Zwak Ajax ontsnapt aan nederlaag tegen Union Berlin

16 februari 2023 20:39

Zwak Ajax ontsnapt aan nederlaag tegen Union Berlin; image source: Pro Shots

Het is Ajax niet gelukt om te winnen in de Europa League. De thuiswedstrijd tegen Union Berlin eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg kreeg de hele wedstrijd geen enkel schot op doel, terwijl een treffer van Union door de VAR werd afgekeurd.

Ajax werd vanaf het begin al meteen onder druk gezet en dat leidde na enkele seconden al direct tot een hoekschop. Het zorgde echter niet voor een tegentreffer. In de openingsfase was er lange tijd aanvallend weinig te beleven aan beide kanten.

Na een half uur spelen waren de Duitsers met twee schoten van afstand binnen korte tijd twee keer gevaarlijk, maar zij wisten niet te scoren. Ajax was in de eerste helft aanvallend volledig onmachtig en kreeg geen enkel schot op doel.

In de tweede helft kwam daarom met Brian Brobbey een extra aanvaller binnen de lijnen. De beste kansen bleven echter voor Union. Geronimo Rulli moest twee keer reddend optreden, maar was halverwege de tweede helft vervolgens kansloos op een schot van Thorsby. Ajax ontsnapte echter omdat het doelpunt vanwege hands werd afgekeurd door de VAR.

Het bleek uiteindelijk het laatste serieuze wapenfeit van de wedstrijd. Union Berlin trok zich verder terug en Ajax wist niet door de muur te komen. Over de gehele wedstrijd wist de ploeg geen enkel schot op doel te krijgen en daardoor eindigde het dan ook in 0-0.