Transparent
Inloggen
Sluiten

John Heitinga: 'Een zwaarbevochten wedstrijd, maar goed voor het zelfvertrouwen'

9 februari 2023 23:22

In gesprek met ESPN was John Heitinga het eens met de opmerking dat de zege van Ajax zwaarbevochten was. "Het was redelijk in evenwicht. In de eerste helft was er aan het begin nog niet veel aan de hand, maar daarna ging het publiek er achter staan na die bal van Jurri├źn en hadden we het een fase zwaarder", aldus Heitinga. "We moeten vooral naar ons eigen spel gaan kijken. We moeten veel vaker en sneller voor die kantwissel kiezen. In de tweede helft komen we er een paar keer goed doorheen en maken we ook een goede goal."

De trainer trok dan ook de conclusie dat het inderdaad zwaarbevochten was. "Dat is ook goed. Dat is alleen maar goed voor het zelfvertrouwen", zo gaf hij aan. "Twente heeft gewoon een goede ploeg. Het is niet makkelijk om hier te winnen. Het belangrijkste is dat we een ronde verder gaan, maar een aantal dingen moet nog uit ons spel zodat we naar een hoger niveau gaan."

Gevraagd werd wat die dingen dan zijn. "Vooral de keuzes aan de bal. Te vaak is het in de eerste fase slordig, terwijl die ruimtes er wel liggen", zei hij daarover. "Tegen Cambuur was dit bij vlagen heel erg goed. Nu was dat wisselvallig."
Tags

heitinga zwaarbevochten cambuur espn kantwissel twente vlagen wisselvallig zwaarder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey bergwijn blind brobbey conceicao delcampo elsimao eredivisie eringa feyenoord hag heitinga jcdebest johnny kaplan kiki miskoop nederland pier positioneel rulli rvc salah sanchez sar schreuder sjakie tadic wijndal