk niet zoals het hoort. De scheidsrechter besloot terecht dat we naar binnen gingen en toen volgden we het protocol", zo gaf hij aan. "Voor mij was het het belangrijkste hoe het met Davy ging. Er werd vervolgens gesproken over de veiligheid en een afkoelingsperiode, maar voor mij was het belangrijkste de veiligheid van de spelers en of Davy verder kon."

De spelers wilden vervolgens zelf doorspelen. "Dat is uiteindelijk wel goed", zei hij daarover. "Feyenoord heeft het uiteindelijk ook goed gedaan met extra stewards en John de Wolf die het veld opging. Als de veiligheid gegarandeerd wordt en je weer verder kan voetballen... Het is alleen spijtig dat Davy na een paar minuten niet meer verder kon. Maar dan moet je aan oplossingen denken."

De avond van Heitinga was door het voorval echter niet verpest. "Als je wint niet nee", reageerde hij daarop. "Natuurlijk baal je van de situatie, ook met Kenneth die geschorst is voor de finale. Maar het is ook lekker dat je weer eens een grote wedstrijd wint, dat leefde ook een beetje. Feyenoord-uit is niet makkelijk en een ploeg in vorm, dus een groot compliment voor de boys. We kwamen hier naar toe om de finale te halen en die hebben we gehaald. Daar kijken we naar uit."




Tags

heitinga feyenoord afgekapt afkoelingsperiode bekerfinale doorspelen espn geduurd interviewer opging protocol spijtig verpest wolf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos