Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax overtuigend te sterk voor Cambuur na heerlijke treffers

5 februari 2023 14:08
Foto: Pro Shots

Ajax overtuigend te sterk voor Cambuur na heerlijke treffers; image source: Pro Shots

Ajax heeft zondagmiddag in de Eredivisie overtuigend weten te winnen van Cambuur. Het uitduel in Leeuwarden eindigde in een 0-5 zege. Steven Berghuis en Brian Brobbey kwamen tot twee doelpunten, terwijl Dusan Tadic de score opende.

John Heitinga koos ervoor om dezelfde elf het vertrouwen te geven die ook tegen Excelsior in de basis stonden. Het duurde even voordat de eerste kansen kwamen, maar na een kwartier spelen was het al raak. Na een heerlijke aanval zorgde Dusan Tadic voor de 0-1.

Nadat enkele kansen onbenut werden en ook Cambuur een keer dicht in de buurt van een doelpunt was, werd het toch 0-2. Mohammed Kudus gaf de bal voor na een heerlijke actie en met een kopbal wist Steven Berghuis te scoren.

Na rust kreeg Ajax al snel weer een kans, maar Kudus zag zijn inzet gekeerd worden. Niet veel later was het wel raak toen Berghuis op heerlijke wijze de 0-3 tegen de touwen schoot.

Ruim een kwartier voor tijd wisselde Heitinga voor het eerst en kwam onder meer Jorrel Hato binnen de lijnen. Voor het 16-jarige toptalent was het zijn Eredivisie debuut. Ook Brian Brobbey mocht invallen en enkele minuten na zijn invalbeurt zorgde hij voor de 0-4 door de bal vol de kruising in te knallen.

In de slotfase wisselde Heitinga opnieuw. Youri Regeer kwam binnen de lijnen en maakte daarmee zijn eerste minuten in Ajax 1 van dit seizoen na een half jaar volledig negeerd te zijn door Alfred Schreuder. Ook Kian Fitz-Jim en Francisco Conceição kregen een paar minuten speeltijd.

Het slotakkoord van de wedstrijd was opnieuw voor Brobbey. Diep in blessuretijd wist hij zijn tweede van de wedstrijd te maken en bepaalde daarmee de eindstand op 0-5.




Discussieer mee op de forums


Tags

cambuur berghuis brobbey heitinga eredivisie kudus tadic alfred conceicao excelsior francisco hato jim jorrel knallen kruising negeerd onbenut regeer schreuder slotakkoord

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom axel berghuis bergwijn boomen conceicao elsimao forbs godts gooijer gorter henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo topaankoop transferbeleid wijndal