Ajax na bizarre avond wederom naar de bekerfinale

5 april 2023 22:49

Ajax na bizarre avond wederom naar de bekerfinale; image source: Pro Shots

Ajax heeft opnieuw de bekerfinale weten te bereiken. De ploeg van John Heitinga won dankzij doelpunten van Dusan Tadic en Davy Klaassen met 1-2 van Feyenoord. Meest besproken moment volgde echter toen het duel gestaakt moest worden omdat Klaassen door een aansteker werd geraakt en de wedstrijd toch uitgespeeld moest worden.

Na enkele seconden werd de Klassieker al voor de eerste keer gestaakt. Vanwege een extreme hoeveelheid vuurwerk was door de vele rook een deel van het spelbeeld niet meer zichtbaar. Nadat het duel weer werd hervat kreeg Ajax via Mohammed Kudus een enorme kans, maar zijn kopbal was niet goed genoeg. Feyenoord kreeg vervolgens ook enkele kansen, maar het was Ajax dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Dusan Tadic maakte dankbaar gebruik van een misser in de defensie en zorgde daarmee voor de 0-1.

Na de openingstreffer gebeurde er weinig op het veld. Feyenoord was met een bal op de paal dicht bij de gelijkmaker, maar het duel leek af te stevenen op een 0-1 ruststand. In blessuretijd viel echter toch de 1-1. Ajax stond niet goed opgesteld toen Feyenoord het spel snel hervatte en Gimenez kon volledig vrijstaand voor de gelijkmaker zorgen.

Na rust was het al snel weer raak voor Ajax. Na uitstekend druk zetten en meerdere schoten was het Davy Klaassen die voor de 1-2 zorgde. De middenvelder werd uiteindelijk het middelpunt van de wedstrijd, maar dat kwam niet alleen door zijn doelpunt.

Een klein kwartier na de voorsprong ontstond er een opstootje op het veld. Vanaf de kant waar geen netten gingen werd met aanstekers gegooid en een van die aanstekers kwam vol op het hoofd van Klaassen terecht. Het gevolg was dat de middenvelder kampte met een hoofdwond en het duel voor uiteindelijk een half uur werd gestaakt.

De wedstrijd werd echter wel uitgespeeld. Klaassen viel echter al snel uit toen bleek dat hij niet verder kon vanwege de wond die hij op zijn hoofd had.

Feyenoord voerde de druk vol op en kreeg meerdere mogelijkheden. Met een bal op de paal was het wederom dicht bij een treffer. Er werden liefst acht minuten blessuretijd gegeven en dat werden er uiteindelijk zelfs elf. Ajax eindigde het duel wel met tien man vanwege een rode kaart van Kenneth Taylor, maar kwam zelf niet meer in gevaar en verzekerde zich daarmee opnieuw van een plek in de finale van de TOTO KNVB Beker.