Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Bergwijn: 'Ik ben duidelijk naar iedereen geweest over dat ik geen rechtsbuiten ben'

16 februari 2023 08:21 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Steven Bergwijn: "Ik ben duidelijk naar iedereen geweest over dat ik geen rechtsbuiten ben"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad geeft Steven Bergwijn aan dat hij geen rechtsbuiten is. "Ik ben duidelijk naar alles en iedereen geweest over dat ik geen rechtsbuiten ben. Vanaf het moment dat Ajax me wilde kopen eigenlijk al", aldus Bergwijn. "Ik zei: hou er rekening mee. Dat herhaalde ik toen de trainer met mij kwam praten. En toen hij me op rechts wilde zetten, zei ik: we kunnen het altijd proberen, maar ik ben geen rechtsbuiten. Ik begreep ook niet echt waarom hij wilde switchen."

De international vond het niet terecht dat Dusan Tadic op zijn plek kwam te staan omdat hij minder in vorm was. "Maar wat is minder? Als je even geen goal maakt of assist geeft? Dan nog vond ik dat geen aanleiding om me daar weg te halen", zo geeft hij aan. "Op links haal je het best in me naar boven. Je kunt me nog beter op het middenveld dan op rechts zetten."

Ook met John Heitinga heeft hij hier over gesproken. "Ik ben tegen hem ook duidelijk geweest over mijn voorkeur, zoals bij Alfred", zegt hij daarover. "Het maakt me wel uit waar ik speel, maar ik zal een rol nooit weigeren en op elke plek alles geven."
Discussieer mee op de forums


Tags

bergwijn alfred heitinga tadic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Iedereen zag het behalve Schreuder.
Verder is Bergwijn in mijn ogen de grootse miskoop in de Ajax geschiedenis zoveel geld en presteert 0,0.
Nog erger dan Suljemani.
+10/-2

2 maanden geleden (gewijzigd)
Het is toch ongelooflijk, dit aankoopbeleid. Een linksbuiten voor 30 miljoen halen als vervanger voor een rechtsbuiten. Het werd door anderen vaak eerder gezegd op dit forum, maar ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven.

Nu zit je met de man van 30 miljoen en je aanvoerder die allebei het best tot hun recht komen als linksbuiten, en geen rechtsbuiten van soortgelijk niveau. Daarom is het nog erger als aankoop gebleken dan Sulejmani, want op z'n minst was het idee toen goed om een linksbuiten te halen.

Dat Heitinga de bovengenoemde aanvoerder nu als spits gaat spelen is niet veel beter, want dan moet de man van 20 miljoen, die ook gewoon een betere spits is, op de bank. En dan gaat Heitinga die spits ook nog als linksbuiten laten invallen, zoals tegen RKC.

Achteraf gezien hadden ze dus geen Bergwijn moeten kopen. Misschien hadden ze Neres moeten terugkopen van Shakhtar in de zomer. Maar in ieder geval is het een puinhoop wat betreft het aankoopbeleid voor de aanval.
+10/-0

 
2 maanden geleden
Dat was 2 jaar geleden al duidelijk toch? Toen Overmars en Ten Hag hem wilde halen. Waarom dan? Je aanvoerder en MVP speelt daar, en bovendien is (vind ik) Bergwijn beter met ruimte voor zich, meer een counterspits. Volgens mij werd het op een gegeven moment een prestige project, dat ze wilden laten zien dat ze best een jonge speler uit de Premier League kunnen halen ofzo. Ik heb het nooit begrepen, vind hem ook gewoon niet goed in het spel dat Ajax wil spelen. Laat staan als rechtsbuiten.
+4/-0

2 maanden geleden
Heel slecht beleid. Niets tegen Bergwijn zelf, die kan hier niets aan doen. Hopelijk herpakt hij zich ff, maakt-ie wat goals en wordt hij zonder verlies verkocht.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Laten we voor het gemaak maar 'het beruchtte beleid' noemen. Ieder kent ze nog vanwege de daverende successen afgelopen zomer.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Overmars was ook al geobsedeerd met Bergwijn. Nadat ze het lijstje met bekende namen (Bergwijn, Brobbey, Wijndal) dat ze in het bureau van Overmars hadden gevonden hadden afgewerkt hebben ze de zaakwaarnemer van Schreuder gesmeekt om in hun plaats beleid te voeren.

Enkeltje UWV svp.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Dat zou heel goed kunnen. We zullen er nooit achterkomen als Overmars gebleven was en nadat er een flink aantal al verkocht waren, hij op het allerlaatste moment Martinez en Antony ook van de hand had gedaan. Misschien wel niet? En daarbij Ziyech teruggehaald waardoor de flanken beter bediend zouden worden. Daar gaan we niet meer achter komen.

Wat ik wel zeker weet is dat er afgelopen zomer te weinig kwalitweit is aangekocht in verhouding wat er vetrok waardoor we kansloos waren in de CL. Achteraf gezien moeten we denk ik Napoli maar voor lief nemen. Dat team beschikt over veel kwaliteit. Napoli zit dermate gewoon goed in elkaar dat je er ook met een sterk Ajax van had kunnen verliezen. Dan wel zonder schaamte en gezichtsverlies zoals in het najaar gebeurt is. In feite werden we toen des Ajax onderuit gekegeld.
+2/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Als Overmars was gebleven had hij Martinez en Antony voor veel minder van de hand gedaan. Daarbij moet wel gezegd worden dat hij niet Bergwijn én Bassey had gehaald. Dus netto had het financieel niet veel gescheeld. Sportief hadden we wellicht wel betere spelers teruggehaald voor minder. En Ziyech? Leek me gewoon onhaalbaar, ook als Overmars er zat. Zijn salaris zit tussen de 5 en 10 miljoen en volgens mij had hij niet veel willen inleveren.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ben al blij als we er nog wat voor krijgen. Zoals hij nu speelt is het maximaal KKD
+2/-0

2 maanden geleden
Vond hem tegen Noorwegen toch wel behoorlijk strak aan de lijn rechtsbuiten spelen. Hij scoorde nog twee belangrijke goals.
+1/-1

2 maanden geleden
Een extreem goede linksbuiten is geen desastreuze rechtsbuiten. Voor mijn gevoel zou hij het beste kunnen functioneren als spits maar dat is de enige variant die ze nooit geprobeerd hebben, vreemd genoeg. Daarbuiten een van de grootste miskopen ooit. Niets ten nadele van Stevie, leuke jongen, maar hij past totaal niet bij Ajax. En enkel en alleen omdat Overmars met hem bezig was, heeft onze geniale leiding daarom maar besloten dat ze de bank maar even leeg moeten halen om meneer Levy, de beste dag van zijn leven te geven.
+4/-0

2 maanden geleden
Niet lullen, gewoon mouwen opstropen en acties maken, keihard werken, meeverdedigen waar nodig. Dan komen de assists en de doelpunten vanzelf. Men moet Steven ook vaker in de diepte wegsturen en niet altijd in de voeten aanspelen. Berghuis kan dit ook bij Brian, dus zelfs 2 snelle mogelijkheden.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Precies, spelers die er voor gemnaakt zijn de diepte in te sturen gebeurt helaas veel te weinig
+2/-0

 
2 maanden geleden
Precies. Hij gaat veel te weinig diep. Daar word je gek van, Antony had er ook al een handje van. Brobbey ook...terwijl hij supersnel is.
Maak daar gebruik van! Cruciaal voor het spel van is. Je rekt het veld op, er komt meer ruimte ook op het middenveld. En er is dreiging.
+3/-0

2 maanden geleden
Heeft Dhr. Bergwijn in dat interview ook gezegd dat als hij niet in topvorm is (en dat is hij niet vaak ) dat je dan eigenlijk helemaal niets aan deze meneer Bergwijn hebt ..?
Op geen enkele positie..!
+5/-0

2 maanden geleden
Ik zal wel achterlijk zijn maar als je 68 procent balbezit heb dan kun je daar toch wat mee doen???
Het lijkt wel of er een stel magneten op het veld zitten totaal geen creatieveteit jammer is dat want om nou te zeggen dan union berlin zo goed is nee het ligt meer aan ajax zelf
+4/-0

 
2 maanden geleden
We hebben een lange weg te gaan, man.. De selectie is helemaal verkloot..
+4/-0

2 maanden geleden
Ik vind Bergwijn niet verkeerd rechtsbuiten, naast het veld. In zijn huidige vorm heeft hij toch niets te zoeken in de basis. Ik vind het wel wonderlijk (ongelooflijk) hoe het verschil in niveau bij hem zo groot is tussen het begin van het seizoen en nu. Ik weet dat Schreuder het er allemaal niet beter op heeft gemaakt, maar je hoeft toch ook niet zo zwaar door die ondergrens te blijven gaan?
+4/-2

2 maanden geleden
Je bent ook geen linksbuiten Steven!
+3/-0

2 maanden geleden
Toch snap ik het niet. In me zo goed verlopen nations league speelde Bergwijn (onder Koeman) rechtsbuiten. Bij PSV speelde hij soms ook rechts volgens mij
+3/-0

2 maanden geleden
Waarom niet Steven je bent rechts benig zover als ik kan zien is het jouw taak om een bal voor te geven en dat gaat beter van rechts dan van links.Ik had voor de tijd , voor mijn gevoel moet prof voetballer met beide benen uit de voeten kunnen , zelfs Tadic kan dat je bent er niet voor om de bal alleen maar op doel te schieten anders kunnen we de spits wel weg halen dan staat die daar voor de jan met de korte achternaam
+3/-0

2 maanden geleden
Ook geen linksbuiten zag ik gister... man man man.
+3/-0

2 maanden geleden
Ajax, pak je verlies en probeer Bergwijn zo snel mogelijk te lozen. Links, rechts, het maakt helemaal niks uit waar je hem neerzet, dat hebben we zolangzamerhand toch wel kunnen zien. Een heel matige, trage voetballer waar je werkelijk niets aan hebt.
+1/-1

2 maanden geleden
Bij PSV vond ik hem ook geen bijzondere speler.
Het is een counterspits.
Ajax moet nu als een counterploeg spelen niet met drie spitsen.
Ajax heeft nu zo weinig kwaliteiten is zo diep gezakt dat simpelweg het gogme van de spelers voor het moeilijker systeem 4-3-3 ontbreekt. Taylor en Rensch hebben te weinig kwaliteiten. Waarom Regeer niet in plaats van Rensch. Taylor ontwikkelt zich niet maar voelt zich wel al een basisspeler.
+2/-0

2 maanden geleden
Duurste miskoop ooit, snel wegdoen.
Je ziet dat zodra hij gewisseld wordt het beter gaat lopen.
+2/-0

2 maanden geleden
Hoop dat Bergwijn snel zijn vorm weer terug vindt. Heb alleen de samenvatting gezien, maar wat was hij slecht. Komt z'n tegenspeler bijna niet voorbij, vaak voor eigen succes gaan, terwijl een andere speler duidelijk in een betere positie staat om te kunnen scoren. Je ziet ook de frustratie bij de anderen.

Al met al toch wel een uitdaging voorin...Bergwijn 30 miljoen, Brobby 17 miljoen en dan steelt Kudus - die weg kon/mocht/wilde - de show.
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.405 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey bergwijn blind brobbey conceicao delcampo elsimao eredivisie eringa feyenoord hag heitinga jcdebest johnny kaplan kiki miskoop nederland pier positioneel rulli rvc salah sanchez sar schreuder sjakie tadic wijndal