Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'Ajax is een van de gezondste clubs van Europa'

15 maart 2023 21:01 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Edwin van der Sar: "Ajax is een van de gezondste clubs van Europa"; image source: Pro Shots

Indien Ajax zich dit seizoen onverhoopt niet weet te kwalificeren voor de Champions League hoeft de club het beleid niet aan te passen. Dat geeft algemeen directeur Edwin van der Sar aan in gesprek met Voetbal International. "We zijn een van de gezondste clubs van Europa. Daar heeft iedereen de laatste tien jaar aan bijgedragen", aldus Van der Sar.

De algemeen directeur gaat verder: "Vier jaar geleden zijn we overgestapt op een Champions League-begroting. De salarissen zijn enorm omhoog gegaan, maar we hebben wel steeds Champions League gehaald en spelers op een goed niveau verkocht. Financieel zijn we daardoor nog altijd enorm weerbaar. Ondanks de coronacrisis, die een forse impact heeft gehad."

Meer op VI.nl
Tags

sar gezondste bijgedragen coronacrisis onverhoopt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Ajax is financieel één van de gezondste club, maar gezien het huidige beleid willen ze dat niet zo houden.
+3/-1

2 weken geleden
Wees trots ipv cynisch…. Ook ik ben het niet helemaal eens, maar als dit waar is, geweldig nieuws!!
+2/-1

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Ben altijd trots op onze club, maar als ze doorgaan met het huidige beleid, jassen ze de vele miljoenen in korte tijd doorheen. In de zomer zal er bijvoorbeeld flink geïnvesteerd moeten worden én je zit nog met de aankopen van afgelopen zomer. Maak je een seizoen geen grote uitgaande transfers en mis je ook nog de CL, is het geld sneller weg dan je denkt. Ik ben trots op het beleid van de afgelopen jaren met uitzondering van afgelopen jaar en hoop dus op verbetering, maar als dat niet komt hou ik m'n hart vast.
+4/-0

 
7 dagen geleden
Zonder Overmars is er ineens niemand meer met een netwerk voor het scouten en aantrekken van goede spelers, erg zorgwekkend en beschamend. Topclub-onwaardig.
+2/-0

 
7 dagen geleden (gewijzigd)
Een grote club als Ajax hoort altijd een breed netwerk te hebben, ongeacht wie je op belangrijke posities in dienst hebt. Je hoort altijd rekening te houden met een vertrek, om wat voor reden dan ook. Blijkbaar ontbreekt dat en was een individu onmisbaar gemaakt.
+1/-0

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Natuurlijk is dat geweldig nieuws maar het had veel beter moeten zijn. Wat @Solidus aangeeft sta ik achter. Het is mij ook duidelijk dat Ajax sportief fix heeft ingeboet metname omdat de organisatie niet in orde was.

Kijk, sportief gezien bestaat er altijd een kans dat je met een beetje geluk door een enkel moment een wedstrijd wint, of met wat pech op het nippertje verliest. Dat kan elke club overkomen maar dat een organisatie niet compleet is. Niet goed in elkaar steekt waardoor een tijdelijk directielid genoodzaakt is een zaakwaarnemer in te huren om de selectie te completeren, vind ik verbijsterend voor een bedrijf waar honderden miljoenen in omgaan. Daar ben ik absoluut niet trots op. Het had ook nooit zo ver mogen komen.

Ik ben bovendien niet trots op het feit dat van der Sar in het najaar na een serie van slechte uitslagen als excuses te kennen gaf dat bij Ajax veel spelers waren vertrokken. De nieuwe spelers moeten nog even wennen, het heeft zijn tijd nodig! Met die uitleg moesten we het maar mee doen.

Ik vond het een verbijsterend antwoord want sinds jaar en dag weten we dat er aan Ajax spelers getrokken word. Het gebeurd jaar in jaar uit. Het is niks nieuws. Maar in tegenstelling tot het sportieve gedeelte waar je soms met geluk wint of pech verliest, had de NV Ajax jaren geleden zich hier al beter tegen kunnen bewapenen. Er was een zee van tijd om er over na te denken, te vergaderen, en een berg geld om desnoods een centrum op te zetten waar de uitslagen van de scouting binnenkomen. Mensen zitten die mogelijke versterkingen verder te bestuderen wie de opvolger van een Kudus of Timber gaat worden mochten ze verkocht worden.

Dan ben je proffesioneel bezig en degelijk voorbereid. Ook als de TD even foetsie is... Hoeft er nooit meer in alle haast extern een zaakwaarnemer worden opgetrommeld om te helpen maar heeft Ajax zijn huiswerk gedaan.

Maar goed. Als we voormalig voorzitter Michael van Praag mogen geloven is de nieuwe voorzitter van de RVC een vakman die het geweldig zal doen. Dus er is hoop dat er op logische wijze veranderingen worden door gevoerd die een positieve uitwerking hebben op het voetbalgebeuren.
+3/-0

2 weken geleden
Een Kudus,Timber, Alvarez zijn al goed voor een kleine 150 miljoen.
Maarja wordt je wel 2e volgend jaar :\(
+2/-0

 
7 dagen geleden
Dit trio is sowieso verdwenen komende zomer. 2 wilden vorig jaar al door naar Engeland en timber is vast “uitgeleerd”. De vraag is vooral wat je kan doen om niveau te behouden. Geluk is dat we wrs 2 directe champions league tickets hebben en geen voorrondes hoeven te spelen. Het is daarom essentieel om eerste of tweede te worden dit seizoen en duidelijk te hebben wie trainer wordt. Dan kan je na de zomer stop gaan werken aan een nieuw team. Dit is al kort, maar wel nodig voor een goed seizoen komend jaar.
+2/-0

7 dagen geleden
Dit is pas gezond:

AZ schakelde na Barcelona ook Real Madrid uit in de Youth League, de Champions League voor hoogste jeugdteams. Ondubbelzinnige uitslagen: 4-0 in Wijdewormer, na de 0-3 in Barcelona.
+3/-0

7 dagen geleden
Bedankt Van Der Sar , dat jij mijn bijdragen van de afgelopen 10 jaar hebt kunnen waarderen.
Financieel zal het redelijk gezond zijn ,maar wat er op bestuurlijk , leidinggevend en voetbalgebied gebeurt is redelijk ziek ,zwak en misselijk..
Een kuurtje met de juiste middelen is bittere noodzaak ..!
+1/-0

 
6 dagen geleden
Wat dacht je er van als de kuur Pier Eringa heet? De nieuwe Voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Als ik Michael van Praag er over hoor - en dat was volgens mij niet de minste bestuurder bij Ajax destijds - is Pier de juiste man die Ajax op het moment nodig heeft om orde op zaken te stellen.
+1/-0

 
6 dagen geleden
Ik ken Pier Eringa een beetje en hij zal voor AJAX ook een prima bestuurder zijn ; alleen heeft hij één nadeel : hij is eigenlijk iets te aardig voor de slangenkuil die AJAX heet ..
+1/-0

 
6 dagen geleden
Dat zou kunnen. Heb net een topic aangeboord over hem op het forum na aanleiding van een radio 1 interview eerder vandaag.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.407 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.