Transparent
Inloggen
Sluiten

Jacht op de nieuwe landstitel wordt zondag hervat in Arnhem

25 februari 2023 01:23

Voor Ajax kan het vizier weer op de Eredivisie en zondagmiddag wacht daarin de uitwedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers kennen een moeizaam seizoen en staan in de Eredivisie op een dertiende plek. In de afgelopen maand wist het echter gelijk te spelen tegen zowel AZ als FC Twente en verloor het maar nipt van PSV.

De wedstrijd van zondag wordt de 39ste keer dat beide ploegen voor de Eredivisie in Arnhem tegen elkaar spelen. Ajax wist tot nu toe 16 keer te winnen, speelde 11 keer gelijk en verloor ook 11 keer. In het seizoen 2009/2010 werd met 1-5 de grootste overwinning behaald.

De selectie van Vitesse kent meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Doelmannen Kjell Scherpen en Daan Reiziger hebben in Amsterdam gespeeld, terwijl ook Mitchell Dijks een verleden heeft bij Ajax.




Tags

arnhem eredivisie landstitel vitesse arnhemmers daan dijks nipt reiziger scherpen twente vizier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos