Transparent
Inloggen
Sluiten

Rob Jansen: 'Johan Cruijff draait zich om in zijn graf'

6 juni 2023 11:27 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Rob Jansen: "Johan Cruijff draait zich om in zijn graf"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met De Telegraaf heeft Rob Jansen nogmaals snoeihard uitgehaald naar het huidige beleid van Ajax. "Wat er bij Ajax gebeurt, heeft een grotere impact, omdat de club een instituut is, maar zie je bijna overal. De échte voetbalmensen binnen een club – en dat hoeven niet per se oud-voetballers te zijn, maar wél mensen die het dna hebben – worden langzamerhand aan de zijkant geparkeerd", aldus Jansen. "Het is zorgelijk wat er bij Ajax aan de hand is, want de toekomst van de club staat op het spel."

De zaakwaarnemer gaat zelfs zo ver door te stellen dat Johan Cruijff zich omdraait in zijn graf. "Ik was eind 2010 vanaf de zijlijn bij de Fluwelen Revolutie betrokken. Johan en ik zaten op één lijn", zo gaf hij aan. "We vonden dat er in een beursgenoteerde betaald-voetbalorganisatie wel een balans moet zijn. De voetballerij moet de kern vormen en daarnaast heb je specialisten, zoals een goede financieel en commercieel directeur nodig."

Degenen met een Ajax-dna zijn inmiddels vertrokken. "Ze zijn inmiddels opgegeten door de corporate-jongens en -meiden, de zakenmensen van buiten de sport", zegt hij daarover. "En ik wil niet zeggen dat die mensen slecht zijn. Dat is niet waar. Ze moeten alleen of niet op die posities zitten of er moet balans zijn. En bij Ajax is dat evenwicht compleet zoek, want de bestuursraad is niet voor niets onder druk opgestapt."

Volgens Jansen is de vereniging in paniek. "Daar zitten de Ajacieden en die zien feilloos dat het de verkeerde kant op gaat. De voetballers zijn wég", legt hij uit. "Tot op de dag van vandaag is er geen hoofd opleidingen, is er geen trainer, zijn er geen assistenten, video-analisten, et cetera, et cetera. Wat er nu aan de hand is, is in de geschiedenis van Ajax nog niet voorgekomen."

De zaakwaarnemer zegt daarbij tot slot dat Ajax met de huidige koers in één rechte lijn op het ravijn afstevent. "Omdat het complete voetbalhart uit Ajax is gesneden. Een topclub heeft mensen nodig bij wie het voetbal door de aderen stroomt én specialisten", aldus Jansen. "Maar bij Ajax is die balans compleet verdwenen. Corporate maakt van de club van de eigenzinnige Cruijff binnen de kortste keren een eenheidsworst."

Meer op Telegraaf.nl




Tags

jansen graf cetera corporate dna aderen bestuursraad eenheidsworst eigenzinnige geparkeerd gesneden instituut kern koers kortste meiden omdraait opgegeten paniek ravijn rechte slot snoeihard telegraaf voetbalhart voetbalmensen voorgekomen zakenmensen zijlijn zorgelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


26 minuten geleden
Rob is wel de laatste die zijn muil moet optrekken. Jouw lijntjes zijn afgesneden bedoel je toch....? Rob heeft maar 1 belang en dat is eigen belang.
+2/-0

8 minuten geleden
Het is een eeuwige discussie over "corporate" en jongens uit het voetbal. Het feit dat we nu zonder trainer enz. zitten heeft daar volgens mij niet zoveel mee te maken. Dit heeft meer te maken met einde van een tijdperk (combi mark overmars en ten hag) en de besluiteloosheid van met name van der Sar.


Ik denk wel dat het goed is dat er weer aanvulling komt met (kundige) voetbalmensen op een aantal posities. De opvolger van vd Sar zou ik zeker in die hoek zoeken en ook als dat mogelijk is bij het hoofd van de jeugafdeling. Dan heb je weer een aardige balans. Zij kunnen de lijn van de club bewaken. Er lopen echter ook wel heel veel types uit de voetballerij die niets toevoegen dus er moet uiteraard goed geken worden naar kwaliteit. (Ik zie Sneijder iedere keer op tv bijna schaamteloos solliciteren :) en dan denk ik, met alle respect voor zijn geweldige carriere als voetballer, laat hier alsjeblieft niemand intrappen)
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afc alvarez berghuis bergwijn blind boomen bosz brobbey elsimao hato heitinga jim jong macmanus mediaoptredens milovanovic mislintat nederland pole position romalona rotatiespeler rvc sar shogun taylor telegraaf unuvar vos wedstrijdritme