Transparent
Inloggen
Sluiten

John Heitinga: 'Het wordt tijd dat er duidelijkheid komt voor iedereen'

4 april 2023 11:24 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

John Heitinga: "Het wordt tijd dat er duidelijkheid komt voor iedereen"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft John Heitinga aan dat hij van Ajax duidelijkheid wil hebben en dat de club keuzes moet gaan maken. "28 juni start alweer de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo snel gaat dat", aldus Heitinga. "We praten nu nog over de halve finale van de beker en zeven wedstrijden in de competitie, maar tegelijkertijd moet je naar je elftalcompositie kijken. Naar wie wordt er 'td'? Blijf ik zitten of komt er een nieuwe hoofdtrainer? Dus ja, je voelt de onrust wel. Het wordt tijd dat er duidelijkheid komt voor iedereen. Dat is denk ik het allerbelangrijkste."

Zelf zou hij het wel zien zitten om ook komend seizoen als hoofdtrainer voor de groep te staan. "Ik geniet hier elke dag van. De eerste zeven wedstrijden natuurlijk nog wat meer dan nu. Maar voor volgend jaar moet het plaatje wel kloppen", zo geeft hij aan.
Tags

heitinga elftalcompositie geniet telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Afscheid van nemen na dit seizoen. John is een aardige vent en hij doet het niet onaardig. Maar toch overtuigd hij mij niet als hoofdtrainer voor het eerste elftal.
+5/-0

7 maanden geleden
Eens, maar ik geloof dat onduidelijkheid heerst sinds het vertrek van Overmars. Wat betreft zijn wens om door te gaan als hoofdtrainer: het lijkt mij nu wel duidelijk dat dit geen goed idee is. Afgelopen wedstrijd heeft hij voor de lol de hele as omgegooid. Een aanvalsplan/strategie, als deze er überhaupt was, was geen moment zichtbaar. Spelers zijn onder Heitinga niet beter geworden, zelfs Tadic is niet meer zichtbaar. Klaassen, die bekend staat om een goede basistechniek (aanname, passing) was onherkenbaar onnauwkeurig. Alleen Alvarez lijkt nog enigszins te presteren en daar kan je voetballend niets van verwachten. Pas na 60 minuten besluit hij te gaan wisselen en 3 minuten voor einde officiële speeltijd besluit hij pas om een “alles of niets strategie toe te passen” terwijl de tegenstander al vanaf minuut 30 de bus geparkeerd had. Ze hadden al voor Bosz moeten gaan toen Schreuder wegging en nu hij openlijk heeft gesolliciteerd lijkt het mij absurd om hier geen gebruik van te maken.
+5/-0

 
En un momento dado (geschorst)
7 maanden geleden
V/d Sar had sowieso Schreuder al in oktober de zak moeten geven. Dát en al het andere geklooi met de transfers en de aanstelling van een TD heeft ons dit seizoen gekost. Daar kan ik John de schuld niet van geven, al geef ik je gelijk dat er wel een trainer moet komen met meer ervaring. Bosz is wat mij betreft over datum. Slot lijkt me wel wat 😉
+2/-0

 
7 maanden geleden
Eens over Schreuder, daar hebben ze veel te lang mee gewacht. Had voor het WK al over moeten zijn. Ik geef Heitinga ook niet de schuld van het eerste seizoenshelft, daar was hij niet verantwoordelijk voor. Maar de wedstrijd tegen Feyenoord (die wij in de arena al ongeveer 15 jaar niet hadden verloren) en de waardeloze partij tegen Go Ahead, daar is hij wel medeschuldig aan. Het gaat ook niet perse om puntverlies, maar over het voetbal algemeen. Het spel is niet aan te zien en de spelers zijn volledig uit vorm. Ik zou natuurlijk ook liever Slot willen hebben, maar die komt niet hoor.. Bosz is toch niet over datum? Die is nog niet eens 60. Ik bedoel, zelfs van Gaal zou op zijn leeftijd nog wat toe kunnen voegen.
+3/-1

 
En un momento dado (geschorst)
7 maanden geleden
Van Gaal klinkt al een stuk beter 😀

Maar met dat over datum van Bosz bedoel ik eigenlijk dat hij nog nooit wat heeft gewonnen. Verder ben ik het helemaal met je eens 👍
+2/-0

7 maanden geleden
Na de laatste 2 wedstrijden zal hij toch ook wel weten wat de beslissing wordt? Hij had beter om duidelijkheid kunnen vragen na de 7 overwinningen op rij.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dat denk ik ook wel, maar hij doelt ook op het breder plaatje. Niemand, maar dan ook niemand weet waar we nu aan toe zijn. Trainers niet, spelers niet, supporters niet. Hij noemt onder andere Alvarez, Kudus en Timber. Op basis waarvan willen zij blijven? Er is totaal geen vooruitzicht, duidelijkheid. Voor niemand niet.
Ook wat betreft aantrekken nieuwe spelers. Welke speler staat nu te springen om hier te komen voetballen? Er is niet eens een TD! Er is niet eens een trainer!

KOM MET DUIDELIJKHEID EN NEEM EENS BESLISSINGEN!!
+5/-0

El Nico (geschorst)
7 maanden geleden
Gelijk heeft die.
John zijn tijd komt nog wel.
Nu een goede trainer aanstellen, Bogarde bellen en Overmars bellen.
Zolang vd Sar er zit blijft het kut, is net Mark Rutte.
+10/-1

 
En un momento dado (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Krankzinnig dat hij (vd Sar) nog steeds niet snapt dat hij het goed heeft verknald dit seizoen. Wat dat betreft inderdaad net Rutte; stom lachen en gewoon blijven zitten.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Ik ben het 100% met je eens behalve over Rutte. Die mag er van mij nog heel lang zitten maar dat is een andere discussie :) de rest is allemaal een drama. Rutte had wel wat dingen anders kunnen doen maar als je de afgelopen 10 jaar bekijkt heeft hij het gewoon prima gedaan en hoop ook dat hij nog tot 2030 onze premier blijft. Moet er niet aan denken dat Kaag of Ma Flodder ons moeten vertegenwoordigen.
+1/-6

 
7 maanden geleden
Ik reageer niet graag op politiek, maar dit kan ik niet laten: Rutte is een van de grootste leugenaars en komt er iedere keer mee weg. Die gast hoort ons niet te vertegenwoordigen.
+7/-0

 
El Nico (geschorst)
7 maanden geleden
Rutte is een gezellige oom voor op een verjaardag, politiek gezien een eurofiel met enge trekjes
+1/-0

 
7 maanden geleden
Rutte mag voor mij ook blijven zitten maar dan in de bak .aartsleugenaar.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Wat Mark Rutte en vd Sar betreft heb je gelijk ; de rest is een gepasseerd station en dat is maar goed ook ..!
+1/-0

JCdeBest (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vrees dat ze helemaal niks gaan beslissen. Ja op het allerlaatste moment. Er is verder eigenlijk ook niks goeds besloten al die tijd behalve een serie slechte aankopen waardoor plotseling de lamme met de blinde moest spelen.

Totaal niet voorbereid, geen visie, geen enkel beleid... Je hoort ook geen excuses. Of zeggen dat ze van hun fouten hebben geleerd. Het zal nooit meer gebeuren.

Maar in feite heeft RvC en directie dermate gefaald dat ze per direct moeten opstappen. Iedereen binnen de club heeft er last van tot en met de jeugdopleiding.
+4/-0

piranha (geschorst)
7 maanden geleden
Het was altijd lekker zeiken op Blind & Blind. Zonder Daley werden we in de laatste tie jaar geen kampioen, en ook dit jaar zal geen uitzondering zijn. Zonder Danny zitten we zonder voetbalman in de RvC en gebeurt er niets dan het afbreken van alles wat er was opgebouwd na de JC revolutie. Er is heel weinig hoop maar ik bid elke dag voor Molenaar in de RvC die Sar verwijderd en Schip aanstelt, die Seedorf naast zich zet, die Jordi aanstellen, die Bosz aanstelt, die Bogarde terughaalt en die ook Jonk en Jongkind terughalen om alles weer neer te zetten. Waarom bestaan er mensen als Sar die weinig kunnen maar geholpen worden om ergens te komen om vervolgens arrogant het baasje te spelen zonder ergens goed in te zijn. Walgelijke mensen zijn dat.
+4/-0

 
JCdeBest (geschorst)
7 maanden geleden
Ja best wel arrogant geworden. Eerder noemde ik het woord verstart. Ook dat zie ik bij Edwin terug.

O' wee als een oud voetballer een tip heeft over een goede speler. Dat mocht Wesley kennelijk niet vertellen tijdens een wedstrijd maar moet hij maar op kantoor komen als hij wat te melden heeft, was het antwoord van van der Sar. Waarschijnlijk moet Wesley dan eerst ook een nummertje trekken zodat hij kan zien wanneer hij aan de beurt is.

Enfin, erg jammer dat veel oud Ajacieden en niet de minsten, Seedorf ook, op een vervelende en eigenlijk decadente wijze behandeld werden. Ajax is zoals Cruijff aanhaalde een warme voetbalclub. Zeker oudgedienden met een behoorlijke staat van dienst zouden ten alle tijden bij directeur van der Sar terecht moeten kunnen maar het tegenovergestelde is Edwin des te meer gaan uitstralen.
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Wesley is een dwaas.
Gaan we nu luisteren naar alle dwazen die ons shirt hebben gedragen?

Er is net zoveel garantie dat Mislitant slaagt als dat er garantie is dat Seedorf en/of Sneijder met een bruikbare tip komen. Ik denk dat het vooral zaak is om deze keer niet in de valkuil opportunisme te stappen.

Misschien hebben Derrek Boerigter, Cedric vd Gun, Youssef Hersi, Petri Tiainen of Abubakari Yakubu ook nog tips. En laten we Ruud Geels niet vergeten.
+3/-0

 
JCdeBest (geschorst)
7 maanden geleden
Ja maar nu hebben Seedorf of Sneijder iets meer meekregen dan degene die jij opsomt. Ook meer gepresteerd bij grote clubs en als international. Ik vind de wijze waarop ze als ware afgepoeierd werden door Ajax echt slecht. Durven ze dat bij Frank Rijkaard ook? Ik betwijfel het.
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Als voetballer ja.

Maar niet in de rol wat wij ze voor nodig hebben.

Sneijder noemt een naam op een moment waar hij en vd Sar te gast zijn en Seedorf bied zich op de een of andere manier aan en wordt niet teruggebeld.

Je kan iets vinden van hoe Ajax met oud spelers omgaat, maar we hebben een miljoen oud spelers. Peter van Vossen, Stefan Pettersson en Andere vd Meyde hebben ook veel betekent.

Gaan we die ook terugbellen?

Die twee gasten bieden zich trouwens niet perse aan omdat ze tip hebben of omdat ze Ajax willen helpen. Ze bieden zichzelf aan zodat ze weer in beeld komen. Het is puur voor zichzelf.
+3/-0

 
JCdeBest (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Nou ja goed. Seedorf kwam dacht ik daarvoor bar weinig tot niet bij Ajax in het verhaal voor. Kwam geloof ik ook nooit eens langs op Sportpark De Toekomst zo ver mij bekend, en anders corrigeren derden me maar als ik er naast zit.

Wat ik wel kan constateren is dat het een aardige organisatorische puinhoop is na het vertrek van één persoon. Alsof een infectie alle voetbal onderdelen raakt. Zich verder verspreid terwijl het medicijn nog niet gevonden is. Dat medicijn, zeker in deze fase van ontbinding had Johan Cruijff kunnen heten. Helaas kan Johan het niet meer neerzetten maar een hoop anderen die dicht bij Ajax staan zijn er nog wel.

Het is mij in ieder geval duidelijk dat er een sterke persoonlijkheid moet worden opgetrommeld om het voetbalgedeelte weer in goede banen te leiden. Louis van Gaal zou dat kunnen. Gezien zijn leeftijd en reisafstand zou een functie als RvC lid Voetbalzaken ideaal zijn.

Daarnaast lijkt mij een ervaren hoofdtrainer eerder noodzaak dan uitzondering. Pep Guardiola heb ik al eens eerder genoemd. Xavi mag ook. Stuk voor stuk trainers die Johan Cruijff en de wijze van opleiden kennen. Met het hoofd voetballen om te voetballen, daar ook op selecteren. Dan praat je voor een seizoen over 20 miljoen salaris maar in verhouding
wat er afgelopen zomer aangekocht is door lieden die er geen sjoege van hadden, is de 20 miljoen aan jaarsalaris makkelijk te verwaarlozen.

De RvC kon wel eens tot de zelfde conclusie komen als ze de gemaakte schade aan uitgaven en inkomsten van het afgelopen half jaar uitrekenen. In het slechtste scenario komt daar nog eens een slordige 20 miljoen euro bovenop mocht Ajax zich niet voor de CL plaatsen. Vorig seizoen was dat bedrag nog 40 miljoen omdat Ajax zich alleen plaatste.

Maar goed en voor ik verder afdwaal, het is mooi om te zien hoeveel namen er voorbij komen Jij noemde o.a. Peterson. Ik Seedorf en Sneijder en zo kunnen we van de afgelopen paar decennia een heel vat aan namen opentrekken die de revue passeerden. Om de scherpte en het humeur binnen de club weer wat op te vrolijken zou ik het een slim plan vinden als Edwin van der Sar een benefiet wedstrijd organiseert. Een Rinus, Johan of Louis revival mag ook.

an kan het hele vat opgetrokken worden om in de Johan Cruijff Arena een wedstrijd te spelen. Zien we spitsen als Zlaten en Shota, Bergkamp of Kluivert ook weer eens op het werk met op het middenveld van der Vaart, Ziyech en Litmanen. Van der Sar op goal en het doel is meer dan duidelijk. Het plezier en het verzorgde spel gaan we terug zien op het veld. Liefst één keer raken. De meesten ware dat al gewend. De organisatie NV kan op zijn beurt er aan herinnerd worden hoe het voetbal er ooit bij Ajax aan toeging met minder mensen aan boord, maar ook met minder financiële middelen.
+2/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
1. De echtgenote van van't Schip is zeer ernstig ziek, dus Schip heeft naast zijn baan bij ViaPlay wel andere zaken aan zijn hoofd.
2. Peter Bosz gaat nooit, maar dan ook nooit, samenwerken met Jonk, Bergkamp en Jongkind. Ook niet met 1 of 2 van deze 3.
3. Het is geen toeval dat op het moment dat Molenaar instapte bij Volendam (terwijl Jonk en Jongkind daar al zaten) Volendam in de fik vloog. Bijkant het hele dorp.
4. Jonk heeft net voor 3 jaar bijgetekend in Volendam.
5. Seedorf heeft in zijn carriere na zijn voetballoopbaan nog een minder trackrecord dan Mislintat en Ward bij elkaar hebben.
6. Bosz heeft bij Ajax net zoveel gewonnen als Ajax zonder Daley Blind.
+3/-0

7 maanden geleden
Heitinga moet zich focussen op zijn huidige taak. Daar hoort ook het nemen van duidelijke beslissingen bij. En aub een betere trainer voor volgend seizoen. Heitinga is er nog niet klaar voor.
+1/-1

7 maanden geleden
Jammer dat een club icoon als Johnny niet wat meer krediet krijgt bij sommige supporters. Hij doet het niet veel slechter als Louis of Erik in hun eerste half jaar. Als er geen toptrainer komt ,dan Johnny lekker laten zitten en anders gaan vragen of ie niet met de toptrainer wil samen werken als assistent. Maar niet zomaar afschrijven, dan blijf je club zeer ongeloofwaardig naar oud spelers toe.
+2/-2

 
Sjakie8 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
100% eens!

En vervolgens wel in posts andere oud ajacieden naar voren geschoven zien worden.
+2/-1

 
El Nico (geschorst)
7 maanden geleden
Heitinga met Bogarde mooi duo :)
+2/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.359 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom avila berghuis bergwijn boer boomen brobbey calavaro davev derk donnyfromthelittleriver forbs gaal godts gorter hag hato hendriks johanssen jong kiki maduro mikautadze mislintat pasveer ramaj rulli selectief steijn vos