Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax heeft verplichte koopoptie op Lorenzo Lucca'

4 februari 2023 12:02 - Kick-off Podcast
Foto: Pro Shots

"Ajax heeft verplichte koopoptie op Lorenzo Lucca"; image source: Pro Shots

Ajax moet Lorenzo Lucca na dit seizoen definitief overnemen van Pisa SC. Dat onthulde clubwatcher Mike Verweij in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. Momenteel speelt de lange Italiaanse spits nog op huurbasis in Amsterdam. "Het schijnt dat er een verplichte koopoptie is", aldus Verweij. "Ze huren hem nu en kopen hem dan in de zomer."

Naar verluidt heeft Ajax 1 miljoen euro betaald om hem te huren en bedraagt de koopoptie 10 miljoen euro. Lucca speelde tot nu toe elf officiële duels in Ajax 1 en kwam tot twee doelpunten. In de Keuken Kampioen Divisie kwam hij in acht wedstrijden voor Jong Ajax tot vier treffers.
Tags

lucca lorenzo verweij jong kick pisa podcast telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Bruikbaar om te forceren, maar geen basismateriaal (past niet in het Ajax systeem). Nou ja, hopen dat hij wat goaltjes meepikt en dat er een Italiaanse of Engelse club hem binnen 2 jaar ophaalt.
+7/-1

1 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Ongekende prutsers H2 en van der Sar. Ajax moet helemaal naar de klote, alvorens er wat gaat gebeuren lijkt wel.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens maar laten we voor het gemak Huntelaar besparen. Klaas loopt als stagair mee. Onlangs bevestigd door Edwin van der Sar tijdens de persconferentie aangaande ontslag Schreuder.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Hoe kun je de schuld geven aan h2 , als Schreuder met de aankopen niet kan omgaan, want dat gebleken!
+1/-1

 
1 jaar geleden
Dat klopt en had ik al eens vaker aangegeven. Van meet af aan betreft het een en-en situatie. Ze kwamen met het aankoopeleid allemaal niet lekker uit de verf en had zijn uitwerking op het latere verloop.

Er bestaat een persconferentie waar Schreuder geirriteerd reageert op een aantal kritische vragen over de aankopen waarop hij antwoord, dat jullie geen flauw idee hebben hoe lastig het de afgelopen zomer op de transfermarkt bij Ajax aan toe is gegaan. Dat hij zelf en zijn zaakwaarnemer mee had moeten helpen. Dat was volgens Schreuder ook heel nornaal want het gebeurde bij andere clubs ook. (Terwijl bij Ajax dit niet de bedoeling zou moeten zijn.)

Zo irriteerde Cruijff destijds zich er mateloos aan dat er een korps van zaakwaarnemers op De Toekomst rondliep die zich overal poogde mee te bemoeien.

Maar goed, de eerste regel is de reden waarom ze elkaar allemaal zo lang de hand boven het hoofd hielden. Tijdens een evaluatie rond het WK kwamen ze er zelfs nog uit dat Schreuder vijf nieuwe aankopen mocht doen. Op zich een absurde uitslag van een evaluatie omdat iedereen wel zag dat Schreuder het elftal niet meer aan het voetballen kreeg. Spelers er verbolgen bijliepen. De sfeer moet verschrikkelijk zijn geweest.

Ik schreef na de wedstrijd van Emmen nog dat het gezicht van Bergwijn eruit zag alsof hij geen puf meer had om zijn veters te strikken voor de volgende ochtendtraining. Ik denk dat ik er niet ver naast zat.

Maar goed, dat hoofdstuk is gelukkig geweest. Laat we blij wezen dat de club met een nieuwe fris team van Ajax DNA het voetbalgedeelte weer aan de praat heeft gekregen.
+1/-0

1 jaar geleden
Welcome to the muppetshow! Ok, nu wil ik ondertussen graag weten wie er verantwoordelijk was voor de aankopen van Sanchez en Lucca en het in dienst nemen van Grillitsch en Ocampos. Wie heeft ze voorgedragen? En wie heeft dit vervolgens ook nog geaccordeerd? Dit kan toch niet? Met het ontslaan van de trainer en assistent zijn wij er nog lang niet!
+6/-0

1 jaar geleden
Het einde van het amateurisme is nog niet in zicht. Luca kan aardig koppen maar niet goed voetballen. Vergelijk hem eens met Pavlidis. Dat is meer een Ajax spits. Wereld van verschil maar dit krijg je ervan als je een stel incapabelen het inkoopbeleid laat regelen.
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Hamstra heeft het ooit welvarende en strak geleide Heerenveen compleet naar de financiële afgrond gebracht in de 5 jaar dat hij daar zat.
Wie heeft bedacht dat hij daarom wel goed om kon gaan met de honderden miljoenen die Ajax tot zijn beschikking heeft?
Als dit verhaal waar is dan is het echt de druppel.
Van de Sar en Hamstra op staande voet ontslaan.
Klaas gaat eerst maar is bij de jeugd aan de gang, goed contact houden met die jongens en zorgen dat daar geen spelers transfervrij de deur uit lopen.
Hier en daar wat jeugdspelers halen met een transferplafond van een miljoen euro.
Als crisismanagers halen Keje Molenaar halen als opvolger voor van de Sar en Arnesen als TD.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Adviseer Hamstra en Schreuder bij een willekeurige club en je weet zeker dat ze gaan degraderen.
+3/-0

1 jaar geleden
Houdt het dit seizoen dan echt nooit op?
Wat een gepruts.

Wanneer is de eerst volgende aandeelhoudersvergadering?
Unaniem de hele directie eruit stemmen!
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik geloof het nog niet dus hier ben ik weer.


[ Één jaar huren met verplichte koopoptie...]


Hoe krijg je het voor elkaar.
+5/-1

1 jaar geleden
Mooi verhaal, maar klopt natuurlijk niet. 10 miljoen. Stel je voor.
+3/-0

1 jaar geleden
Verplichte koopoptie. Is dat geen contradictio in terminis?
+5/-1

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Ehhh... verplichte koop snap ik.
Koop optie? ja okee, kan ook..

Maar een verplichte koopoptie???

Als dat écht in zijn huurcontract staat is het nog erger gesteld bij Ajax dan ik al dacht.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Als het verplicht is dan kan het toch nooit een optie zijn. Taaltechnisch kan het gewoon niet. Ze hadden er ook een optionele koopverplichting van kunnen maken waar er maar 1 optie mogelijk is, en dat bij een club waar het om miljoenen gaat.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Hmm, misschien is het wel een optie als de speler nog zeggenschap heeft, dan valt "plicht" wel weg idd. :)
+1/-0

1 jaar geleden
11 miljoen over de balk... daar gaat het geld
+2/-1

1 jaar geleden
Hij kan in eens doorbreken, dat weet je niet! Hoe minder je speelt, hoe minder je t kunt beoordelen! Bassey schijnt kwaliteiten te hebben, ik mis Bogarde die zou hem kunnen vormen!
+2/-0

1 jaar geleden
Prima speler om er bij te hebben en ik denk dat hij door het dragen van een Ajaxshirt ook nog best eens met winst verkocht gaat worden als hij er een paar in kopt, maar wat een slechte actie. Huren met verplichte koopoptie. Slechter gaan we het niet meer meemaken vrees ik.
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afserveren annex berghuis bergwijn bertjek boomen branco chaotisch elsimao farioli gaaei godts hato henderson hlynsson jim kaplan kiki kroes leverkussen mika mislintat olympiakos rensch sevic skimovic sneer sosa sutalo wilson