Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Als je reëel bent is het moeilijk om dit nog in te halen'

19 maart 2023 22:33

Steven Berghuis was in gesprek met ESPN te spreken over het spel van Ajax in de eerste helft. "We hadden goede fases en komen daarin goed terug op 2-1", aldus Berghuis. "Er was alleen nog een helft te spelen en dat hebben we ook tegen elkaar gezegd. We begonnen halfslachtig aan de tweede helft en dat gaf veel brandstof aan Feyenoord en nam het bij ons een beetje weg."

De middenvelder was bij beide doelpunten van Ajax belangrijk. "Dit hadden we van te voren besproken", zo gaf hij aan. "Als ik op het middenveld aan de bal kwam en hem direct voor mijn linker had liggen, moest Bergwijn diep gaan en dat deed hij. Dan hebben we ook de kwaliteit om het af te ronden."

Na rust had Ajax moeite met het spel van Feyenoord. "Zij gingen goed met hun backs naar de binnenkant en wij hadden moeite met de kantwissel om door te kunnen stappen", zei hij daarover. "Doordat Feyenoord dat goed doet, hadden wij het niet meer onder controle en maken ze al snel de 2-2. Dan krijgen zij vertrouwen en wij wat minder. Kudus krijgt dan een grote kans, maar die pakt de keeper goed. Dan denk je dat het naar 2-2 gaat, maar pakken zij hem alsnog met een standaardsituatie weg."

Berghuis werd gevraagd naar de titelkansen van Ajax. "Het is zes punten. Als je reëel bent met het programma van beide teams is het moeilijk in te halen", reageerde hij daarop. "Je weet het nooit. We zullen er alles aan doen om onze wedstrijden te blijven winnen en dan gaan we kijken of het genoeg is. Feyenoord heeft het alleen goed voor elkaar. Soms geef je credits aan de tegenstander en zij hebben het goed gedaan."
Discussieer mee op de forums


Tags

berghuis feyenoord bergwijn binnenkant brandstof credits espn halfslachtig kantwissel kudus standaardsituatie titelkansen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.344 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afc alvarez berghuis bergwijn blind boomen bosz brobbey elsimao hato heitinga jim jong macmanus mediaoptredens milovanovic mislintat nederland pole position romalona rotatiespeler rvc sar shogun taylor telegraaf unuvar vos wedstrijdritme