Transparent
Inloggen
Sluiten

Edwin van der Sar: 'Aantrekken van Alfred Schreuder was geen fout'

6 februari 2023 21:04 - AD.nl
Foto: Pro Shots

Edwin van der Sar: "Aantrekken van Alfred Schreuder was geen fout"; image source: Pro Shots

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft maandagavond bij Rondo op Ziggo Sport uitleg gegeven over het ontslag van Alfred Schreuder. "Het was een combinatie van dingen", aldus Van der Sar. "Het slechte spel en het vele puntverlies in de wedstrijden daarvoor. Als je dan thuis niet van Volendam kan winnen, is het afgelopen."

Van der Sar vindt echter niet dat het een fout is geweest om Schreuder aan te stellen. "Met een aantal mensen hadden we een lijst gemaakt met welke trainers beschikbaar waren en welke trainers bij Ajax zouden passen. We hebben ons huiswerk gedaan en met een aantal mensen gesproken. Toen zijn we bij Alfred uitgekomen", zo geeft hij aan. "Hij had al anderhalf jaar bij ons gezeten als assistent van Erik ten Hag. Op die manier had hij al een goede indruk gegeven van zijn voetbalcapaciteiten en tactisch vermogen."

Waarom het dan niet werkte bij Ajax kan Van der Sar niet uitleggen. "Sommige dingen zijn onverklaarbaar", zegt hij daarover. "Op moment als je zo'n beslissing moet nemen is het misschien al te laat. Een aantal wedstrijden niet goed gespeeld en niet gewonnen. Dan is het zaak om de deken die om de spelers en de club hangt op te lossen."

Meer op AD.nl
Tags

sar alfred schreuder deken hag huiswerk rondo uitgekomen voetbalcapaciteiten volendam ziggo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Het aanstellen op zich was geen fout. Het blijft altijd een gokje hoe het uitpakt, maar hem zo lang het vertrouwen geven ondanks heel veel foute keuzes en zelf overduidelijk de kant van Schreuder kiezen (totdat die commentaar had op de leiding), was wel fout en dan dien je ook mans genoeg te zijn conclusies te trekken over je eigen functioneren. Dan hebben we het nog niet over de miskopen en het gebrek aan een echte TD.
+6/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja en dan dat gelul dat ze tijdens het WK hadden afgesproken dat er een assistent bijkwam maar het dan pas in de wereld helpen na nog wat slechte wedstrijden. Het niet aangaan van een gesprek met de selectie want dat is helemaal niet nodig, terwijl je toch aangeeft dat je ook vond dat het niet liep. Dan ga je dus overeenkomen om er een assistent bij te zetten, maar op basis van wat? Enkel de resultaten? Wil je dan niet eerst goed je oor te luister leggen om te zien wat er mis gaat en op basis daarvan een beslissing nemen? Hij liegt gewoon keihard. En het trieste is dat hij ook weet dat het einde verhaal is, maar gewoon blijft zitten, de club verder de vernieling in helpt. Die jongen is gewoon achterbaks, dat was hij toen hij een mes in JC's rug stak en dat is hij nu nog steeds. Misselijkmakend.
+1/-0

1 jaar geleden
Nou eigenlijk zeg ie gewoon niks , maar ook dat is geen nieuws.
+5/-0

1 jaar geleden
Er is een tijd van komen en gaan en de tijd van gaan is ook aangebroken voor van der Sar. We hebben mooie jaren beleefd met Overmars, Ten hag en hem maar je ziet dat het beste er nu toch wel van af is nu. Het is een tijd voor een nieuwe wind die door de club moet gaan waaien.
+6/-1

 
1 jaar geleden
Nu de resultaten meezitten, zie en hoor je hem in de media, maar toen het slecht ging, was hij in geen velden of wegen te bekennen.
+6/-1

1 jaar geleden
Daarom is hij ook ontslagen, aantrekken Schreuder geen fout?¿
+2/-0

 
1 jaar geleden
Natuurlijk was dat fout, en een nog grotere fout is wel geweest dat hij, Schreuder, zelf voetballers kon uitkiezen om te kopen. dat is niet helemaal goed gegaan dacht ik toch
+1/-0

1 jaar geleden
Sommigen,zoals vdSar, zijn daar heel goed in : Recht lullen wat krom is …
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ze slecht ingestudeerd allemaal. Het komt niet uit zijn hart, niet uit zijn verstand en is eigenlijk allemaal onzin. Okay, kan niet zeggen dat het een onlogische keuze was maar ik vraag me af met hoeveel kandidaten ze gesproken hebben. Ik heb heel sterk het gevoel dat het er precies 1 geweest is. Als je je beleid zo instelt, dan kom je jezelf al snel tegen. Het niet aanstellen van een TD, de eerste de beste coach aanstellen, het zijn allemaal fouten die je als grootste club van NL niet mag maken. Als je dan een RvC hebt die volgens Sar niets doet of aangeeft, lijkt me het tijd om heel erg hard aan een bel te gaan trekken, al je rode vlaggen te gaan heisen, maar nee, Sat blijft gewoon volharden in dommigheden. Hoeveel meer mag iemand fout doen voor de deur gewezen te worden???
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom bergwijn boomen brobbey chico depay dumfries elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei gakpo kiki koeman kroes mannsverk mislintat reijnders rijkhoff rosario schouten sevic simons skimovic sutalo tahirovic veerman weghorst