Transparent
Inloggen
Sluiten

'Zakaria Labyad moet Ajax 50.000 euro terugbetalen na verloren arbitragezaak'

6 februari 2023 11:32 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Zakaria Labyad moet Ajax 50.000 euro terugbetalen na verloren arbitragezaak"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad meldt dat Ajax Zakaria Labyad geen geld verschuldigd is, maar het juist geld terug zal krijgen. De aanvaller had een zaak aangespannen bij de arbitragecommissie van de KNVB omdat hij eiste dat Ajax opdraaide voor de kosten vanwege de knieblessure die hij in april van vorig jaar opliep. Labyad eiste dat Ajax de revalidatie- en operatiekosten zou betalen en wilde bovendien dat de club ook zou opdraaien voor - een gedeelte van - zijn geleden en veronderstelde inkomensverlies.

In de ogen van Labyad wass Ajax aansprakelijk voor de schade die hij tijdens het uitoefenen van zijn werk had uitgeoefend. Anders lag de schuld bij de club omdat zij zich in strijd met goed werkgeverschap had gedragen, bijvoorbeeld door zijn knie niet goed te verzekeren.

Uiteindelijk eiste Labyad een bedrag van 80.000 euro aan medische kosten en een bedrag aan inkomensverlies dat gelijkstond aan het loon dat hij op basis van zijn contract bij Ajax ontvangen zou hebben in de periode van arbeidsongeschiktheid. De arbitragecommissie van de KNVB wees echter alle verzoeken van de aanvaller af. Labyad moet alle proceskosten voor zijn rekening nemen en moet bovendien 50.000 euro terugbetalen aan de club. In november betaalde Ajax namelijk de operatiekosten nadat Labyad al een procedure was gestart. Omdat het een eindvonnis is, kan Labyad niet in beroep tegen de uitspraak.

Meer op AD.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

labyad eiste arbitragecommissie arbitragezaak inkomensverlies knvb operatiekosten arbeidsongeschiktheid beroep eindvonnis gelijkstond loon opdraaide procedure proceskosten revalidatie veronderstelde verzekeren wass werkgeverschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Smerig, walg van zulke profiteurs. Karma dat nu juist hij 50.000 eu moet terugbetalen!!
+5/-2

2 maanden geleden
We leven in een land waar een rechtszaak gelukkig mogelijk is. De uitspraak accepteren, voldoen aan je plicht en doorgaan met je leven. Niets aan de hand.
+3/-0

2 maanden geleden
Sluit helemaal aan bij zijn prestaties in het veld.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ze hebben hem al gevonden de media.
Normale warme clubs zouden dat vergoeden maar Ajax niet, aldus Labyad.
De man is miljonair geworden dankzij Ajax en heeft de kans gehad om zich via Ajax in de belangstelling te spelen van nog grotere clubs.
Zonder Ajax had hij nu nog bij het warme fc Utrecht gespeeld met een fc Utrecht salaris om na zijn carrière postbode te worden ofzo.
Dat hij gefaald heeft op het niveau van Ajax is toch echt zijn eigen schuld.
Ondankbaar ventje.
+1/-0

2 maanden geleden
Ah, balen joh! Misschien moet hij even ten Hag bellen, wellicht kan hij hem even helpen met een beetje compensatie. Labyad heeft Ajax al veel geld gekost als je kijkt naar het aantal minuten dat hij gespeeld heeft, fijn dat hij een beetje terug kan geven ;).
+2/-0

2 maanden geleden
Karma is a bitch!
Als je de argumenten van die Labyad ook hoort waarom hij vindt dat hij 80.000 euro moet krijgen val je steil achterover.

Z’n aannemer zal dus nog iets langer moeten wachten op z’n geld 😉
+1/-0

2 maanden geleden
Zei hij niet vorige maand toen hij bij Utrecht ging revalideren: “Ik had ook bij andere clubs kunnen trainen, ook bij Ajax, maar hier heb ik een goede tijd meegemaakt. Heerlijk om weer terug te zijn.' Dus dit is wrs gewoon een zakelijk geschil. Niets meer niets minder.
+1/-0

2 maanden geleden
Voetbal is zo betrekkelijk.
Overmars heeft ook zo'n soort kunstje geprobeerd uit te halen nadat hij naar Arsenal was vertrokken.
Maar is als TD later weer bewierookt.
Misschien dat Labyad later ook zijn genitaliën mag tonen aan de Ajax vrouwen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Was natuurlijk ook cheapskate die Marc Netto 😉
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey bergwijn blind brobbey conceicao delcampo elsimao emmen eredivisie eringa feyenoord hag heitinga jcdebest johnny kaplan kiki miskoop nederland pier positioneel rulli rvc sanchez sar schreuder sjakie tadic wijndal