Transparent
Inloggen
Sluiten

John Heitinga: 'Ik heb de eerste dertig minuten enorm genoten van Ajax'

12 maart 2023 21:30

In gesprek met ESPN was John Heitinga lovend over het spel in de eerste helft. "Ik ben wel eens kritisch op de aanvallers dat ze te veel kansen missen, maar vandaag was bijna elke kans meteen een goal", aldus Heitinga. "We hebben een fris Ajax gezien met hoog baltempo, veel positiewisselingen en agressieve druk vooruit. Ik heb de eerste dertig minuten enorm genoten van Ajax."

Met name over de goal van Steven Bergwijn had hij genoten. "Er is afgelopen periode een hoop te doen geweest. Iedereen vindt wat over de vorm van Stevie. Ik heb altijd gezegd dat hij gewoon zijn ding moet blijven doen", zo gaf hij aan. "Stevie heeft exceptionele kwaliteiten en daar gaan we dit seizoen nog heel veel plezier aan beleven. We gunnen hem allemaal zijn goal. Het was jammer met die tweede, want dat was echt een geweldige actie."

Heitinga zag Heerenveen in de eerste helft al drie keer wisselen. "Dat was vooral een compliment naar onze jongens", zei hij daarover. "Dat betekent dat je het verschil maakt en dan weet je dat ze vanaf dat moment al alles of niets gaan spelen. Ze gingen wat opportunistischer spelen en scoren dan de 1-3. Het was aan ons om in de tweede helft hun hoop gelijk weg te halen en dan maak je die 1-4. Daarna worden we toch wel slordig. In de tweede fases hebben we het met momenten niet goed gedaan en daar ben je dan wel kritisch op, omdat het beter moet. Dat gevoel was er ook in de kleedkamer."




Discussieer mee op de forums


Tags

heitinga baltempo bergwijn espn exceptionele gunnen heerenveen opportunistischer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj roon rulli shogun sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos