Transparent
Inloggen
Sluiten

Mohammed Kudus bezorgt Ajax winst tegen NEC

5 maart 2023 18:41
Foto: Pro Shots

Mohammed Kudus bezorgt Ajax winst tegen NEC; image source: Pro Shots

Ajax heeft in de Eredivisie opnieuw weten te winnen. In een weliswaar moeizame wedstrijd werd NEC in de Johan Cruijff ArenA met 1-0 verslagen. Een doelpunt van Mohammed Kudus bleek voldoende voor de overwinning.

Ajax vloog tegen NEC uit de startblokken en kreeg al snel de eerste kans van de wedstrijd. Steven Berghuis was dicht bij de openingstreffer, maar hij schoot van afstand op de lat. Nadat het even rustig was, volgden er in korte tijd een hele reeks aan kansen voor de ploeg van John Heitinga. De afwerking was echter niet zorgvuldig genoeg, terwijl ook oud-Ajacied Jasper Cillessen meerdere keren reddend op wist te treden.

NEC wist zelf amper gevaarlijk te worden. De Nijmegenaren zochten meerdere keren de counter op, maar Calvin Bassey wist grotendeels zelf al te voorkomen dat er kansen kwamen voor de uitploeg. Bij rust stond het dan ook nog 0-0.

In de tweede helft was het al snel wel raak. Steven Bergwijn en Dusan Tadic zetten aan de zijlijn goed druk, waarna de aanvoerder een voorzet gaf. Mohammed Kudus won het duel van zijn directe tegenstander en via die speler van NEC ging de bal in het doel.

Na die treffer zakte Ajax echter flink weg en was er aan beide kanten weinig meer te beleven. Alleen Kudus kreeg halverwege de tweede helft nog een goede kans, maar daar bleef het voor Ajax bij. NEC kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar kwam vervolgens niet tot een serieuze kans. Het betekende dat Ajax met een 1-0 zege de punten in eigen huis wist te houden.




Discussieer mee op de forums


Tags

kudus bezorgt afwerking arena bassey berghuis bergwijn betekende counter eredivisie heitinga nijmegenaren reddend tadic uitploeg zijlijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey elsimao forbs godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor transferbeleid vos wijndal