Transparent
Inloggen
Sluiten

Officieel: John Heitinga maakt seizoen af als trainer van Ajax

2 februari 2023 14:39 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

<b>Officieel: John Heitinga maakt seizoen af als trainer van Ajax</b>; image source: Pro Shots

Ajax bevestigt via de officiële kanalen dat John Heitinga het seizoen zal afmaken als hoofdtrainer. Bovendien is per direct Dwight Lodeweges als technische trainer toegevoegd aan de technische staf. Sinds 2016 was Heitinga als trainer actief binnen de jeugdopleiding van Ajax en was hij sinds 2021 hoofdtrainer van Jong Ajax.

Het contract van Lodeweges loopt tot komende zomer. De ervaren trainer was hoofdtrainer bij onder meer Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, FC Groningen en sc Heerenveen. Bij PSV was hij in het verleden werkzaam als assistent-trainer en bovendien ook als interim-trainer. In 2018 ging hij aan de slag bij de KNVB als assistent-trainer van het Nederlands elftal. Na het vertrek van Ronald Koeman was hij voor een interlandperiode de interim-bondscoach. Sinds kort was hij bij sc Heerenveen toegetreden tot de Raad van Commissarissen, maar deze functie heeft hij nu neergelegd.

Meer op Ajax.nl
Tags

heitinga heerenveen lodeweges dwight eagles groningen jong knvb koeman pec toegetreden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
En dan zien we wel verder ? Nieuwe aanvoeder die niet zo overdreven met zijn handen en zijn armen staat te zwaaien. Maar meer met voetbal bezig is. Denk aan berghuis als aanvoeder die praat goed en eerlijk laat daar zondag al mee beginnen
+3/-7

 
1 jaar geleden
Ja, daarna zien ze inderdaad verder. Terugkijken heeft dan ook weinig zin meer.
Tadic lekker aanvoerder laten.
+10/-0

tackle (geschorst)
1 jaar geleden
Ik denk een goede keuze, maar dat is puur op gevoel. Valt weinig over te zeggen. Krijgt gelukkig wel een ervaren assistent erbij. Heitinga gaat hopelijk zijn eerste grote succes boeken met de titel!!
+7/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Weinig fiducie in deze oplossing! Maar ja foutje meer of minder, maakt ook niet meer uit! Realistisch gezien jong Ajax :plek 15 !!! Mag hopen dat de grote professionals Heitinga niet laten vallen! Bogarde was nu geen overbodige luxe!! Halen.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Zo kan je het ook bekijken inderdaad, maar als je fouten blijft maken gaat het een keer heel erg mis. Wat moet Heitinga nou met zo'n bejaarde kerel die nooit in de top heeft gewerkt. Wat moet hij Heitinga nou bijbrengen. Ervaring okay, maar die Lodeweges is toch al lang geen trainer meer. We doen zoveel stappen achteruit allemaal dat het wachten nu is op de grote afgang. Helaas nu geen JC meer om de boel op te lossen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dan staat de club in brand (al) en er staan heus mensen op die veranderingen te weeg brengen! Ajax is groot genoeg!
+3/-0

1 jaar geleden
Gewoon maar kijken wat Heitinga nog te weeg kan brengen, iedere andere nieuwe trainer die nu aangesteld zou worden komt er precies hetzelfde voor te staan.

De komende weken/maanden moet er eerst een sterke TD aangesteld worden, dan kan hij zijn plannen uitrollen voor volgend seizoen. Dan misschien wel een nieuwe trainer, selectie op orde brengen etc.

Tis wat het is en laten we hopen dat het niet helemaal een verloren seizoen wordt.
+7/-0

1 jaar geleden
Succes John. Maak ons blij.
+7/-0

1 jaar geleden
Dit lijkt mij de juiste keuze. Een man die er goed opstaat bij de achterban en dus daar sowieso vertrouwen krijgt. Verder logisch (en hopelijk gaan ze dat ook echt doen!) om eerst een TD aan te stellen en vervolgens een trainer. Zij zullen tenslotte nauw samenwerken.
Hup Johnny!!
+10/-0

1 jaar geleden
Prima oplossing. Is ook makkelijker om Slot in de zomer op te halen dan nu in februari :)
Mocht Heitinga het goed in de vingers hebben lekker laten blijven maar dat gaan we zien.
Gekukkig zijn er niet meer miljoenen verbrast door H2 deze tansferwindow
+8/-0

 
1 jaar geleden
Zeg dat wel. Laten we hopen dat voor de volgende tranferwindow een professionele TD is aangesteld, want dit nooit meer.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Technische staf bestaande uit dus Lodeweges, Heitinga, Reiziger en o.a. voor de nodige flair, Richard Witschge.

Not bad. Not bad at all. Lodeweges die duidelijk door de wol geverfd is dus de noodzakelijke rust en een berg ervaring brengt, daar heb ik wel een goed gevoel bij.

Let's do it!

Now let's have fun and train so hard that we're becoming a wreckingmachine again that every opponent fears!
💪😎👍
+8/-0

1 jaar geleden
Succes, Johnny en laat aub een jeugdspeler toe voor de LCV positie. Gewoon des Ajax een jonkie voor de leeuwen gooien en wie weet..
+5/-0

 
1 jaar geleden
Aertsen opstellen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik acht de kans groot dat hij één of meer spelers waar hij bij Jong Ajax mee heeft samengewerkt, de kans geeft. Moet ook gewoon kunnen in de Eredivisie.
+4/-0

1 jaar geleden
Ik ben verbaast over de positieve reacties. Hebben jullie de wedstrijd tegen Excelsior goed bekeken? Het enige grote verschil is dat Ajax ontzettend veel geluk heeft gehad dat Rulli vier 100% kansen heeft gekeerd. Heitinga heeft mij in Jong Ajax geen 1 keer overtuigd. Leuk dat hij een heldere persconferentie geeft, maar het gaat uiteindelijk om wat er op het veld gebeurd. Twee positieve punten: misschien draait Heitinga het om en worden wij a la Frank de Boer kampioen als tegen Twente. Punt 2: als Heitinga dit seizoen (verder) verkloot, dan is maar 1 seizoen verloren gegaan en kunnen wij meteen ook gedag zeggen tegen Edwin van der Sar. Laten we hopen op het eerste punt.
+6/-3

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het was in ieder geval positief dat hij na de wedstrijd zei dat de backs in de eerste helft telkens tegelijk weg waren en dat dit niet de bedoeling was. Hij gaf dat aan waardoor Ajax na rust veel meer controle had.
Als hij dit doorzet en logische dingen blijft doen zoals Wijndal linksback en Kudus niet in de spits dan zijn we al een heel stuk verder dan onder Alfred Schreuder.
+9/-0

 
1 jaar geleden
1e helft was kut, Johnny zag dat en na de rust was het goed. Waarom zo negatief gelijk
+6/-0

 
1 jaar geleden
Precies. Prima om hem het seizoen af te laten maken. Hij kiest in ieder geval niet voor Sanchez en Bassey als backs. Dat is al een hele vooruitgang en ik verwacht nog meer aanpassingen die uiteindelijk goed zullen uitpakken.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Begrijp mij niet verkeerd, ik hoop echt dat deze noodgeep de juiste is. Ik heb alleen weinig vertrouwen in Heitinga als coach. Natuurlijk gun ik hem (en ons) alle succes, maar ik hoopte op een trainer met meer ervaring. Enthousiasme kun je goed gebruiken, maar dat had hij ook kunnen brengen als assistent. Ik vind het onverstandig om Heitinga zo voor de leeuwen te gooien, helemaal omdat hij in zijn korte trainersloopbaan nog niets heeft laten zien. Je kunt het Heitinga eigenlijk ook niet aandoen, we weten allemaal hoe het met Keizer eindigde en wat dit heeft betekend voor zijn carrière als trainer. Waarom zou je deze zet herhalen? Waarom niet rustig brengen als assistent? Ajax publiek is meedogenloos, eruit tegen Twente in de beker, eruit in de eerste ronde EL (en dat is echt mogelijk) en verliezen tegen een laagvlieger en de arena eist zijn hoofd, Ajaxverleden, Ajaxicoon, bewezen diensten in het verleeen, het maakt niet uit (zie van Basten).
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben t met je eens! Ze hadden met Bosz om de tafel moeten gaan zitten! T risico is nu immens groot! Dit gaat na vier wedstrijden weer in de fout! Maar oké laat maar over waaien dit keer!
+1/-0

1 jaar geleden
Drie vrouwen leiden Ajax. Financieel directeur Susan Lenderink, Anette Mosman en Georgette Schlick. Hoe bestaat het dat de namen van deze personen nooit naar voren komen als het om financieel wanbeleid gaat bij de transfers van onze club? Van mij mogen ze onze club van de effectenbeurs afhalen en van dit vrouwenquotum aan de kant gooien. Dan Overmars, de vakman die onze club wel groot gemaakt heeft weer terug laten komen. Juiste mensen op de juiste plekken.
+5/-4

1 jaar geleden
Ik snap niet zo wat een Lodeweges kan toevoegen aan de technische staf, denk dat Reiziger meer ervaring heeft als assistent in de top.
Dat Heitinga de coach is, is al een verrijking te op zichte van Schreuder.
+3/-0

1 jaar geleden
Misschien offtopic hoor, maar wie van jullie voetballers, op welk niveau dan ook, droeg handschoentjes tijdens het voetballen? Wij (het 6e van Eemnes) korte mouwen en gaan in de winter. Wat een foto zeg….(ontopic dus ;-))
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb sowieso niets met handschoenen, tenzij tuinieren ofzo!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik droeg handschoenen, maar ja, misschien komt dat omdat ik de keeper was.

Over Heitinga: ik heb er helaas niet zo'n goed gevoel over, maar hoop dat ik het verkeerd heb.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat iedereen zich wel een beetje zorgen maakt, maar dat men gewoon heel erg opgelucht is dat Schreuder eindelijk weg is. Heitinga is onervaren, dus is het een gok, maar nu hij er staat, verdient hij alle steun en vertrouwen met een positief gevoel.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik vind dit ook een goede set en des Ajax. Afgelopen periode werden ook Frank de boer en Marcel keizer aangesteld in soortgelijke situaties en bij beiden gaf dat een nieuwe dimensie binnen de ploeg. En alles beter dan schreuder.
+2/-0

1 jaar geleden
Beste oplossing.
Nu als prioriteit voor volgend seizoen een technisch directeur vinden.
Tegelijkertijd eventuele opvolgers polsen voor Schreuder.
In deze fase, technisch wanbeleid, falende algemeen directeur, onenigheid met RVS ga zo maar door, is het onredelijk te verwachten dat John Ajax wel even kampioen gaat maken. De selectie is gewoon onder de maat. De samenstelling klopt niet. Veel van te veel dienstbare spelers zonder creatieve ideeën, technisch vermogen etc. etc. Je kunt wel 100 miljoen uitgeven maar dat wil niet zeggen dat dat aan de juiste spelers gebeurt. Als er dus één seizoen, is gefaald met de aankopen is het dit seizoen. Ook geen samenwerking met scouts? Gezien de aankopen niet. Nitwits op belangrijke posities. Bij Ajax notabene.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Inderdaad. Uitgerekend bij Ajax... Eigelijk zou er een monument moeten komen met de namen er op die het voor elkaar hebben gekregen. Of geef de NV een schande prijs want ergens heb ik het vermoedden dat ze het allemaal wel mee vinden vallen. Ben de idioot die in september nogal aggesief voor de camera verscheen met de woorden ''Er staat hier een topteam op het veld'' ook nog niet vergeten, na de vraag van een sportjournalist of de zomer aankopen wel goed genoeg waren.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli frankrijk frimpong gaaei grillitsch henderson jong kaplan kiki koeman lucca mikautadze mislintat ocampos rijkhoff schouten shogun simons sutalo tahirovic veerman weghorst