Transparent
Inloggen
Sluiten

Duitse stuntploeg nieuwe testcase voor Ajax

14 februari 2023 09:29

Voor Ajax wacht er donderdag weer een kraker. In de Europa League wacht in de Johan Cruijff ArenA een duel tegen 1.FC Union Berlin. De Duitse stuntploeg kent een uitstekend seizoen en staat in de Bundesliga op een tweede plek. De achterstand op Bayern München is bovendien slechts één punt.

Ajax speelde nog nooit eerder in Europees verband tegen Union Berlin. Dat is ook niet raar omdat de Duitsers geen grote geschiedenis in Europa hebben. Vorig seizoen kwam het in de groepsfase van de Europa League wel uit tegen Feyenoord en verloor het twee keer. Dit seizoen eindigde het in de groepsfase van de Europa League op een tweede plek met SC Braga, Union Sint-Gillis en Malmö FF.

In totaal speelde Ajax 21 keer eerder in Amsterdam een duel tegen een Duitse ploeg. De balans is daarin meer dan uitstekend met liefst 18 zeges, 2 gelijke spelen en slechts 1 nederlaag. Vorig seizoen was Borussia Dortmund de laatste tegenstander. Zij werden met 4-0 volledig vernederd.

Voor Sheraldo Becker en Danilho Doekhi wordt het donderdag een terugkeer. Becker speelde als geboren Amsterdammer 11 jaar in de jeugdopleiding van Ajax en kwam uiteindelijk tot 30 duels voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Sinds 2019 speelt hij voor Union Berlin. Doekhi speelde twee seizoenen voor Jong Ajax en kwam tot 35 wedstrijden. Hij speelt sinds dit seizoen in Duitsland.




Tags

union berlin stuntploeg doekhi jong testcase arena bayern braga bundesliga danilho dortmund duitsland feyenoord gillis kraker malmo sheraldo vernederd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal