Transparent
Inloggen
Sluiten

Thomas van den Belt: 'Spelers van Jong Ajax scholden met kanker'

7 februari 2023 13:00 - ESPN
Foto: Pro Shots

Thomas van den Belt: "Spelers van Jong Ajax scholden met kanker"; image source: Pro Shots

PEC Zwolle-middenvelder Thomas van den Belt kreeg maandagavond in de wedstrijd tegen Jong Ajax een gele kaart tijdens een opstootje in blessuretijd. Na afloop werd hij op ESPN gevraagd wat de aanleiding van het voorval was. "Ik weet eigenlijk niet of ik het moet zeggen, maar een paar jongens van Jong Ajax scholden met kanker en daar zei ik iets van", aldus Van den Belt.

De middenvelder ging verder: "Ik vond dat niet helemaal netjes en daarom zei ik er iets van. Uiteindelijk ben ik nu geschorst omdat ik de veroorzaker was van het opstootje. Dit hoort niet thuis op een voetbalveld en dat zei ik tegen hem. Ik gaf er een klein duwtje bij en toen kreeg ik geel."

Of de spelers van Jong Ajax gestraft hadden moeten worden door de scheidsrechter vond Van den Belt lastig om aan te geven. "Misschien wel, maar als scheidsrechter kun je er niet veel mee als je het niet hoort", zo gaf hij aan. "Als je het hoort, kun je er iets van vinden en daar een beslissing over nemen. Als je het niet hoort, kun je er niet op af gaan en dat is ook terecht. Maar zulke dingen horen niet op een voetbalveld."
Tags

jong scholden opstootje espn pec veroorzaker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Tsja, ik vind dat schelden ook niks. Het is niet goed te praten natuurlijk als het zo is, maar de ene speler neemt aanstoot van schelden met een ziekte, een gelovige speler van schelden met gvd en zo zal iedereen wat hebben. Denk dat het eerder met frustratie had te maken en dan achteraf is dit wel slinks praten.

Wellicht is het in de Zwolle anders hoor, maar als hij hier zich zo druk om maakt/laat opnaaien wens ik hem veel plezier/sterkte in de Kuip volgend jaar 😉. Qua slinkse mediapraatjes in ieder geval in lijn met Slot.
+9/-6

2 maanden geleden
Ik heb er zelf ook een bloedhekel aan als mensen dat doen. Maar je kunt ook in het interview zeggen: ze waren aan het schelden op een manier die ik niet prettig vond en daar zei ik misschien op een iets te felle manier iets van. Dan maak je ook je punt duidelijk, zonder anderen te beschadigen. Leermomentje voor Thomas. Is ook niet erg, hij is nog jong, hoort erbij.
+7/-4

2 maanden geleden
Laat de selectie maar een dagje meelopen in het AMC ofzo, dit soort gedrag/taalgebruik moet je als Ajax zijnde gewoon niet tolereren. Je hebt ook een maatschappelijke taak en verantwoordelijkheid.
+10/-1

 
2 maanden geleden
Helemaal mee eens heb zelf ook kanker dus is oa voor mij en velen lotggenoten zéér pijnlijk
+12/-0

2 maanden geleden
Mooi dat hij er zowel op het veld als publiekelijk iets van zegt. Het is op geen enkele manier goed te praten. Dit zijn jongens die Ajax vertegenwoordigen en ervoor betaald krijgen.
+8/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Op mij komt hij nogal over als het braafste jongetje van de klas. Ik krijg geel, maar die en die hebben dat en dat gezegd, dus eigenlijk moeten zij geel...

"Ik weet eigenlijk niet of ik het moet zeggen, maar...bla bla bla"
Heel bijdehand hoor.
+3/-7

2 maanden geleden
Altijd goed om dit naar voren te brengen.
Ik vind dat Ajax hier ook iets mee moet doen.
+7/-1

2 maanden geleden
Mag best gezegd worden door deze speler.
Weekje in Maxima centrum meelopen, denk dat de betreffende spelers na een middagje weg willen.
+7/-1

2 maanden geleden
Is van den Belt niet in beeld bij Feijenoord?
+3/-3

2 maanden geleden
Spelers van welke club dan ook zijn uiteraard geen haar beter dan een specifieke groep supporters van welke club dan ook .
Beschaving ? Wie of wat is dat ..?
+3/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.407 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey bergwijn blind brobbey conceicao delcampo elsimao emmen eredivisie eringa feyenoord hag heitinga jcdebest johnny kaplan kiki miskoop nederland pier positioneel rulli rvc sanchez sar schreuder sjakie tadic wijndal