Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax wil binnen twee maanden duidelijkheid over nieuwe technisch directeur'

6 februari 2023 23:51 - Rondo
Foto: Pro Shots

"Ajax wil binnen twee maanden duidelijkheid over nieuwe technisch directeur"; image source: Pro Shots

Ajax wil binnen twee maanden een nieuwe technisch directeur aanstellen. Dat gaf algemeen directeur Edwin van der Sar maandag aan bij Rondo op Ziggo Sport. "An-sich is dat een taak van de Raad van Commissarissen, want zij stellen de directie aan", aldus Van der Sar. "Maar het is wel fijn natuurlijk dat er een bepaalde samenwerking is, dat je met elkaar door een deur kan."

De zoektocht is echter lastig omdat er binnen de RvC geen technische man zit. "Het is nu de vraag welke positie je als eerste gaat invullen", zo gaf hij aan. "Met John Heitinga hebben we nu een trainer tot het einde van dit seizoen. Met de technisch directeur willen we binnen twee maanden duidelijkheid of deze intern of extern is."

Van der Sar was het niet eens met de opmerking dat Ajax al een jaar zoekt naar een technisch directeur. "Gerry Hamstra was bij Heerenveen al technisch directeur en kwam als assistent van Marc Overmars", zei hij daarover. "De positie van technisch directeur is alleen zoveel groter geworden. We gaan het ook splitsen naar presteren, het eerste elftal en Jong, en de functie die Maurits Hendriks heeft als sportsofficer met de jeugd, de vrouwen en de faciliteiten. Dat lag ook bij de td, maar dat gaan we splitsen omdat het te groot was."
Tags

sar splitsen gerry hamstra heerenveen heitinga hendriks jong maurits overmars rondo rvc sich sportsofficer ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


 
1 jaar geleden
En vd Sar vindt het raar dat Sneijder naar buiten laat komen dat hij drie spelers heeft aangeboden bij Ajax waaronder Ounahi. Moet Sneijder zoiets geheim houden, dat vind ik heel raar vd Sar. Wees een vent en kom aan de directietafel ipv tijdens een wedstrijd in Den Bosch. Ik denk niet dat Sneijder daar bang voor is, sterker nog ik denk dat Sneijder heel graag TD zou willen zijn. Tuurlijk heb je een scouting en koop je niet alles wat je als tip krijgt. Maar hou dat soort contacten wel warm ipv gaan lopen modder gooien in de media naar Sneijder. Ongeschikt!
+2/-1

 
1 jaar geleden
Sneijder is zelf bijzonder ongeschikt. Eerder al geroepen, maar ik vind het een vervelend en uit de hoogte naar mannetje. Die roept maar op te roepen. Ajb weg houden bij onze club, lekker naar Utrecht gaan!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Met je eens dat Sneijder niet geschikt is als TD al denkt ie zelf waarschijnlijk van wel. Zou een regelrechte ramp zijn. Maar als je als club hoort dat een speler graag naar Ajax wil, dat zou ik als club wel willen weten en die informatie hartelijk willen ontvangen. Sneijder zal de volgende keer waarschijnlijk denken, ze zoeken het maar daar bij Ajax.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik geloof Sar ook niet in alles wat ie zegt, maar denk wel dat Sneijder zich (als hij echt goede bedoelingen heeft) best wel wat meer integer mag opstellen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Sneijder als TD ben ik opzich een voorstander van. Alleen lijkt het me een slim plan dat hij eerst elders ervaring op doet. Daarbij dien je enige verstand van zaken te hebben dus hoe zit het met de papieren?

Anders kun je Wesley beter in een adviesgroep plaatsen om met andere oud-spelers om de tijd in conclaaf te gaan welke spelers vanuit de jeugd naar het eerste gehaald moeten worden. En welke speler(s) kopen we erbij ter versterking om tot een uitgebalanceerd elftal te komen. Dit soort onderdelen kun je beter over laten aan Wesley dan Gerry Hamstra die ooit een bal bij de amateurs getrapt heeft.

Voeg onder meer Klaas-Jan Huntelaar en John Heitinga aan de adviesgroep toe. Voor Heiting is het zeker van belang als trainer hoe zijn team er aanvang nieuwe competitie ronde er uit gaat zien. Een dergelijke opzet juich ik toe zo lang er geen TD is aangesteld. En als je toch wilt splitsen kom dan met een dergelijke adviesgroep van oud spelers.
+1/-0

1 jaar geleden
Vreemd dat ze nu pas weer alsnog aan het zoeken gaan naar een technisch directeur.
Hier komt dus geen technisch directeur. Dit doe je niet even tussendoor in twee maanden. Tevens is het misschien zelfs beter het huidige koppel aan te houden met de juiste taakverdeling. In de RVC, die de mensen aanstelt, zit geen persoon met een voetbalachtergrond. Eerst een RVC lid aanstellen met die eigenschappen en die laten zoeken naar een geschikte technische man voor transfers.
+2/-0

1 jaar geleden
Dit betekent dat ze een plan hebben. Of ze zijn al in gesprek, of het wordt gewoon H2. Anders zeg je niet die 2 maanden.
+2/-0

1 jaar geleden
Sorry dat ik een tijdje niet gereageerd heb, komt door persoonlijke omstandigheden (vooralsnog goed afgelopen).

Ik denk dat ze stiekem toch nog met Alex Kroes bezig zijn. TD bij Ajax is nog steeds een mooiere en uitdagendere functie, dan wat hij nu bij AZ doet. En hij had er eerder ook al oren naar, anders verkoop je niet je hele aandelenpakket van Go Ahead Eagles.

Kan Max Huiberts ook weer zaniken op Ajax, dat doet hij toch al zo graag 😉
+2/-0

 
1 jaar geleden
Er is meer dan Ajax (;-)) .....Blij te lezen dat het vooralsnog goed afgelopen is.
+3/-0

1 jaar geleden
" De positie van technisch directeur is alleen zoveel groter geworden. We gaan het ook splitsen naar presteren ''

Aha. In dat geval zou 'Gerry Hamstra zonder bevoegdheden' alvast zijn biezen moeten pakken. Het betreft een lichtgewicht die niet geschikt is voor een topclub als Ajax.

En begrijp ik dat de RvC hier over gaat. Die zijn nog niet compleet omdat voetbalzaken nog niet is ingevuld. Maar op basis van wat er heeft plaatsgevonden lijkt het me verstandig om Edwin van de Sar ook ongeschikt te verklaren als tijdelijke TD met eind bevoegdheden. Edwin zou zich weer voledig moeten richten waar hij in eerste instantie voor was aangesteld. Succes er mee.

Tot zover de verklaring en oplossing van het krakkemikkig aankoopbeleid waar een club uit de KKD ook niks mee kan. Wil je een elftal samenstellen zonder visie? Hamstra is in de aanbieding!


PS. Weet iemand hoe lang het duurt voordat deze uitzending van Rondo op het Youtube kanaal verschijnt?
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Hamstra gaat wel de geschiedenisboeken in als meest onkundige TD in de geschiedenis van het voetbal en met de hoogste uitgaven ooit voor niet geschikte spelers. Toch nog een vermelding verdient. Het was ok om die twee op de winkel te laten letten voor een maand of twee, maar voor de zomer hadden ze allang een oplossing moeten hebben. Dat we nu nog twee maanden moeten wachten en dus in totaal een jaar en drie maanden geen TD hebben is absurd.

Het is onzin dat de RvC hierover moet gaan, een typisch geval van de hete aardappel, hij probeert gewoon schuld af te schuiven. Hij had als AD allang kandidaten moeten aandragen want noodzakelijk voor de organisatie. Maar Sarrretje dacht 'dat kunnen we wel met de assistent, de stagiair en het 'orakel' zelf'. Heerlijk arrogant om tje denken dat het eigenlijk geen professie is, en dat iedere voetballiefhebber dat varkentje wel even zal wassen.

Ik ben alleen bang dat er weer iemand komt die geen Ajax band heeft en het allemaal weer verder van de Ajax cultuur laat afdrijven. Ik zou graag zien dat JC gelieerde mannen alles weer op zijn plaats komen zetten en het mes in de rug van Sar douwen zoals hij bij Johan deed. Molenaar, Jonk terug voor de verwaarloosde academy, Schip als TD of rechterhand van Molenaar en Bosz als TD of trainer.

Vind Heitinga een leuke vent maar ben erg bang dat zijnSimeone liefde het Ajax spel weinig goed zal doen.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja, ik heb er weinig kijk op hoe het precies allemaal functioneert binnen een NV. Ik ging er van uit dat het de taak van Raad van Commissarissen was omdat van der Sar dat schijnt aangeven te hebben, maar daar denk je dus duidelijk anders over. Is het de taak van de Algemeen Directeur zelf. Hoe dan ook. Wat je verder vermeld zie ik het liefst morgen al gebeuren. Goed plan en laat ze maar komen!!
+1/-0

1 jaar geleden
Denken ze nu dat we vergeten dat het al een jaar duurt?
+2/-0

1 jaar geleden
Fred Grim een optie ? kent de Ajax cultuur en is beschikbaar.
+2/-0

1 jaar geleden
Misschien moeten ze Rob Jansen is vragen, die heeft in iedergeval verstand van zaken en een netwerk
+3/-0

1 jaar geleden
De T D van Liverpool komt volgens de Telegraaf!
+1/-1


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

annex avila berghuis bergwijn bertjek boomen buitenspelers elsimao etv farioli godts hato henderson inverted janse jim jong kaplan kiki linkspoot mika olympiakos ramaj rechterpoot rechtspoten sevic sosa sutalo tweebenig wijndal