Transparent
Inloggen
Sluiten

'Michael Reiziger vertrekt na dit seizoen bij Ajax'

10 maart 2023 07:20 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Michael Reiziger vertrekt na dit seizoen bij Ajax"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat Michael Reiziger na dit seizoen vertrekt bij Ajax. De huidig assistent-trainer wil zijn aflopende contract niet verlengen omdat hij als hoofdtrainer aan de slag hoopt te gaan. Omdat hij bij Ajax niet in beeld was voor promotie heeft hij de clubleiding laten weten na dit seizoen te vertrekken. In 2017 keerde Reiziger als jeugdtrainer terug bij Ajax. De laatste jaren was hij al assistent-trainer bij het eerste elftal.
Tags

reiziger michael promotie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Michael, veel succes gewenst. Ik hoop dat een mooie club zich aanmeld voor jou.
+7/-0

1 jaar geleden
Groot gelijk.
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Onder normale omstandigheden was Reiziger doorgeschoven als interim met eventueel Heitinga als assistent (als ze van plan waren het intern op te lossen). Ik snap het beleid echt niet.

Zowel Reiziger als Heitinga is op dit moment nog niet geschikt als hoofdtrainer bij eerste elftal van Ajax, maar als ik moest kiezen tussen die 2, koos ik voor Reiziger. Die heeft meer ervaring en deed het helemaal niet zo slecht met Jong Ajax.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Reiziger was al onderdeel van een compleet disfunctionele staf onder Schreuder. Ook al had hij geen enkel aandeel in dat fiasco dan nog wil je iemand van buiten de groep hebben om wat nieuw elan erin te krijgen.
+6/-0

1 jaar geleden
Trainers met persoonlijkheid en visie moeten er toch ook zijn in de wereld?
Als Ajax weer terug wil naar weleer zal Heitinga bijgestaan moeten worden door een technische man met ruggegraad en visie. Als dat niet lukt dan mag je van Heitinga i.c.m. V.d. Sar, Hamstra en Huntelaar geen wonderen verwachten. V.d. Sar en consorten zijn niet capabel genoeg om een trainer die bij Ajax past aan te trekken.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Ja. Een geslaagde trainerscarrière bij Ajax hangt mede af van de kwaliteiten van het personeel om je heen. In dit geval een TD en RVC lid Voetbalzaken die goed kunnen meedenken en communiceren. Hun netwerken hebben en begrijpen wat voor kwaliteiten er aan spelersmateriaal bij Ajax worden gevraagd, en in staat zijn een uitgebalanceerde selectie neer te zetten.

Voor zover duidelijk staan beidde vacatures nog steeds open. Is Heitinga overgeleverd aan een oud keeper die als Algemeen Directeur tijdelijk de functie TD er even tussendoor bij doet, en ene Gerry Hamstra die al vaker als lichtgewicht is afgeschreven. Afgelopen zomer ging dat niet bepaald lekker. Je moet er maar zin in hebben om te denken dat de twee het van de zomer een stuk beter doen. Als ik hier als trainer aan overgeleverd was zou ik in ieder geval bedanken. Zou ik als ik John was liever terugkeren naar Jong Ajax.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat laatste geloof ik zeker niet ; je hebt uiteindelijk als ‘mislukte’ trainer van AJAX1 meer status dan als jongAJAX trainer ."
Reiziger wens ik veel succes als zelfstandig trainer al denk ik niet dat de ‘topclubs’ in de rij zullen staan ..
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden
Ik lees die roep om een TD wel vaker hier.

Alsof dat de oplossing cq nodig is zeg. Ajax heeft wel meer periodes prima gepresteerd zonder TD, de drie EC1's zijn ook gewoon gehaald zonder TD en vele andere Europese topclubs presteren ook gewoon prima zonder TD.

De vraag is of men perse een TD wil omdat we denken dat dit de oplossing is, of dat men alleen maar een TD wil zodat vd Sar die rol niet meer hoeft te vervullen ;-)

Maar goed, vd Sar hééft al gezegd dat hij verwacht dat er voor eind april een TD is aangesteld. Dus deze hele discussie kan de prullenbak in :-)

Heitinga gaat nooit terug naar Jong Ajax. Waarom zou hij dat doen?
Bovendien is JA in zeer goede handen bij Dave Vos die nu heeft kunnen terugkeren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die vraag kun je stellen en laat ik het zo zeggen, de roep om een TD is niet per ongeluk uit de lucht komen vallen.

Dat idee begon destijds al meer te dagen sinds er binnen de eigen gelederen een rechtzaak aan te pas moest komen om een voorzitter van de RVC er van te overtuigen dat het niet kon dat hij zichzelf tevens controleerde als directielid van de zelfde organisatie.

Daarbij vond de ene partij dat Ajax niet meer over producten mocht spreken maar als een gewone voetbalclub gezien moest worden omdat Ajax een voetbalclub is. De jeugdopleiding moest een update krijgen. Daarnaast moest de RVC functioneler ingericht worden opdat er een RVC lid Voetbalzaken werd aangesteld om samen met de TD de voetbalcultuur te bewaken, jeugdopleiding, aan -en verkoopbeleid etc..

Zoals bekend ging de partij door het leven als JC revolutie waar Overmars deel van uit maakte en uiteindelijk TD werd. Als we nu tien jaar verder terugkijken naar wat de revolutie heeft opgeleverd kun je stellen dat het sportief als financieel beter ging dan voorgaande deccenia. De formule werkt maar blijkt wel dat je de juiste mensen op de juiste plek moet hebben. Overigens iets wat Cruijff toendestijds al continu herhaalde en herhaalde.

Wat de TD positie betreft na vertrek Overmars heeft de tijdelijke invulling door van der Sar en Gerry Hamstra geen zoden aan de dijk gebracht. Sportief ging het bergafwaarts en financieel zullen de naschokken nog gevoeld worden.

Mochten de twee dit kunststukje aanstaande zomer nog eens over doen? ga ik het zeker niet overleven als Ajacied, Cruijfferiaan, en voetballiefhebber. Maar ik blijf er positief van overtuigd dat het schip vlotgetrokken kan worden als een tweetal goede krachten geinstalleerd worden, maar niet hun. Als dat goed zit zou er in principe pas gekeken moeten worden of Heitinga door mag, hetzij een ander.

En dan blijf ik het nog steeds zeer opmerkelijk en triest vinden dat 13 maanden na het vetrek van Marc Overmars, zowel Edo Ophof als Keje Molenaar - beidde Ajax DNA -nooit zijn gebeld om te informeren of ze interesse hebben om voor de organisatie iets te kunnen betekenen.
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het plan Cruyff ken ik op de letter.

Daarin is nooit gesproken geweest over een TD, maar over een Technisch Manager als onderdeel van het Technisch Hart. Die Technisch Manager moest er komen voor de jeugdopleiding en had geen functie in de scouting voor het eerste elftal. Ik ken ook de interventie van Gaal/Sturkenboom en de hele van Gaal stroom die er destijds (en nu nog wel) was bij Ajax. Cruyffs letterlijke woorden op de interventie van van Gaal waren "Er is geen enkele rol als Technisch Directeur weggelegd in mijn plannen". Het TD schap is meer iets van van Gaal en Overmars is een Van Gaal exponent...

"Cruyff has said that under his plans “there is no place for a technical director or a director with a coaching licence”.

https://www.reuters.com/article/soccer-dutch-ajax-idUSL4E7MO1UI20111125link

Het plan Cruyff is trouwens nooit 100% ingevoerd omdat dit gewoon in de huidige voetbalwereld niet haalbaar is. Ook zonder het Technisch Hart is er bij Ajax trouwens best behoorlijk voetbal (18/19) op de mat gelegd geweest.

Of Keje Molenaar en/of Edo Ophof wel of niet benaderd zijn geweest weet ik niet. Ik kan me voorstellen dat er na het ontbinden van het TH wel enige rancune zit bij Molenaar. Edo Ophof was al vanaf het eerste uur beoogd om het technische gedeelte vanuit de RVC op zich te nemen en Marc Overmars was destijds de 2e keus na afzeggen van Ophof vanwege zijn connecties met NEC destijds.

Zelf vind ik de roep om een TD nogal overtrokken. Het lost niets op (de huidige voetbalwereld kent alleen nog maar broodspelers en geen voetballers met een hart voor de club).

Nou ja het enige wat het oplost is dat wij als supporters iemand de schuld neer kunnen leggen als we niet structureel van Liverpool winnen. Want dat willen we toch wel graag tastbaar hebben voor onszelf, er moet tenslotte een schuldige zijn.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zo ongeveer inderdaad en of je het nou een TD noemt of destijds technisch manager, het kwam er op neer dat er over en weer goed gecommuniceerd diende te worden om alles gestroomlijnd te laten verlopen inclusief het jaarlijks inpassen van spelers jong Ajax, minimaal 1 speler t/m gerichte aankopen. Dat het plan Cruijff nooit helemaal voor 100% tot uiting is gekomen ben ik met je eens. En dan kan ik een end mee in je verhaal van de broodspeler wat inherent is aan deze tijd, maar anderzijds had er veel voorkomen kunnen worden. Neem het paradepaardje van Cruijff, de jeugdopleiding waar spelers vanuit de technische basisvaardigen individueler getraind diende te worden waarbij hun intrinsieke kwaliteiten meer tot uitdaging kwamen, zie ik eerlijk gezegd weinig tot niks van terug op het veld.

Pak er maar eens een paar tussen uit beginnende bij Christian Rasmussen. Deze spits die ook als rechtsbuiten werd gebruikt heb ik de afgelopen paar jaar niet veel beter zien worden. Hij blijft hangen, is inmiddels 20 jaar en slechts 6 ton waard. Dit zou niet mogen en dat zelfde heb ik met Sontje Hansen, ook die staat vrijwel stil in zijn ontwikkeling. Ook technische allebei nog niet top en dat geld des te meer voor Brobbey, die had Cruijff volgens mij nooit voor 17 miljoen euro teruggehaald, laat staan opgesteld, omdat zijn basisvaardigen gewoonweg nog steeds veel te mager zijn. Brobbey kwam bij Ajax in de jeugdopleiding in 2010. Maar goed, voordat ik verder afdwaal vind ik dat Ajax beter zijn best zou moeten doen om het plan Cruijff beter tot uitvoering te brengen.

Hierin vind ik de organisatie veel te slordig. Herken Ajax er niet eens in, neem opnieuw het inkoopbeleid. Dat was ook behoorlijk slecht allemaal en mag er wat mij betreft spoedig orde op zaken gesteld worden met de aanstelling van een TD en een RVC lid Voetbalzaken. En dan weet ik minder te melden over Ophof maar Keje Molenaar gaf een paar week geleden aan bij Hans Kraaij jr aan tafel(espn) dat Ajax het afgelopen jaar nooit contact met hem heeft opgenomen in welke vorm dan ook.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik had altijd aangenomen dat Reiziger het hoofdtrainerschap niet wilde, want hij heeft zo duidelijk een betere track record dan Heitinga. Is kampioen geworden met Jong Ajax en heeft meerdere jaren ervaring als assistent. Hij was dan ook mijn eerste keus geweest om Schreuder op te volgen als ik het voor het zeggen had. Vreemde zaak toch…
+3/-1

reactie verwijderd

1 jaar geleden
Snap wel dat hij zich gepasseerd voelt, hij was intern de nummer 1 kandidaat.
+4/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mannsverk mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun sutalo tahirovic veerman weghorst