Transparent
Inloggen
Sluiten

Dramatisch Ajax vernederd in UEFA Youth League

1 maart 2023 15:40
Foto: Pro Shots

Dramatisch Ajax vernederd in UEFA Youth League; image source: Pro Shots

Ajax is in de UEFA Youth League uitgeschakeld. De ploeg werd na een wanvertoning met liefst 5-1 vernederd door Sporting Portugal. Pas in de slotfase wist Tristan Gooijer het enige Amsterdamse doelpunt te maken. De Portugezen hadden er toen echter al vijf gemaakt. Trainer Frank Peereboom had de beschikking over meerdere spelers van Jong Ajax, maar ook dat was niet genoeg om een wanprestatie te voorkomen.

Opstelling Ajax: Setford, Jermoumi (80' Voute), Aertssen, Gooijer, Van Bohemen (46' Henry), Vos, Alders (80' Agougil), Idumbo-Muzambo (80' Chourak), Speksnijder (46' Boerhout), Banel, Kalokoh
Tags

uefa vernederd gooijer aertssen agougil alders banel boerhout bohemen chourak henry idumbo jermoumi jong kalokoh muzambo peereboom portugal setford speksnijder sporting tristan vos voute wanprestatie wanvertoning

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Tsja.. Je kan nu wel allerlei excuses erbij halen, zoals leeftijd, individuele ontwikkeling etc. Maar feit is dat dit niet mag gebeuren. Ik heb niet het gevoel dat er goed jeugdbeleid gevoerd wordt. Ik vind dat men de persoonlijke geschillen opzij moet zetten in het belang van de club en dat Jonk teruggehaald moet worden in zijn oude functie.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens, maar Sar vast niet. Zijn ego gaat boven alles en met een RvC die niets snapt en niets doet zitten we in een typisch gevalletje Catch22.
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Absoluut. Zeker aangaande Organisatie Voetbalzaken. Die is niet aanwezig maar tijdelijk in handen van een bewezen incapabele bende.

Overmars en ten Hag hebben de afgelopen jaren veel verbloemd.

Jeugdopleiding uitvoering plan Cruijff niet zichtbaar. Ook eens met Solidus. Jonk moet terug. Onvoorstelbaar dat hij en Dennis Bergkamp destijds aan de kant werden gezet.
+3/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Waarom zou Jonk terug willen naar de club die hem heeft weggestuurd? Van mij konden ze de boom in!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ja, ongelooflijk eigenlijk hoe er destijds omgesprongen is met een aantal oud spelers. Onlangs assistent Winston Bogarde nog die specifiek de verdediging tot kunst wilde verheffen als assistent bij Ajax 1, werd persoonlijk door Edwin van der Sar de laan uitgekieperd.

Bogarde gaf enige tijd geleden aan dat hij had voorgesteld om dan de jeugd te gaan trainen op de Toekomst maar kreeg nul op rekest. Bogarde vertelde dat hij toen van Edwin op kantoor te horen kreeg dat hij te goed was voor de Toekomst dus moest hij weg. Het is letterlijk van de zotte.

Dan waar we het over hadden, Wim Jonk, en in feite ook Bergkamp. De twee zagen het destijds helemaal zitten om de opleidingsfilosofie van Cruijff nieuw leven in te blazen, maar ook daar was het van der Sar die ze er uit kieperde. Het schijnt dat er zelfs nog een advocaat bij te pas moest komen omdat de twee vonden dat de reden ongefundeerd was. Er werd een zaak van gemaakt tegen de Algemeen Directeur die nu ook als tijdelijke TD er niks van bakt. En dan mag van der Sar als keeper belangrijk zijn geweest voor Ajax en in Engeland bekend, maar verbleekt totaal als de naam Dennis Bergkamp valt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens maar ik denk dat Jonk inmiddels wel een stapje hoger denkt en alleen als hoofdtrainer terug zal willen komen. En terecht denk ik.
+3/-0

1 jaar geleden
Er komt al een hele tijd geen echte top meer uit de jeugdopleiding.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Dit, Exceptionele talenten blijven al veel langer uit, laatste waren Sneijder en Vd Vaart.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Nu vind ik Timber, Taylor, en vorig jaar Mazraoui en Gravenberch wel degelijk materiaal wat werd afgeleverd. Niks mis mee alleen met spitsen en vleugelspelers loopt het al erg lang spaak. Het overgrote deel werd gekocht. Brobbey teruggehaald.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het probleem is dat de ingezette weg van na de Revolutie compleet verwaarloosd is. De club is doorgeslagen in het kopen van spelers. Veel geld op de bank is ook een vloek gebleken, want juist met minimale middelen werd er goed beleid gevoerd en was men altijd waakzaam. Maar sinds er veel geld is, koopt men maar wat, want hey, het kan geen kwaad toch? Dit alles heeft ook een enorme impact op de jeugd.
+4/-0

 
1 jaar geleden
...en op de Godenzonen van weleer die op de Toekomst met alle liefde en energie de jeugd trainen. En dan zien ze weer een kind van de Toekomst gratis de deur uit lopen, Mazraoui, en krijg je er een mexicaan voor terug die op bijles moet. Lijkt mij dat dit ook niet bepaald motiverend werkt. Hoe zullen Bosman, Vanenburg of Witschge over de organisatie denken?

Neem Gerry Hamstra. De beelden van het najaar blijven me achtervolgen toen hem langs de zijlijn werd gevraagd wat hij vond van alle kritieken op het aankoopbeleid. Gerry trok een agressieve blik voor de camera en sprong in de verdediging. In feite kwam het er op neer dat alle critici hun muil moesten houden, maar antwoordde dat er een topteam op het veld stond.

Ja ja, laat me niet lachen maar dit zegt ook veel waar we aan overgeleverd zijn met de hoop dat het beter gaat worden. Ik denk het niet.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Goed/degelijk maar niet exceptioneel, zoals bijv van Basten/Bergkamp/Kluivert/Sneijder/Vaart.
+3/-0

1 jaar geleden
Multifunctionele spelers opleiden heeft prioriteit boven specialisten op hun positie in het elftal.
Beter spelers van alles wat, multifunctioneel zijn dus.
Dat is al vele jaren de mode.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat klopt en niemand van de organisatie _ Afdeling Voetbal - die het goed aanvoelt of snapt. Zou moeten begrijpen behalve een stagair zonder bevoegdheid om in te grijpen, Huntelaar.

Klaas Jan staat er in principe alleen voor. Gerry Hamstra heeft ooit als amateur op een blauwe maandag tegen een bal getrapt. Zag snel in dat het niets werd en dook de wereld van de papieren in. Van der Sar als keeper is weer een afdeling apart. Wie o wie kan het tij keren?
+3/-0

Schandalige vertoning.
Maarja we steken jaarlijks ook maar 11 miljoen in de jeugd.
Dan kan je natuurlijk ook niet teveel verwachten.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aertssen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao forbs godts gooijer henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat ofzo porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo transferbeleid