Transparent
Inloggen
Sluiten

'RvC Ajax en Maurits Hendriks bezig met coup'

5 april 2023 09:23 - Vandaag Inside
Foto: Pro Shots

"RvC Ajax en Maurits Hendriks bezig met coup"; image source: Pro Shots

Ajax zou op korte termijn afscheid kunnen gaan nemen van Edwin van der Sar. Dat gaf Valentijn Driessen dinsdagavond aan bij Vandaag Inside. "Ik hoorde dat ze achter de schermen bezig zijn met een coup. De RvC en Maurits Hendriks willen Van der Sar wippen als hij niet doet wat ze willen", aldus Driessen. "Ze willen allemaal naar de datakant. Er is een databrein, daar hangt ook Heitinga aan vast. Vosse de Boode, een meisje van 38, bepaalt heel veel en kent de Duitser die ze op het oog hebben."

Indien Van der Sar vertrekt bij de club wil Hendriks zelf als algemeen directeur van Ajax aan de slag gaan. "Nou, daar ben je als club lekker mee", zei Driessen daarover.

De chef voetbal van De Telegraaf heeft zijn twijfels of Mislintat voor Ajax de juiste man is. "Hij is mislukt bij Stuttgart en dan kun je wel terecht bij Ajax. Dan denk ik: wat is dit voor een gekkigheid?", zegt hij daarover. "Bij Arsenal was het ook geen succes. Bij Dortmund heeft hij Lewandowski ontdekt, maar die ontdek jij ook nog."
Tags

hendriks coup driessen maurits rvc sar arsenal boode chef databrein datakant dortmund gekkigheid heitinga lewandowski meisje mislintat ontdekt schermen stuttgart telegraaf vosse wippen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Een Databrein? Heeft die ook het aankoopbeleid bedacht?
+2/-0

tackle (geschorst)
1 jaar geleden
De club is aan de demonen overgeleverd. Engnekken zonder enige topvoetbal achtergrond trekken aan de touwtjes. Alsof alles om data draait. Heb je een mooi computermodel om vervolgens op het einde van het seizoen met lege handen staan. Dan heb je wat, yeahh!!
+4/-0

1 jaar geleden
Valentijn Driessen ziet weer een mogelijkheid om ergens bij AJAX aan stoelpoten te gaan zagen, zijn gal over te spuien en complottheorieën te bedenken..
Een carrière in de politiek is hem op het lijf geschreven..!
+3/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens. als je A zegt moet je ook B zeggen. Kom dan ook met het bewijs, Valentijn.

Klopt het wel dan hebben we vast en zeker met een zeer kwalijk databrein te maken gezien de voetbaltak [ziel van Ajax] als bijhorende financiële verdiensten aan het afbrokkelen zijn. Vooralsnog verder op instorten staat.

Voor die berekening hebben we geen databrein nodig laat staan een computer. Zelfs de eerste Commodore 64 met 6510 processor aan boord zou denken hier klopt iets niet,

SYNTAX ERROR...
+4/-0

1 jaar geleden
Maar houdt dit dan ook in dat Kroes weer in beeld komt als TD? Want de RvC was met hem bezig, maar hij haakte af toen Van der Sar achter zijn rug om Schreuder aanstelde. Als diezelfde RvC nu Sar buitenspel zet, zou Kroes dus weer in beeld kunnen komen. Sar is tevens de enige die er nog zit uit het tijdperk dat er bonje met Bosz ontstond. Een exit van Sar zou de weg voor Kroes + Bosz dus kunnen openen. Enige wat je dan nog nodig hebt is een technische man in de RvC (Rijkaard?, terugkeer Blind?) en een nieuwe AD. Want die Hendriks moet je daar echt niet neerzetten, dat is een splijtzwam eerste klas.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Rijkaard zou fantastisch zijn maar geloof niet dat hij nog iets met voetballen wilde doen. Louis van Gaal zou ook top zijn in de zin dat er weer duidelijkheid ontstaat. Één weg of richting uit en wel de juiste. Dat soort mensen missen we bij Ajax al een tijd. Qua afstand en tijd is het volgens mij te doen gezien Louis als RvC lid Voetbalzaken niet wekelijks op en neer hoeft te vliegen. Maar goed, ook hier rijst de vraag, zijn genoemden wel eens gevraagd/geïnformeerd? Het zou niet de eerste keer zijn dat het niet gebeurd is.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Als je Van Gaal haalt, weet je dat hij zich overal mee zal willen bemoeien, dus nee.
+1/-1

1 jaar geleden
Met data "brein" is niets mis. Een club als AZ doet er ook veel mee schijnt. Die hebben ook nog die Moneyball Amerikaan als adviseur rondlopen (omdat Eenhoorn hem kende).
+2/-0

1 jaar geleden
Wat doet Litmanen tegenwoordig?
+4/-0

1 jaar geleden
We zijn weer terug in de tijd van voor de Cruyff revolutie.
We worden geleid door machtswellustelingen en baantjes geile mensen. Enige verschil is dat we nu geld hebben, dat is ook een kwestie van tijd voordat ze dat laten verdampen.
Tijd dat de supporters zich laten horen.
+5/-1

1 jaar geleden
Cruyff draait zich om in zijn graf met wat hier allemaal gebeurd, of misschien beter gezegd, wat er allemaal niet gebeurd...
+5/-0

1 jaar geleden
Wel knap dat Valentijn bijna iedere dag een nieuwtje heeft over Ajax (of zelf weet te verzinnen). Zoals zo vaak gezegd zullen we her allemaal maar niet te serieus nemen wat deze man uitbraakt. Overigens hoop ik dat vd Sar gewoon blijft. Niet omdat ik nou zo'n grote fan ben maar omdat hij eigenlijk de enige is met een voetbalachtergrond.
+1/-2

1 jaar geleden
Data-analyse is in de huidige tijd cruciaal. Wel in samenwerking met een voetballende analyse voor de interpretatie. Het niveau inschatten van voetballers is ontzettend lastig, omdat zoveel waarde gehecht wordt aan clubresultaten en statistieken die veelal niet enorm veel zeggen over de capaciteiten van de speler in kwestie.

Jongens zoals Wijndal en Bergwijn zullen nu door de doorsnee voetbalvolger vele malen lager worden ingeschat dan een jaar geleden, terwijl er geen enkele aanleiding is om te veronderstellen dat ze mindere voetballers zijn geworden (fysieke achteruitgang).

Gezien het opportunisme van de voetballerij zal diezelfde waardering ook bij de meeste scouts, TD's en trainers verlaagd zijn wat dus tot minder beleid leidt (tenzij je natuurlijk beredeneert dat Wijndal en Bergwijn een jaar geleden veel te hoog werden geschaald).
+1/-0

1 jaar geleden
Dit gebeurt er als er veel geld omgaat in een bedrijf... Het voetbal is nu van ondergeschikt belang geworden.
+1/-0

1 jaar geleden
Het is leuk analyses te maken, statistieken naar voren te brengen maar slechts als bewijs van wat wel en niet werkt. Met data ontwikkel je geen speelstijl en geen teamgeest. Het is leuk om naar te kijken maar voor een goed voetballend team heb je een goede coach nodig die een team goed kan laten spelen, spelers kan laten renderen in hun kwaliteiten en die rust bewaard bij de wissels. En dan moet de club rustig zijn, goed management en geen gezijk. Je ziet het zelfs bij Feyenoord, dat was altijd een zooitje. Nu hebben ze een stabiele directie, goede trainer aangesteld, en zelfs met beperkte aankopen doen ze het boven verwachting. Klote bij ons is dat de structuur zegt dat de RvC de directie moet aanstellen. Alleen hebben die geen voetbalverstand dus nemen ze voor de TD het advies van de AD aan, en die zit er om zichzelf niet uit zijn stoeltje te laten wippen. Enige hoop is dat ze Sar eruit gooien maar als we dan Hendriks daarvoor in de plaats krijgen glijden we net zo snel weg naar waar we stonden voor de JC revolutie.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Zo is dat. Weg met die data troep. Stuur die griet maar door naar een of ander geologisch instituut... Ga aardbevingen meten in Groningen of zo. Dat uitgerekend Ajax hiermee in zee is gegaan is als een vloek voor de voetbalopleiding. ASAP weg er mee.
+1/-0

1 jaar geleden
Maurice Hendriks is een griezel eerste klas,die totaal niets met AJAX heeft.

Het is een kontelikker die hartstikke trot op zich zelf is ,een top NARCIST

Deze OELEWAPPER moet snel vertrekken bij AJAX
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom backup bergwijn bertjek bertrand branco brobbey chaotisch elsimao farioli gaaei gooijer hato jong kaplan kiki kroes mislintat oranje rasmussen reijnders rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo timber traore wilson