Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint ook op bezoek in Heerenveen

12 maart 2023 16:23
Foto: Pro Shots

Ajax wint ook op bezoek in Heerenveen; image source: Pro Shots

Ajax blijft in de Eredivisie onder John Heitinga zonder puntverlies. Zondagmiddag werd in Heerenveen met 2-4 gewonnen. Mohammed Kudus, Edson Álvarez, Steven Bergwijn en Kenneth Taylor zorgden voor de doelpunten.

Het duurde even voordat het duel op gang kwam, omdat beide ploegen een slordige openingsfase kenden. Toen Mohammed Kudus na elf minuten echter scoorde ging het heel hard. Enkele minuten later zorgde Edson Álvarez met een heerlijke pegel voor de 0-2, terwijl Steven Bergwijn na een geweldige actie de derde treffer van de middag maakte. Acht minuten na de openingstreffer leek het duel al vroegtijdig beslist te zijn.

Ajax kreeg bovendien kansen om de score verder uit te breiden. Na een spectaculaire solo schoot Bergwijn op de paal, terwijl een penalty werd gegeven na een overtreding op Devyne Rensch. Omdat de overtreding echter net buiten het strafschopgebied was gemaakt, greep de VAR in en werd een vrije trap gegeven.

De thuisploeg werd volledig weggespeeld en dat was voor trainer Van Wonderen reden om voor rust al in te grijpen en drie keer te wisselen. Dat leek goed uit te pakken voor Heerenveen, want al snel viel volledig uit het niets de aansluitingstreffer.

In de tweede helft vloog Ajax echter weer uit de startblokken en al snel werd de marge weer vergroot naar drie na een afstandsschot van Kenneth Taylor. Niet veel later werd gefloten voor een penalty voor de thuisploeg omdat Álvarez een overtreding zou hebben gemaakt. Daar bleek echter geen sprake van, dus wederom greep de VAR in.

Ajax werd wel slordiger. Invaller Brian Brobbey raakte weliswaar nog de lat, maar het was de thuisploeg die nog wist te scoren. De zege kwam echter geen moment in gevaar, zodat Ajax de blik nu volledig kan richten op de Klassieker van volgende week.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen alvarez bergwijn kudus taylor var brobbey eredivisie heitinga klassieker openingsfase pegel rensch slordige slordiger solo spectaculaire wonderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa steijn sutalo tahirovic taylor vos wijndal