Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax met zes spelers in voorselectie Oranje

3 maart 2023 13:33 - Ons Oranje
Foto: Pro Shots

Ajax met zes spelers in voorselectie Oranje; image source: Pro Shots

Ook met een nieuwe bondscoach blijft Ajax gewoon de hofleverancier van het Nederlands elftal. Ronald Koeman heeft namelijk liefst zes Ajacieden opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de interlands tegen Frankrijk en Gibraltar. In vergelijking met het WK in Qatar zit Remko Pasveer niet meer bij de selectie.

Brian Brobbey zit nu wel weer bij de voorselectie. Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Jurriën Timber zijn ook geselecteerd.
Discussieer mee op de forums


Tags

oranje berghuis bergwijn brobbey frankrijk gibraltar hofleverancier koeman pasveer qatar remko taylor timber

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
In de huidige vorm vind ik niemand bij Ajax goed genoeg voor Oranje, maar Oranje stelt tegenwoordig weinig voor, dus ja. Als ze maar niet geblesseerd terugkomen (na echt geselecteerd te zijn), verder boeit het me niet.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Daar is een truc voor waar [ PSV Eindhoven ] sinds jaar en dag met succes gebruik van maakte, gewoon afmelden met lichte klachten/blessure/niet wedstrijd fit.

Week later: superfit op het veld te bewonderen voor vervolg eredivisie👍🏼
+3/-0

 
1 jaar geleden
Haha, zou Kudus dat willen denk je?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die heeft net een WK achter de rug, lijkt mij sterk.
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden
Volgens de regels van Fifa onmogelijk want Kudus heeft inmiddels al dik 21 officiële interlands voor Ghana gespeeld.
+1/-0

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Is de spoeling nou al zó dun geworden in Nederland dat er niks beters is te vinden in de eredivisie? Voor de meesten een nogal onterechte selectering lijkt me. Bergwijn laat al maanden helemaal niks zien. Oja, deze week een goal tegen De Graafschap...
+1/-0

1 jaar geleden
Klaassen minste kwaliteiten van de zes. Haalt er echter het meeste uit.
Berghuis. Onvoldoende. Heeft niets met vorm te maken. Als ervaren speler dient hij in elke wedstrijd in de Nederlandse competitie minstens een zeven te halen.
Bergwijn is een counterspits. Heeft één kunstje. Vanaf de linkerkant de bal met rechts in de rechterbovenhoek schieten. Heeft snelheid. Maar om 32 miljoen voor een snelle speler te betalen.
Taylor ontwikkelt zich niet. Reden.Wordt als verdedigende middenvelder klaargestoomd, terwijl hij in beginsel geroemd werd om zijn aanvallende kwaliteiten. Brobbey heeft alle kwaliteiten die een spits van Ajax dient te hebben. Echte Nederlands spitsen zijn dungezaaid. Dus selecteren. Timber is een klassespeler. Ajax dient eerst een betrouwbare speelwijze te ontwikkelen. Dan ontwikkelt Timer zich ook weer.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als Brobbey aan alle kwaliteiten voor een Ajax spits zou voldoen hoe kan het dan dat zijn technische vaardigen nog wel eens te kort schieten? Met een balaanname, op gevoel kaatsen opdat de bal op het juiste moment en juiste snelheid bij een medespeler beland zodat degene er direct wat mee kan. Volgens mij ontbreekt het er nog wel eens aan? Of heb jij het misschien over een ander Brobbey?
+1/-0

1 jaar geleden
Brobbey is volop in ontwikkeling. Zelfs Johan Cruijff raakte een bal wel eens verkeerd zelfs in zijn topjaren. Voetballers zijn geen robots.
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch deadline elsimao farioli gaaei godts hato henderson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson