Transparent
Inloggen
Sluiten

John Heitinga: 'We waren heel geduldig aan de bal en goed in de combinaties'

5 februari 2023 15:44

John Heitinga was in gesprek met ESPN zeer te spreken over het spel van zijn ploeg. "We waren heel geduldig aan de bal en goed in de combinaties", aldus Heitinga. "We hadden in de eerste helft misschien wat sneller de andere kant moeten zoeken, maar als je uit speelt, vijf goals maakt en een clean sheet houdt... Vandaag was de concentratie en discipline heel goed. Dat was mooi om te zien."

Gevraagd werd aan de trainer of zijn ploeg in een week tijd al veel verbeterd had in de restverdediging. "Als je via de ene kant aanvalt, moet je via de andere kant knijpen en wat meer naar binnen houden. Daarin spelen we met veel ruimte in de rug", zo gaf hij aan. "Dat heb je tegen Excelsior ook gezien. Daarin hebben we de eerste helft geluk gehad dat we niet op achterstand kwamen. Nu was er maar één momentje en dat kwam door onszelf."

Heitinga was over de samenwerking tussen Steven Berghuis en Mohammed Kudus zeer tevreden. "Dat is een stukje flexibiliteit die je moet creëren in het elftal", zei hij daarover. "Het is wel belangrijk dat als je op een andere positie uitkomt, je weet wat jouw taak is in defensief opzicht. We hebben een aantal creatieve spelers, die wil je ook aan de bal krijgen en zij kunen iets speciaals. Dat heb je ook kunnen zien. Een aantal doelpunten en assists, dat is positief vandaag."




Discussieer mee op de forums


Tags

heitinga combinaties berghuis clean concentratie discipline espn excelsior flexibiliteit knijpen kudus kunen momentje sheet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht