Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kan opnieuw niet winnen van Go Ahead Eagles

2 april 2023 14:12
Foto: Pro Shots

Ajax kan opnieuw niet winnen van Go Ahead Eagles; image source: Pro Shots

Ajax is in de Eredivisie wederom tegen puntverlies aangelopen. Na een uitermate zwakke wedstrijd kwam de ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles.

John Heitinga verraste met een basisplaats voor Youri Baas. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf de trainer bij ESPN aan dat Owen Wijndal tot nu toe niet heeft weten te overtuigen en dus kreeg de door Ajax opgeleide verdediger de kans in de basis.

Ajax kende nog een moeizame start van de wedstrijd. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg, maar Gerónimo Rulli wst met een goede redding een tegentreffer te voorkomen. Al snel volgde ook de eerste kans voor Ajax, maar een schot van Brian Brobbey werd ook gekeerd.

Het duurde vervolgens even voordat er weer kansen volgden, maar na iets meer dan een half uur spelen leek Ajax op voorsprong te komen. Mohammed Kudus kopte binnen na een uitstekende voorzet van Steven Berghuis. Hij werd afgevlagd vanwege buitenspel, maar ondanks dat op de beelden was te zien dat er geen sprake was van buitenspel volgde er geen correctie door de VAR. Omdat er via de camerastandpunten in het stadion geen lijnen getrokken konden worden, mocht er niet ingegrepen worden en bleef de beslissing op het veld dus staan.

In het restant van de eerste helft gebeurde niets noemenswaardig, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers konden opzoeken en er een kwartier de tijd was om de boel op scherp te zetten. Dat bleek geen groot succes, want het spelbeeld in de tweede helft werd alleen maar minder. Vanwege het slappe spel kon Go Ahead eenvoudig overeind blijven en was er lange tijd geen serieuze aanval te bespeuren.

Uiteindelijk ging Heitinga in de slotfase alles of niets spelen en bracht hij met Lorenzo Lucca een extra spits binnen de lijnen. Er volgden nog vijf minuten aan blessuretijd, maar er volgde nog steeds geen serieuze mogelijkheid en wederom lukte het dus niet om te winnen van Go Ahead.
Discussieer mee op de forums


Tags

eagles heitinga afgevlagd berghuis bespeuren brobbey correctie eredivisie espn geronimo kudus lorenzo lucca noemenswaardig owen rulli spelbeeld var wijndal wst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom arrogant banel berghuis bodo boomen brobbey clubbie ditmaal eergisteren elsimao forbs gooijer hato hlynsson jim kaplan kiki martha nautilus ongeluk quido ramaj rensch sosa sutalo tahirovic taylor wow zonet