Transparent
Inloggen
Sluiten

Donderdagavond topduel voor Ajax in TOTO KNVB Beker

7 februari 2023 23:29

Voor Ajax staat er donderdagavond een topaffiche op het programma, aangezien voor de ploeg van John Heitinga in de TOTO KNVB Beker een uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma staat.

In bekerverband kwamen beide ploegen elkaar tien keer eerder tegen. Acht keer was Ajax te sterk, waarvan de bekerfinale in 1979 over twee duels werd gespeeld, terwijl FC Twente twee keer wist te winnen. Dat waren echter ook de laatste twee keer dat beide teams elkaar troffen in de beker. In 2017 won FC Twente in eigen stadion na strafschoppen, terwijl de bekerfinale in 2011 na verlenging ook door de Tukkers werd gewonnen.

Voor Ajax begon het toernooi om de TOTO KNVB Beker vorige maand met een eenvoudige overwinning tegen FC Den Bosch. Ook FC Twente stroomde in januari pas in en begon het toernooi met een 3-1 thuiszege tegen Telstar.




Tags

knvb twente bekerfinale topduel bekerverband heitinga thuiszege topaffiche verlenging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.242 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen afstemmen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao forbs henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sanchez sevic sosa spelmomenten steijn sutalo transferbeleid