Transparent
Inloggen
Sluiten

John Heitinga: 'Het was een schandalige beslissing'

2 april 2023 15:07

John Heitinga was in gesprek met ESPN woedend op de beslissing van de arbitrage om de treffer van Mohammed Kudus af te keuren. "Zij kunnen niet aantonen dat het buitenspel was. Hij had die vlag helemaal niet omhoog moeten steken", aldus Heitinga. "Dit is echt een schandalige beslissing. Ik kan er van alles over gaan zeggen. Op deze manier kun je ook geen prijzen gaan pakken. Dit hebben we al veel vaker gezien. Mensen die verantwoordelijk zijn voor de VAR moeten lijnen trekken of wel of niet rood. Dat valt elke keer niet in ons voordeel."

De trainer wilde het puntverlies tegen Go Ahead niet volledig afschuiven op de arbitrage. "Maar het is wel een heel belangrijk moment. Als die goal goed geteld wordt... We scoren gewoon, maar die wordt afgekeurd", zo gaf hij aan. "Het is een heel stugge ploeg en als je dan die goal maakt, betekent dat ze moeten gaan komen. Als mensen kunnen aantonen dat dit buitenspel is, hoor je mij niet. Anders is het een schandalige beslissing."

Heitinga kon niets met de regel dat als de technologie geen uitsluitsel kan geven, de beslissing op het veld dan blijft staan. "De aanvallende ploeg moet altijd in het voordeel zijn", zei hij daarover. "Waarom steek je die vlag in de lucht als je het niet honderd procent zeker weet? Waarom neem je die beslissing als je de VAR hebt? Hier moet heel kritisch naar worden gekeken. Regels zijn er om na te streven, maar dit is een heel belangrijk kantelpunt. Dit zijn beslissingen die wij niet in de hand hebben. Dit zijn momenten waarop je hoopt dat de VAR een keer een beslissing neemt die wel onze kant opvalt."




Discussieer mee op de forums


Tags

heitinga var arbitrage vlag afschuiven espn geteld kantelpunt keuren kudus lucht technologie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter hag hlynsson kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun sutalo ton tsja wereldtopper