Transparent
Inloggen
Sluiten

Dusan Tadic: 'Er moet een stukje realiteitszin komen'

2 februari 2023 11:41 - Ajax Life
Foto: Pro Shots

Dusan Tadic: "Er moet een stukje realiteitszin komen"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Ajax Life magazine geeft Dusan Tadic aan dat er onder de supporters van Ajax een stukje realiteitszin moet komen. Volgens de aanvoerder moet er meer waardering komen voor wat er al bereikt is. "Ik geef je een voorbeeld. Vorig jaar werden we kampioen en wonnen we alle groepswedstrijden in de Champions League", aldus Tadic. "Maar hoe kijken mensen terug op dat seizoen? Als niet heel bijzonder. Mede omdat we van Benfica verloren en de laatste wedstrijden niet heel goed speelden."

Bij PSV werd de winst van de KNVB Beker en bij Feyenoord het behalen van de finale van de Conference League als een succes gezien. "Dat zegt iets over die clubs, maar zeker ook over Ajax", zo geeft hij aan. "Soms moeten we bij Ajax waarderen wat we hebben bereikt. De verwachtingen mogen hoog zijn, moeten hoog zijn, maar een mate van realisme is ook belangrijk."

Afgelopen zomer kende de selectie van Ajax veel veranderingen. "We zijn dertien spelers kwijtgeraakt en daarmee veel kwaliteit. De nieuwe en ook jonge spelers komen er nu achter dat voor Ajax spelen een ander soort druk met zich meebrengt", zegt hij daarover. "Ook dat kost tijd. Dat is de situatie waarin we zitten en dat moeten we accepteren. Als ploeg, maar ook de supporters."

Meer op Ajax Life
Discussieer mee op de forums


Tags

tadic realiteitszin benfica conference feyenoord knvb kwijtgeraakt life magazine meebrengt realisme

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Heeft niets te maken met realiteitszin, maar met frustratie over het beleid. Er zijn teveel goede spelers verkocht en te weinig goede gekocht voor teveel geld. De boosheid zit hem in het wanbeleid. Kampioen worden is bij Ajax nu eenmaal een basisverwachting. Voldoe je daaraan is het ok, doe je het beter dan is men tevreden, wordt je geen kampioen is het kut. Mag Tadic zo langzamerhand wel weten...
+8/-0

2 maanden geleden
Mogen we ook realiteitszin verwachten van de betaalde salarissen dan? Leuk dat hij dit aangeeft met betrekking tot resultaat, maar de Ajax selectie is de duurbetaalde selectie in NL waar salarissen over het algemeen boven het miljoen liggen en voor spelers als Tadic en Bergwijn, dik over de drie miljoen. Dan moet je ook presteren en niet zeuren over wat al bereikt is in het verleden.
+8/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik begrijp hem niet zo goed.
Dat kritische en altijd streven naar de beste te willen zijn dat is Ajax en heeft de club gebracht waar het is.
De grootste van Nederland en ondanks dat we uit een piepklein landje komen veel aanzien in de wereld.
Stap in NY in een taxi, iedere keer weer wanneer je verteld dat je uit Nederland komt dan krijg je gelijk een riedel aan oud Ajax spelers om je oren (geen Feyenoord of PSV spelers).
Dan roep je als Tadic zijnde dat je een echte Ajacied ben, nooit weg wil bij de club etc. en dan ga je als een calimero praten?
Ik zou verwachten dat je wat meer van Ajax cultuur zou begrijpen?
Zou het gaan om zijn eigen ondermaatse prestaties?
Het is geen schande om ooit een keer te onderkennen dat het beste er af is Tadic.
+8/-0

2 maanden geleden
Schiet er zondag nou maar een zooitje in met je collega's.
+5/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
De overwinningen uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst , hooguit verwachtingen .
Vlammen in elke wedstrijd , om te beginnen a.s. weekend .
+6/-0

2 maanden geleden
Inderdaad 13 spelers weg, maar hoeveel eerste elftalspelers ? Het gros had geen basisplaats. De realiteit is dat Ajax slecht inkoopt. Praktisch elke transferperiode gaan er bij ons spelers weg, maar wat er voor terugkomt is steeds minder, met als dieptepunt de transfers van afgelopen zomer. Nog een realiteit ; het lijkt wel of de lat steeds lager gelegd wordt. Nog een realiteit ; Tadic zelf is niet meer de Tadic van de eerste 1 1/2 jaar. Verder is er nog de realiteit dat de verantwoordelijken voor het technisch beleid enorm lopen te blunderen. De realiteit is dat met de begroting van het huidige Ajax, de kapitaalkracht en de hoogte van het salarishuishouden voor spelers we al een straatlengte voor hadden moeten liggen op de concurrentie , maar het voetbal is niet beter dan ploegen uit t rechterrijtje.
+9/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Zeg dat wel, Tadic kan [De Boodschap der realiteitszin] beter aan RvC en directie verkopen. Graag vandaag nog.
+4/-0

Lax (geschorst)
2 maanden geleden
Onderdeel van realiteitszin is ook in de spiegel kijken Dusan.
Als MVP van de afgelopen seizoenen blijf je nu gewoon ver onder de maat en dat heeft niets te maken met hoeveel spelers er zijn vertrokken.
Je privé ellende buiten beschouwing gelaten maar laat jezelf weer eens echt gelden op het veld.
+2/-0

2 maanden geleden
Spelers moeten geen interviews geven zolang het slecht gaat met de ploeg. Minder praten en de focus 100% op het voetbal.
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Verwachting is dat je best een keer punten kan verliezen. Hoort er bij, ook tegen 'kleintjes'. Dan ben je boos als Ajacied dat je een keer gelijk speelt omdat er een slechte wedstrijd is gespeeld. Kan en mag Dusan, alleen niet 7x achter elkaar.
Ook dat je ieder jaar kampioen wordt, dat hoop ik wel, maar verwacht ik niet. Alle wedstrijden winnen in de groepsfase van de CL is gewoon fucking bijzonder en abnormaal goed. De halve finale CL praat iedereen nog over en ook over de mooie feeststemming bij het behalen van de EL finale in 2017.
Wat ik ook niet verwacht is dat Ajax een jaar zoekt naar de juiste structuur binnen de club en een uitermate grote prutser blijft zitten als trainer.

Een klein beetje realiteitszin beide kanten op dus. Dusan staat daar tussenin als aanvoerder. Snap m wel.
+4/-0

2 maanden geleden
Misschien moet hij ook over zichzelf wat meer realiteitszin hebben, en beseffen dat hij een jaartje ouder en langzamer is geworden en zo nu en dan moet banken.
+1/-0

2 maanden geleden
Na Schreuder nu Tadic die moet boeten voor de huidige gang van zaken ?
Dat hij het woord realiteitszin gebruikt in deze context logisch.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Verreweg de grootste begroting van het land met de hoogste salarissen. 122 miljoen uitgegeven aan nieuwe spelers, meer dan een verdubbeling van het oude record. Dan is er maar één optie en dat is kampioen worden.

Hebben we net een middenmoter buiten de deur gezet, blijkt het besmettelijk!
+1/-0

maas1plas (geschorst)
2 maanden geleden
Tadic moet niet achterom kijken maar vooruit naar de toekomst waar hij niet meer bij hoort en niet achterom kijken. En verbeterd de wereld en begin bij jezelf Tadic
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Welke speler bij Ajax is dit seizoen bij meer doelpunten betrokken dan Tadic? Juist, niemand.

Als je wil doorselecteren, moet het wel iemand zijn die belangrijker is dan Tadic. Niet doorselecteren om het doorselecteren.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
We zijn ook de rijkste club he? En jullie de best betaalde voetballers van Nederland.
+2/-0

2 maanden geleden
IK denk dat Tadic gewoon gelijk heeft , als je zo veel spelers kwijt raakt dan heb je een probleem . Als je ziet welke andere spelers weg willen zelfs naar clubs in onderste regionen van de premier league waar Ajax amper mee kan concureren en dat is niet alleen voor Ajax maar ook voor andere topteams in Nederland.Al dat geld in Engeland is een probleem voor de rest van Europa behalve misschien PSG en Bayern
+1/-0


Win met Ajax

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker Betcity.nl en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.407 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez bassey bergwijn blind brobbey conceicao delcampo elsimao emmen eredivisie eringa feyenoord hag heitinga jcdebest johnny kaplan kiki miskoop nederland pier positioneel rulli rvc sanchez sar schreuder sjakie tadic wijndal