Zwak Ajax zakt na rust door het ijs in Klassieker

19 maart 2023 16:25

Zwak Ajax zakt na rust door het ijs in Klassieker; image source: Pro Shots

Ajax is zondag onderuit gegaan in de Klassieker. Na een zwakke wedstrijd ging de ploeg met 2-3 onderuit. Edson Álvarez en Dusan Tadic zorgden voor de doelpunten van Ajax.

Ajax begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Steven Bergwijn verspeelde heel laconiek de bal en Calvin Bassey liet zijn man vervolgens lopen zodat na een paar minuten spelen al de 0-1 volgde.

Die achterstand leek de ploeg echter wakker te schudden. Het nam het heft in handen en na een kwartier spelen volgde de verdiende gelijkmaker toen Edson Álvarez na een hoekschop raak kopte.

Ajax bleef de betere op het veld en ging vol op zoek naar de voorsprong. Halverwege de eerste helft volgde al de eerste wissel toen Hartman met al geel op zak opzichtig werd gespaard door Makkelie en hij snel van het veld werd gehaald. Twee minuten later ontsnapte ook Idrissi aan een rode kaart na een smerige overtreding op Wijndal, maar ook hij werd gespaard.

De terechte voorsprong volgde uiteindelijk wel. Na een geweldige lange pass van Steven Berghuis werd Steven Bergwijn diep gestuurd en uit zijn pass zorgde Dusan Tadic voor de 2-1.

In de tweede helft was Ajax het echter volledig kwijt. Na wederom slecht verdedigen volgde al snel de gelijkmaker. Vervolgens was er een lange periode waarin het spel vooral veel stil lag vanwege overtredingen en er nauwelijks kansen volgden.

In de slotfase leek Ajax zich toch weer op te richten en volgde er na een uitstekende aanval een enorme kans voor Mohammed Kudus. Zijn schot werd echter knap gekeerd door de doelman van Feyenoord.

Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Wederom volgde uit een hoekschop een tegentreffer. In de resterende minuten wist Ajax geen kans meer te creëren en was de eerste nederlaag in eigen huis tegen Feyenoord in bijna 18 jaar een feit.