Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: Gerry Hamstra weg bij Ajax

3 april 2023 12:56 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: Gerry Hamstra weg bij Ajax</b>; image source: Pro Shots

Ajax heeft via de officiële kanalen het vertrek van Gerry Hamstra bevestigd. De technisch manager had nog een contract tot de zomer van 2024, maar overeengekomen is dat die verbintenis per direct is ontbonden. Hamstra geeft zelf aan dat hij als technisch directeur aan de slag wilde gaan, maar dat deze optie er niet was bij Ajax en hij om die reden heeft besloten te vertrekken.

Meer op Ajax.nl
Tags

hamstra gerry ontbonden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Een van de zeldzame juiste beslissingen dit seizoen. Verder vind ik het kwalijk dat Van der Sar -die zijn vertrouwen uitsprak in Schreuder, Hamstra en Huntelaar- dus blijft zitten, omdat Hamstra zogenaamd vrijwillig vertrekt. Zo voorspelbaar dit. Men doet er alles aan om de Algemeen Directeur buiten schot te houden en dat terwijl een grote club als Ajax, een club die zelfs 10e(!) stond op de UEFA ranking bij aanvang van het seizoen, al bijna anderhalf jaar geen vervanger heeft voor Marc Overmars!!
+7/-0

 
1 jaar geleden
Hamstra en Huntelaar waren daarom als interim aangesteld. Dus nooit voor de lange termijn. ZEker, ze waren veel te licht en niet bekwaam voor de job, maar ze moesten wat, toen er geen rvt technische zaken was en overmars zo nodig vrouwen moest lastig vallen. Van der sar heeft een uitstraling van een zeekomkommer, maar je kan hem niet alles aanrekenen.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ik zie zijn meerwaarde niet als AD in dit hele gedoe. Hij is altijd ondersteund, maar sinds hij er alleen voor is komen te staan, gebeurt er niets positiefs. Te licht als AD is ook een heel goede reden afscheid van hem te nemen.
+3/-0

1 jaar geleden
Het lek is boven boys. Nu moet het lukken woensdag.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Verander die 8-0 dan maar naar 0-8, haha! :)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik overweeg wel om het naar 7-0 te veranderen. Dat ze net dat beetje extra geven zonder Hamstra om die 8e te voorkomen.
+2/-0

1 jaar geleden
Nu vd Sar nog!
En neem gelijk, Bergwijn, Bassey, Sanchez, Wijndal, Lucca mee. Man man wat een geld kosten deze rampspelers.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Overmars had Sanchez, Lucca of Bassey nooit gehaald om het elftal weer op oorlogssterkte te brengen maar dan zie je dus hoe nauw het kijkt; het kan letterlijk het seizoen maken of breken. Afwachten maar hoe slim het met de mogelijke komst van Mislitat er aan toe gaat? Weet hij van de hoed of de rand om een elftal des Ajax op te stellen? Daar heb ik mijn twijfels bij.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Tsja, de club was blijkbaar te afhankelijk geworden van één persoon (Overmars) en dat mocht dus niet gebeuren, vandaar dat we ooit een Technisch Hart hadden.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Gewoon schandalig. Het idee van Johan Cruijff werkte gewoon door oud spelers deel uit te laten maken van voetbaltechnische zaken omdat zij beter kunnen aanvoelen wat voor kwaliteit er gehaald dient te worden bij Ajax. Ook beter kunnen communiceren met de hoofdcoach en zijn staf om het best mogelijk team te formeren gelang de financiële middelen.

Ik kan me er van alles bij voorstellen dat er met Overmars en de Boer, Bosz en ten Hag, op zijn tijd aan kantine praat werd gedaan. Of zoals het er in de kleedkamer aan toe kan gaan. Dat zijn ze meer dan gewend. Een RvC lid als Danny Blind destijds voelt dat ook aan. Dan hebben ze het over voetbalzaken.

Totdat directeur en oud wereldkeeper, Edwin van der Sar [Ajax DNA] het over een andere boeg gooit. Kennelijk liever voor de tweede keer het wiel wil uitvinden waarbij alvast verklapt kan worden dat alle voorgaande pogingen wereldwijd zijn mislukt.

En zo doorbreekt van der Sar de succesformule door iemand TD te maken die ooit op een blauwe maandag eens een keer verkeerd tegen een bal aantrapte, vervolgens nooit meer voetbalde, Gerry Hamstra. Gerry had geen netwerk waarna een zaakwaarnemer werd ingehuurd.

Het loopt uit tot een groots fiasco maar van der Sar pakt door en zoekt het nog verder van huis omdat hij het vertikt om Keje Molenaar te informeren. Alex Kroes liet hij eerder lopen en voor Max Huiberts zou hij wat meer moeite kunnen doen, maar vergeet het maar.

Wijsneus van der Sar doet het anders. Hij komt uit bij kandidaten die in het verleden nooit hebben gevoetbald. Middels scouting zich omhoog hebben gewerkt. De club en het Ajax voetbal niet kennen. Ik wens Sar sterkte met starre houding van een operatie - Operation Stubborn.
+3/-0

1 jaar geleden
Altijd fijn op de maandag. Laat onze club achter zonder Europees voetbal. Ow of gaan we dat nog wel realiseren Edwin? De zoektocht naar een nieuwe trainer kan ook beginnen. De huidige viel gisteren ook door de mand 🤔
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat laatste was te verwachten. Heitinga is nog niet klaar voor het grote werk en is volgens mij alleen maar aangesteld omdat hij goed ligt bij de fans, want stel je voor dat die in opstand komen. Dat Schreuder weg moest, was voor velen (waaronder ik) een enorme opluchting en dan maakte het ff niet uit wie er voor de groep kwam te staan. Maar bij een grote club als Ajax is de hele situatie amateuristisch. Je mist daadkracht. Waar andere topclubs zo snel mogelijk een vervanger voor de lange termijn aanstellen, wordt hier gewacht op een gelukkige toevalstreffer.

We missen een TD, een hoofdtrainer en zelfs in de selectie mis je spelers voor bepaalde posities en wat mij betreft kunnen we momenteel ook de huidige AD missen, want die doet ook geen klote aan de situatie. En dat terwijl er met tientallen miljoenen is gesmeten. Het is een grote puinhoop op alle vlakken binnen de club.
+6/-0

1 jaar geleden
Zijn (enige?) interview gaf in 2 minuten weer waarom deze boerenkinkel compleet ongeschikt is/was voor een club als Ajax. 100 miljoen en 6 kutspelers met lange contracten verder, zijn we eindelijk van deze jodokus verlost.
+2/-1

1 jaar geleden
Hamstra is gewoon wie hij is ,daar kan hij verder niets aan doen .. Het probleem zit bij degenen die hem aangesteld hebben..
Laat de uittocht-polonaise bij E.van der Sar beginnen en neem gelijk Johnny en het halve elftal mee ..!
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk frimpong gaaei grillitsch henderson jong kaplan kiki kroes lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff schouten shogun simons sutalo tahirovic veerman weghorst