Transparent
Inloggen
Sluiten

'ESPN brengt megabod uit op tv-rechten na 2025'

23 maart 2023 22:50 - Vandaag Inside
Foto: Pro Shots

"ESPN brengt megabod uit op tv-rechten na 2025"; image source: Pro Shots

De livewedstrijden van de Eredivisie lijken ook na 2025 uitgezonden te gaan worden op ESPN. Dat onthulde marketeer Chris Woerts donderdagavond bij Vandaag Inside. "Er is een bod gedaan van 167 miljoen euro per jaar voor tien jaar. Dat is dan vanaf 2025", aldus Woerts. "De buitenlandrechten gaan terug naar de clubs, dat was een wens van de top drie. De sponsordeals gaan ook terug naar de clubs. Dit is voor de Eredivisie een knock-out bod."

Helemaal rond is het echter nog niet. "Het moet nog besloten worden en worden voorgelegd aan alle vennoten. Maar dit is echt een stijging van meer dan zeventig procent", zo gaf Woerts aan. "Nog niet alle clubs weten dit. Zij worden per groepjes geïnformeerd."

ESPN heeft een model bedacht om het geld weer terug te kunnen verdienen. "De kabelaars dragen niet per abonnement af, maar per aangesloten huishouden", zei hij daarover. "Er zijn ongeveer zes miljoen mensen met een televisie abonnement en zij betalen automatisch mee. Ziggo betaalt een paar euro per huishouden, KPN ook en ook alle andere kabelaars."
Tags

espn woerts abonnement eredivisie huishouden kabelaars bedacht buitenlandrechten groepjes kpn livewedstrijden marketeer sponsordeals vennoten voorgelegd zeventig ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Hoe kan je dit een megabod noemen? Leer van je fouten en verkoop de rechten niet voor langer dan 5 jaar! Hou rekening met inflatie en hou er rekening mee dat de technologie in de loop der jaren verandert.
+9/-0

 
1 jaar geleden
Ja zo eens. En eigenlijk bizar, want uiteindelijk moeten wij als kijker betalen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
+1

10 jaar is bezopen, was het vorige contract ook. Houdt geen rekening met de idiote inflatie en "andere media omstandigheden". Ik ben eigenlijk ook tegen de verplichte provider link. Biedt ook streaming aan.

Voor Pay TV is het ook van de gekke dat je bij bv. bij Ziggo naast de 18 euro per maand, ook nog eens reclameblokken te zien krijgt.
+7/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het lijkt een megabedrag maar het is een schijntje vergeleken met Duitsland en Engeland. Bayern München krijgt op basis van ranking dit seizoen € 95 mln en Vfl Bochum (nr 18) krijgt € 33 mln.
In Engeland hebben de clubs sinds dit seizoen een contract van 3 jaar voor 5 miljard.

Het is onverstandig een contract langer dan 3 jaar af te sluiten. De mogelijkheden en daarbij de inkomsten veranderen snel mbt uitzendrechten.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Ik vrees dat de clubs buiten de top 4-5, weer voor snel cash gaan en die 10 jaar pikken. Het is alleen zo dom. Max 5 jaar, 3 jaar is nog beter.
+6/-0

1 jaar geleden
Als de topclubs slim zijn, dan trekken ze zich terug uit de collectieve verkoop en gaan ze hun eigen rechten exploiteren. Zelfs als je dan nog een solidariteitsbijdrage stort in een potje voor de rest van de Eredivisie clubs, hou je er nog steeds vele malen meer aan over.

De tijd van domme 10-jarige contracten en gegijzelde worden door de kleine clubs is inmiddels wel voorbij.
+7/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
€167M per seizoen voor alle clubs in totaal 😂......in Engeland krijgt elke club dit bedrag per seizoen !
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Max een 5-jarig contract, buitenlandse rechten apart en Ziggo & co mogen nog eens een keer proberen een serieus bod uit te brengen.

Het is nu enigzins marktconform (Portugal zit op 180), maar met de inflatie is de tweede helft van dat decennium een koopje voor de rechtenhouder zoals dat nu ook was met die "fantastische" deal.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Precies. En je weet niet wat er zich op technologisch en sportief gebied kan ontwikkelen waardoor je misschien nog meer mogelijkheden misloopt. Sowieso niet langer dan 5-jarige contracten tekenen.
+2/-0

1 jaar geleden
Ajax moet alle beelden zelf vermarkten. ESPN is anti Ajax.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen elsimao etv farioli hato henderson inverted janse kaplan kiki kroes linkspoot pasveer quido ramaj rechterpoot rechtspoten rulli sevic sosa sutalo traore tweebenig vojvodina wijndal