Transparent
Inloggen
Sluiten

Michael Reiziger: 'Had het best logisch gevonden als ze voor mij hadden gekozen'

10 maart 2023 20:52 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Michael Reiziger: "Had het best logisch gevonden als ze voor mij hadden gekozen"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Michael Reiziger aan verwacht te hebben dat hij kandidaat bij Ajax zou zijn om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. "Ik zit hier al langer en ken het team het best. Met Marc Overmars had ik natuurlijk altijd gesprekken. We zaten ook niet in de meest stabiele periode bij de club", aldus Reiziger, die teleurgesteld is. "Je zet wel vraagtekens over het proces, maar ik ben ook zo professioneel dat ik de teleurstelling van me af laat glijden en weer vol goede moed verder ga."

Na het ontslag van Alfred Schreuder voelde Reiziger zich klaar om hem op te volgen. "Daar heb ik het met John in een goed gesprek ook over gehad. Hij wist van mijn ambitie", zo geeft hij aan. "Ik zei: ze hebben nu voor jou gekozen, ik ben even boos, maar we gaan samen volle bak proberen het weer op de rit te krijgen."

Reiziger voelt zich door de clubleiding ook gepasseerd. Hij werd met Jong Ajax kampioen, terwijl Heitinga vijftiende stond. "Daarom had ik de keuze voor mij best logisch gevonden, ja. Vooral omdat ik onder Ten Hag veel veldtrainingen deed en het een succesvolle periode is gebleken", zegt hij daarover. "Ze wilden een nieuw gezicht en daarmee een frisse wind in de groep, legden ze uit. Dat is hun uitleg. Of ik het ermee eens ben of niet, daar doe je niks meer tegen. Het is even verwerken en door. Daar ga ik niet wat achter zoeken."

Meer op AD.nl
Tags

reiziger michael alfred hag heitinga jong legden moed overmars schreuder veldtrainingen wind

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Zegt niks raars en heeft gewoon wel gelijk. Ik vind het jammer dat ie gaat, maar verwacht hem zeker ooit als hoofdtrainer terug bij Ajax.
+6/-1

1 jaar geleden
Hij heeft zeker gelijk, als je intern een oplossing zocht dan was hij kandidaat nummer 1.
Maar vindt Johnny ook een goede keus.
+4/-1

1 jaar geleden
Geef hem volkomen gelijk. Weer een voorbeeld van slecht beleid.
+5/-4

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja, de clubleiding... voor zover ik daar nog een prettig idee bij krijg? Of hoe ik het ook bekijk...

De volgende personen zijn in een half jaar tijd door de clubleiding aangesteld, of zaten er al maar idem vertrokken, waarbij de buitenwacht begrippen gebruikte als miscommunicatie, onbegrepen aankopen, slechte uitslagen, slechte bedrijfsvoering, geen organisatie/langetermijnvisie/beleid etc;


Alfred Schreuder
Kaltenbach
Ocampos
Winston Bogarde
Michael Reiziger
Danny Blind
Daley Blind

Het gros puur Ajax DNA en met nog tien competitiewedstrijden te gaan... wie volgt?
+2/-2

1 jaar geleden
Het wordt steeds ongeloofwaardiger.
Reiziger is gepiepeld door Ajax.
Als reden dat hij niet is gekozen omdat hij een minder frisse wind is als Heitinga. "Leuk" ook voor Heitinga om dit te weten, niet om zijn kwaliteiten maar omdat hij een frissere wind is, is hij aangesteld boven Reiziger terwijl Reiziger ook nog betere resultaten heeft geboekt met Jong Ajax en ze ook nog tot team wist te kneden.
Popie Jopies in het kwadraat. Blind (va en zoon), Reiziger, Bogarde weg. Een frisse wind als destijds Kaltenbach wordt aangetrokken, waarom, omdat onfrisse wind Schreuder daarom vraagt. Het ergste is nog dat het er blijkbaar niet meer toe doet of je een echte Ajacied bent. Een frisse wind gaat blijkbaar boven kwaliteit.
+2/-1

1 jaar geleden
Beetje spijkers op laag water zoeken dit. Beiden hebben vergelijkbare achtergrond met hun eigen voor en tegens en je had beide kunnen kiezen als tussenpaus. Maar vaak zie je dat juist iemand die wat verder van de groep juist impact kan maken voor een koerswijziging. Ik neem aan dat reiziger en schreuder samen koers bepaalden (gezien ook het vele overleg tijdens wedstrijd tussen die twee), dus met reiziger zou je normaalgesproken weinig verschil verwachten. En als je tussen 2 moet kiezen, vertrekt de ander. Dat is ook logisch en was sowieso gebeurd komend jaar. Niet iedereen kan op de top van de ijsberg zitten.
+4/-0

1 jaar geleden
In deze geef ik Ajax gelijk. Reiziger heeft niet de uitstraling om hoofdtrainer van Ajax te kunnen zijn. Heitinga wel.
+1/-4

 
1 jaar geleden
Daar heb ik ook bij stilgestaan en zou een argument kunnen zijn geweest. Waar Heitinga meer aanwezig is op de voorgrond en zich uitspreekt, lijkt Michael introverter. Rustiger, maar zegt verder niks over zijn trainingskwaliteiten. Ik vind het wel erg jammer dat Reiziger wil vertrekken en hoop dat hij dit artikel vooraf met Heitinga gecommuniceerd heeft dat het er aan zit te komen. Denk het wel want onderling met de twee zit het volgens mij wel goed. Zoals Reiziger zelf aangeeft heeft hij er verder vrede mee. In ieder geval niet onbelangrijk om mee te nemen in deze fase om intern geen onrust te creëren.

Dat hebben we het afgelopen periode in de organisatie al genoeg gehad waarbij een aantal zijn vertrokken. In de tussentijd wachten we nog steeds op een TD en moet er een nieuwe RVC Voetbalzaken worden aangesteld met de hoop dat er weer eens een duidelijke rechte lijn word getrokken in eigenlijk alles wat belangrijk is voor de [voetbalclub] Ajax om weer beter te kunnen presteren.
+3/-0

1 jaar geleden
Het is door supporters moeilijk te beoordelen , het zijn beide voormalige Ajax spelers maar de kwaliteit van beide is moeilijk in te schatten.Ik vind wel dat we moeten stoppen met het aanstellen van die voormalige feyenoorders dat lost echt niets op.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mannsverk mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun sutalo tahirovic veerman weghorst