Transparent
Inloggen
Sluiten

'Onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag Marc Overmars nog altijd gaande'

3 februari 2023 20:00 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag Marc Overmars nog altijd gaande"; image source: Pro Shots

De NOS meldt dat Marc Overmars meewerkt aan een onderzoek van het Instituut Sportrechtspraak. Dat heeft een woordvoerder van de huidig technisch directeur van Antwerp laten weten in een reactie. Volgens het ISR is het onderzoek naar de vorig jaar bij Ajax opgestapte directeur in volle gang en verleent zowel Overmars zelf als Ajax medewerking in het onderzoek.

In mei gaf het ISR in een verklaring nog aan dat de club niet mee wilde werken. Na bemiddeling van de KNVB vond in juni een bijeenkomst plaats en een maand later ontving het ook het onderzoeksrapport dat werd gedaan naar het grensoverschrijdend gedrag van Overmars.

In september gaven drie oud-speelsters van Ajax Vrouwen in een interview met het Parool aan ook geconfronteerd te zijn met grensoverschrijdend gedrag van Overmars. Volgens het ISR is deze informatie door de aanklager ook direct opgepakt.

Een woordvoerder van Ajax laat weten dat de club zelf zowel in september als januari contact heeft opgenomen met het ISR om te informeren naar de stand van zaken en of de club zelf nog kon helpen. Binnenkort komt de onderzoekscommissie van het ISR weer bijeen en zal duidelijk worden of er voldoende aanleiding is om een tuchtzaak te starten richting Overmars.

Meer op NOS.nl
Tags

overmars grensoverschrijdend aanklager antwerp bemiddeling bijeenkomst instituut knvb meewerkt nos onderzoekscommissie onderzoeksrapport speelsters sportrechtspraak tuchtzaak verleent

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Jonge Jonge hij heeft een aantal Dames en misschien Heren zijn piemel laten zien is uiteraard ongepast en niet normaal maar als Marc met de mensen een gesprek aangaat en door het stof kruipt moet het wel in orde komen Marc hoort niet in België maar bij Ajax.
+4/-3

2 maanden geleden
Het is toch vreemd dat hier vanuit Ajax niet over is/wordt gecommuniceerd? Deze kwestie raakt zowel het imago van Overmars als dat van Ajax. Je kan toch elke 2-3 maanden met een update komen? Ik denk dat het sterk is als je Van der Sar daar wat over laat vertellen, vanwege de rol van Algemeen Directeur en niet omdat het zo'n goede spreker is. Van der Sar is wederom afwezig wanneer hij van zich moet laten horen. Een update kan ook zijn dat het onderzoek nog gaande is en dat Ajax bij het ISR heeft geïnformeerd of het nog ergens bij kan helpen. Niets laten horen is in dit geval de slechtste optie, en het is niet de eerste keer dat daarvoor wordt gekozen.
+2/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey bergwijn blind brobbey conceicao delcampo elsimao emmen eredivisie eringa feyenoord hag heitinga jcdebest johnny kaplan kiki miskoop nederland pier positioneel rulli rvc sanchez sar schreuder sjakie tadic wijndal