Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax gaat nu voor komst van Sven Mislintat'

31 maart 2023 08:08 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax gaat nu voor komst van Sven Mislintat"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Ajax nu gaat voor Sven Mislinlat als nieuwe technisch directeur. De 50-jarige Duitser heeft al een aanbod van Ajax op zak. Mislintat werkte jarenlang als hoofdscout bij Borussia Dortmund en was verantwoordelijk voor onder meer de komst van Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang en Ousmane Dembélé. Vervolgens werkte hij ruim een jaar als hoofdscout bij Arsenal om daarna bij VfB Stuttgart voor het eerst als technisch directeur aan het werk te gaan. Daar werd in oktober van vorig jaar zijn contract ontbonden.

Mochten ook de onderhandelingen met Mislintat op niets uitlopen nadat eerder Julian Ward Ajax afwees, is er een andere Duitser in beeld om in Amsterdam als technisch directeur aan de slag te gaan.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

mislintat afwees arsenal aubameyang dembele dortmund julian lewandowski mislinlat ontbonden ousmane stuttgart telegraaf uitlopen vfb ward zak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Qua scouting lijkt me dit de juiste man. Maar we hebben ook nog een jeugdopleiding, daar mag zeker wat aandacht naartoe. Of hij daar de juiste man voor is?
+1/-1

1 jaar geleden
Ik heb gelezen dat mensen rondom Ward zouden beweren dat Ward de stekker uit de deal zou hebben getrokken vanwege een gebrek aan daadkracht van van de Sar. Als dit waar zou zijn zou ik er niet vreemd van opkijken, want in mijn ogen zijn daadkracht en van de Sar twee verschillende dingen.
+3/-0

1 jaar geleden
11 jaar scout bij Dortmund, met slechts 2 succesvolle spelers als resultaat. In 2 jaar bij Arsenal een transfer verlies van 100 miljoen veroorzaakt. Wist Stuttgart niet verder dan de middenmoot te brengen als Technisch Directeur (een functie waar hij pas 2,5 jaar ervaring in heeft). En dat is de gedroomde kandidaat? Wat is dan in hemelsnaam je zoekprofiel? Waar zijn ze in vredesnaam mee bezig in die bestuurskamer?
+6/-0

1 jaar geleden
Van der Sar is een onhoudbare situatie aan het worden, de man stapelt flater op flater. Club dondert richting het ravijn.
+6/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Moeten we raar opkijken als Ward in de loop van dit jaar bij Spurs opduikt ? Die ex-TD van Juventus is 2.5 jaar geschorst, dus Spurs moet wat anders.

En ja, geen urgentie bij vdSar & co. Het lijkt sterk dat men geprobeerd heeft aan te modderen met Hamstra, maar de zoektocht is echt pas dit jaar begonnen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Volgens mij stond in zijn contract dat ie niet binnen een jaar bij een andere Engelse/Premier League club aan de slag mag, daarom was ie juist zo interessant voor Ajax.
+1/-0

1 jaar geleden
Mochten ook de onderhandelingen met Mislintat op niets uitlopen.....kortom onze Edwin calculeert ook nu al op een NEE.....wanneer grijpt er iemand in? Haal Marc Overmars terug! Brug te ver. vd Sar eruit....Keje Molenaar erin....Jonk in de technische staf en Alex Kroes TD. Zo moeilijk is het allemaal niet heren. Of....is het toch zo dat er iemand groter is dan de club? Nee toch???
+8/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Je was me voor. Dit lijkt mij voor Ajax ook de beste oplossing (na brug te ver).
+3/-0

1 jaar geleden
Ik heb het gevoel dat goede mensen niet staan te trappelen om met dit zooitje ongeregeld samen te werken. Voor Van der Sar is het ook tijd om afscheid te nemen. Er moet een frisse wind gaan waaien door de club. Of deze Duitser ons zinkende schip kan redden? Ik betwijfel het met zijn trackrecord. Hoop dat ze de juiste beslissing nemen en dat we niet nog verder het moeras ingeduwd worden.
+3/-0

1 jaar geleden
Aan zijn voornaam zal het niet liggen. Hoe bizar dat je na maanden gesprekken met Ward alsnog misgrijpt. Het ontbreekt aan daadkracht in alle gelederen (van de RVC tot de spelers die op het veld staan) Ongelofelijk dat het zo lang moet duren om iemand te vinden, ze zoeken geen raketgeleerde..
+3/-0

1 jaar geleden
Ja houd het lekker gecompliceerd en ga vooral voor buitenlanders die niets toevoegen en geen kennis van Ajax hebben. Het is toch te balchelijk voor woorden dat Sar het maar ver weg blijft zoeken omdat hij bang is een sterke man met Ajax kennis en invloed binnen te halen. Sar moet uit functie geplaatst worden of zelf opstappen, onhoudbaar wat mij betreft.
+4/-0

 
1 jaar geleden
En je dochter op de administratie om zijn appjes te mogen ontvangen.
+2/-0

1 jaar geleden
Mee eens, gewoon Overmars terughalen. Die dickpicks zijn hem nu wel vergeven. Laat hem nog 1x zijn excuses aanbieden aan iedereen en dan kunnen we weer verder. Het is geen mishandeling of diefstal wat hij heeft gepleegd, al is het natuurlijk niet goed te praten maar we moeten niet doen alsof de wereld nu vergaat.
+4/-2

 
1 jaar geleden
En al die tientallen aangiftes dan??? oh nee, geen aangifte gedaan.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Los van zijn gezondheid en de mensen die weer met hem worden geconfronteerd op de werkvloer bestaat de kans dat grote sponsoren daarmee een valide reden zien zich terug te trekken. Ik zou liever naar een andere oplossing zoeken, die wat @vanbastisch bijvoorbeeld voorstelt in zijn post.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik zie Overmars graag terugkomen. Volgens mij kan dat ook als hij er werk van maakt om vrede te sluiten met betrokkenen die zijn excuses accepteren.

Daarmee snoer je meteen de mond van personen die destijds online flink aan het hakken en zagen waren. Stuk voor stuk domme beweging die blijer waren dat Overmars geen TD meer was voor Ajax dan dat het inhoudelijk nog over de kwestie ging.
+1/-1

1 jaar geleden
Een competente buitenstaander met een frisse blik is precies wat er nodig is bij Ajax, maar of deze man de juiste is is onduidelijk.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Eens. Je weet het niet maar een externe persoon met een frisse blik zou wel eens heel goed kunnen werken. En dan gaat het in eerste instantie over zijn netwerken/scoutings apparaat, gespreksvoeringen, afhandeling transferzaken e.d.

Waar Mislitat of derden meer moeite mee zouden hebben is dat ze het Ajax voetbal en de club niet goed kennen. Om goede aansturing te geven aan technische processen als een uitgebalanceerd elftal formeren, en het begeleiden van aanstormend talent richting een tussenstation etc..

Daarvoor zou Ajax er verstandig aan doen om een extra man naast Mislitat te plaatsen met Ajax DNA. Huntelaar? van der Vaart? ik noem maar wat. Dan kan er desnoods in Duits gesproken worden. Het zal in ieder geval voor Mislitat een groot voordeel zijn omdat hij zodoende sneller kan leren begrijpen wat er aan specifieke kwaliteit gevraagd worden op specifieke posities bij Ajax.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs gaaei gooijer hato kaplan kiki lcv oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal