Transparent
Inloggen
Sluiten

John Heitinga: 'Van binnen kook ik nog steeds'

19 maart 2023 22:40

In gesprek met ESPN was John Heitinga woedend over het spel van zijn ploeg. "Van binnen kook ik nog steeds", aldus Heitinga. "We zijn met momenten slordig geweest en dat kost veel energie. Steeds dat balverlies en dat moet je dan gaan herstellen. Je komt al vroeg op achterstand en dat repareer je. Na rust moet je doorstappen en had je fases waarin Feyenoord lang de bal had. Zij hadden net zoveel spelers als ons op het veld, wat ook anders had kunnen zijn, en dan moet je zorgen dat het overal een-op-een is en je duels winnen. Dat doen we bij die goals niet goed."

Heitinga zei daarbij dat de persoonlijke afspraken niet werden nagekomen bij de 2-3. "Bij een standaardsituatie mag de bal nooit verlengd worden", zo gaf hij aan. "Je hebt dan gewoon koppeltjes en dan moet je zorgen dat je jouw persoonlijke duel wint. We wilden daarvoor al wisselen en met Lorenzo Lucca vol voor de winst gaan, maar nu werd het dus 2-3 en dat voelde je wel."

De trainer werd gevraagd naar de beslissingen van Makkelie in de eerste helft. "Dat hebben we zelf niet in de hand", zei hij daarover. "Er zijn wel momenten geweest, maar daar heb je ook de VAR voor en die zitten er niet voor niets. Zij moeten er kritisch naar kijken. Maar wij verliezen hierdoor niet de wedstrijd. Ik ga er vanuit dat de mensen met de kennis en kunde er kritisch naar gekeken hebben en zij juist gehandeld hebben."
Discussieer mee op de forums


Tags

heitinga kook balverlies doorstappen espn feyenoord koppeltjes lorenzo lucca makkelie repareer standaardsituatie var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.344 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afc alvarez berghuis bergwijn blind boomen bosz brobbey elsimao hag hato heitinga jim jong macmanus mediaoptredens milovanovic mislintat nederland pole position romalona rotatiespeler rvc sar shogun taylor unuvar vos wedstrijdritme