Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax boekt forse nettowinst in eerste helft van huidige boekjaar

21 februari 2023 17:41 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Ajax boekt forse nettowinst in eerste helft van huidige boekjaar; image source: Pro Shots

Ajax meldt via de officiële kanalen dat het een grote nettowinst heeft geboekt in de eerste helft van het boekjaar 2022/2023. De winst na belastingen bedraagt over het eerste half jaar liefst 76 miljoen euro. De kosten stegen weliswaar naar 97,9 miljoen euro, met name door hogere salariskosten en wedstrijdgerelateerde kosten, maar de grote transfers zorgden voor een forse winst. Het resultaat uit de transfers zorgden voor een record van 117,1 miljoen euro.

Meer op Ajax.nl
Tags

boekjaar nettowinst belastingen salariskosten stegen wedstrijdgerelateerde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Lijkt veel, maar je bent wel erg afhankelijk van die transfers. Die kosten moeten dus gewoon wel omlaag of je moet meer geld genereren uit andere activiteiten. Aan de andere kant ,zolang je zorgt dat er niet meer uitgaat dan dat er binnenkomt op welke manier ook , is het nog geen echt probleem. Ga dus beleid voeren zodat het ook geen probleem kan gaan worden. ;-)
+5/-0

1 jaar geleden
Denk dat alleen Ocampos echt een flater was. Die Italiaan (ben oprecht zijn naam kwijt) kost uiteindelijk maar 1 miljoen. Sanchez moet je voor zijn aankoopbedrag ook weer kunnen slijten. Rulli is een prima aankoop die zijn geld wel gaat opbrengen de komende jaren. Wijndal en Bassey (helpt voor de transfersom dat hij een Engels paspoort heeft) kunnen zich de komende jaren nog wel door ontwikkelen op een manier dat je er er minimaal kiet op speelt. Als Bergwijn zijn vorm weer terug kan vinden en volgend seizoen (zonder een idioot WK in de winter) een goed, stabiel seizoen draait, dan hoef je daar ook geen verlies op te maken. En als Brobbey blijft scoren en Kudus de huidige lijn doortrekt, dan worden dat mooie klappers. Net als Alvarez.

Ben het met je eens dat het op het sportieve vlak (nog) niet is wat het moet zijn. Maar financieel gezien, zal het allemaal best nog wel mee gaan vallen denk ik.

Die Mika Godts viel trouwens gisteren meteen behoorlijk op. Dat is misschien nog wel de beste aanwinst van dit seizoen.
+7/-0

1 jaar geleden
Als dit na de verkopen is, is dit magertjes....
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax heeft ook veel gekocht, de transferbalans is ongeveer 100 miljoen in de plus.
Maar dat zijn de bruto bedragen die gecommuniceerd worden, in werkelijkheid worden er nog tientallen miljoenen aan makelaars betaald, tekengeld, etc.
Als je dan een winst maakt van 76 miljoen is dat echt niet slecht hoor.
We weten allemaal dat Ajax CL begroot, dat kunnen ze ook omdat ze een groot financieel vangnet hebben.
Alleen als je CL mist en je hebt daarnaast geen positieve transferbalans dan duikt Ajax de rode cijfers in.
Met de huidige transferbalans had je zonder CL dit jaar waarschijnlijk ook geen verlies geleden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Het is niet zo simpel als verkopen min aankopen. De aankopen van de afgelopen jaren worden gespreid afgeschreven. De kosten van die afschrijvingen worden afgezet tegen de opbrengst van de verkoop. Verder zijn het halfjaar cijfers, en zit hier de volledige opbrengst van de seizoenskaarten in, dus de tweede seizoenshelft is operationeel volgens mij altijd lager (vorig jaar 189M omzet, waarvan 117M in de eerste seizoenshelft). Een jaar geleden lieten de halfjaar cijfers dan ook 2,5M winst zien na belastingen. De cijfers van het volledige seizoen kwamen uit op 24,3M verlies na belastingen.
+2/-0

1 jaar geleden
Lijkt heel veel geld maar verdampt waar je bijstaat mocht je in het volgende seizoen geen CL of nog erger geen Europees voetbal bewerkstelligen. En dat ligt nadrukkelijk op de loer gezien de matige prestaties dan wel resultaten 🧐⚽️
+5/-0

 
1 jaar geleden
Met een eigen vermogen van 274 miljoen kan je een jaartje zonder enige vorm van europees voetbal (wat ik niet zo snel zie gebeuren) probleemloos opvangen. Als het mislopen van de Champions League structureel wordt krijg je op termijn uiteraard wel een probleem.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik zou een beetje van die winst gaan besteden in het leren schieten van afstand op de goal. En het afleren van het brei en broddelwerk op het veld. Doe dat thuis op buis of , als je echt niet zonder kan, neem je breiwerkjes mee naar de reservebank.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Een deel van het geld zou ik uitbesteden aan een nieuw te bouwen hypermodern commandocentrum waar specialisten samen met de scouting beter aan hun trekken komen.

Zodra Sar en Hamstra er alweer aan zitten te denken een reeks van toppers te verkopen kunnen ze bij het centrum aankloppen als de opleiding niet kan leveren.

Dit centrum word na de jeugdopleiding de belangrijkste schakel tot succes. Ik zou er daarom minimaal 20 miljoen euro aan uit willen besteden als investering voor de toekomst. Inclusief een mooi bord boven de ingang met de tekst; '' Hier huist het Ajax verstand - R.I.P. aankoopbeleid zomer '22.''
+2/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren akpom berghuis bergwijn bertjek boerhout boomen branco brobbey chaotisch deadline elsimao farioli gaaei godts gooijer hato henderson jim kiki kroes leverkussen mislintat rensch rijkhoff sevic skimovic sutalo traore wilson