Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kent geen probleem met De Graafschap en gaat naar halve finale

2 maart 2023 22:51
Foto: Pro Shots

Ajax kent geen probleem met De Graafschap en gaat naar halve finale; image source: Pro Shots

Ajax heeft met speels gemak de halve finale van de TOTO KNVB Beker bereikt. In Doetinchem werd De Graafschap met 0-3 verslagen. Jorge Sánchez, Steven Bergwijn en Brian Brobbey zorgden voor de doelpunten.

John Heitinga koos er voor om veel spelers rust te geven. Het betekende het basisdebuut voor toptalent Jorrel Hato, terwijl ook onder meer Francisco Conceição en Florian Grillitsch aan de aftrap verschenen. Remko Pasveer mocht bovendien in het doel staan.

Dat de ploeg overhoop was gegooid, was aan het spel niet echt te merken. De eerste kans was namelijk direct raak toen Hato Brian Brobbey diep stuurde en Jorge Sánchez met een knappe volley voor de 0-1 wist te zorgen. Al snel leek de tweede treffer een feit, maar vanwege buitenspel werd het doelpunt van Jurriën Timber afgekeurd.

Voor de Doetinchemmers bleek het echter uitstel van executie. Enkele minuten later zorgde Steven Bergwijn op heerlijke wijze voor de 0-2 en maakte daarmee zijn eerste doelpunt in bijna vier maanden tijd. Ajax kreeg ook hierna voldoende kansen om de score verder uit te breiden, waarbij ook een treffer van Brobbey vanwege buitenspel werd afgekeurd. Omdat de mogelijkheden niet werden benut, was het bij rust nog 0-2.

In de tweede helft leek Ajax even wakker te moeten worden. De Graafschap scoorde al snel, maar opnieuw bleek er sprake van buitenspel en werd het doelpunt dus afgekeurd. Wat volgde was een lange periode met veel slordigheden, waardoor de thuisploeg er een paar keer gevaarlijk uit kon komen. Ook Ajax werd gevaarlijk met een kopbal van Brobbey op de paal.

Ruim tien minuten voor tijd volgde dan de definitieve beslissing. Brobbey kon dankbaar gebruik maken van een ketser in de defensie van De Graafschap en zorgde daarmee voor de 0-3. In het restant volgden nog een paar mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.
Discussieer mee op de forums


Tags

brobbey graafschap bergwijn hato jorge sanchez aftrap basisdebuut betekende conceicao doetinchem executie florian francisco gemak grillitsch heitinga jorrel ketser knvb overhoop pasveer remko slordigheden speels timber uitstel wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom backup berghuis bergwijn bertrand branco brobbey elsimao farioli forbs frimpong godts hato janse jim kaplan kiki lcv linksbuiten oranje rcm reijnders rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal