Transparent
Inloggen
Sluiten

'Politievakbond pleit voor algeheel verbod op uitsupporters'

18 maart 2023 12:27 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Politievakbond pleit voor algeheel verbod op uitsupporters"; image source: Pro Shots

Als het aan de politievakbond NPB ligt, komt er in Nederland een algeheel verbod op uitsupporters. Dat geeft voorzitter Jan Struijs aan tegenover het Algemeen Dagblad. "Nu het einde van het seizoen nadert, merk je dat de spanning toeneemt en niet alle supporters hun emoties de baas zijn", aldus Struijs. "Er hoeft nog maar een paar keer wat te gebeuren, en dan kun je niet anders dan het structureel zonder uit-supporters doen. Ik zeg dat niet graag, want ik ben een groot voetballiefhebber. Maar de grens is echt in zicht."

Struijs erken dat het probleem met voetbalgeweld niet heviger is dan in andere jaren, maar dat het aan de toestand ligt waarin het politiekorps verkeert. "Het zijn echt tropenjaren geweest met corona, het korps is nog steeds niet op sterkte. Daardoor staat de politie ernstig onder druk", zegt hij daarover. "We zijn nog steeds heel veel mankracht kwijt aan demonstraties, en het festivalseizoen komt er weer aan. We moeten keuzes maken."

De voetbalclubs en de KNVB zijn fel tegen een collectief verbod op uitsupporters. "In principe moet bij elke wedstrijd de aanhang van beide clubs aanwezig kunnen zijn", zo geeft de voetbalbond aan. "Dat maakt de sfeer in de stadions en hoort bij het betaald voetbal. Supporters van de ene club kunnen niet de dupe worden van het gedrag van supporters van een andere club."

Meer op AD.nl
Tags

uitsupporters politievakbond struijs aanhang corona demonstraties erken festivalseizoen heviger knvb korps mankracht nederland npb politiekorps toeneemt toestand tropenjaren voetbalclubs voetbalgeweld voetballiefhebber

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 dagen geleden
Ja, en artsen/doktoren willen een verbod op vuurwerk, alcohol, sigaretten en wintersport. Dit heet symptoombestrijding. Strengere wetten, handhaving, en gebruik van technische hulpmiddelen zoals camerabeelden om de rotte appels eruit te halen is wat echt nodig is. De kosten verhalen op degenen die hier verantwoordelijk voor zijn, stadionverboden met meldplicht. Dat schrikt echt af. Hooligans zoeken elkaar anders ergens anders op, met hetzelfde resultaat.
+9/-0

 
5 dagen geleden
Heel mooi verwoord. Niets aan toe te voegen, behalve dat de regering veel meer moet gaan investeren in deze sectoren.
+3/-0

5 dagen geleden
Mensen/hooligans die elkaar vrijwillig verrot willen slaan. Prima toch, geef ze een veldje en succes. Geen politie erbij en worden er steeds minder.
+4/-0

 
4 dagen geleden
wel een container muurtje erom heen niemand die kan ontsnappen dan,
+1/-0

5 dagen geleden
Dat is totaal geen oplossing van het probleem, zie maar bij Stuttgart - Napoli zoeken ze elkaar gewoon op buiten het stadion zonder dat ze naar binnen mochten.
+1/-0

 
4 dagen geleden
Stuttgart? Wat? Ze speelden tegen Eintracht Frankfurt.
+1/-0

 
3 dagen geleden
Potato potato je snapt mijn punt.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey bergwijn blind brobbey conceicao delcampo elsimao emmen eredivisie eringa feyenoord hag heitinga jcdebest johnny kaplan kiki miskoop nederland pier positioneel rulli rvc sanchez sar schreuder sjakie tadic wijndal