Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ajax gaat voor Dwight Lodeweges als ervaren assistent'

1 februari 2023 10:22 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Ajax gaat voor Dwight Lodeweges als ervaren assistent"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat Ajax werkt aan de komst van Dwight Lodeweges als assistent van John Heitinga. De 65-jarige in Canada geboren Lodeweges is momenteel lid van de raad van commissarissen van sc Heerenveen. Ajax hoopt woensdag zijn komst al af te kunnen ronden. Lodeweges is als hoofdcoach werkzaam geweest bij onder meer FC Groningen, NEC, PEC Zwolle en sc Heerenveen. Daarnaast was hij assistent- en interimtrainer bij PSV en assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal.

Ook John van 't Schip was in beeld als assistent van Heitinga, maar hij heeft andere plannen. Heitinga hoopt zelf dat ook Frank Peereboom aan de technische staf toegevoegd kan worden. De huidig trainer van Ajax Onder 18 werkte eerder als assistent van Heitinga in de jeugdopleiding.

Meer op Telegraaf.nl
Tags

lodeweges heitinga dwight heerenveen canada groningen interimtrainer pec peereboom telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Waarom lees ik de naam Bogarde niet? Het wordt hard tijd dat er gewerkt wordt aan onze verdediging!
+8/-2

 
1 jaar geleden
Je zou kunnen stellen dat er met Heitinga, Reiziger en Lodeweges (toch een legendarische voorstopper geweest) genoeg verdedigende ervaring in de staf zit. Dus dat kan een reden zijn. Maar zelf denk ik eerder dat het pure koppigheid is. Net zoals bij Bosz. Iemand vragen om terug te komen is tenslotte soort van toegeven dat je fout zat. Dat doen we bij Ajax niet.
+10/-0

 
1 jaar geleden
Ja, zeer zeer teleurstellend allemaal. Hoogtijd dat het soepzootje aan de kant word gezet die het allemaal verzint. Niks fatsoenlijks wist aan te kopen. Na een jaar nog geen TD wist te installeren. Het zal me niet verbazen als er straks nog een extra assistent bij word gehaald. Ik zet mijn geld alvast op Hennie Spijkerman.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Als je leest dat veel verdedigers aangeven dat de rol van Bogarde als assistent heel belangrijk was, dan zou je als Ajax zijnde minimaal een poging moeten wagen hem terug te halen, ook al zitten er al wat oud-verdedigers in de staf.
Dan maar even door het stof gaan, maar dit kan wel eens de missing link zijn om de (rest-)verdediging weer op orde te krijgen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Hou toch op met je Bogarde, vindt Reiziger al een heel verhaal( die was eigenlijk medeverantwoordelijk voor het slecht draaien van Ajax )
+3/-1

 
1 jaar geleden
Omdat Bogarde is vertrokken vanwege grensoverschrijdend gedrag in de privésfeer. Die gaat niet meer terugkomen en dat is wat mij betreft (ook al betrof het een privé situatie) volledig terecht.
+4/-2

1 jaar geleden
Lodeweges lijkt me een hele goede keuze om Heitinga bij te staan. Een nuchtere vent met een schat aan ervaring.
+5/-1

1 jaar geleden
Alles beter dan Kaltenbach zou je denken, maar is hij wel nodig?
+2/-0

reactie verwijderd

Dus Heitinga maakt het seizoen af moeten we hier maar uit concluderen?
Ook dit past weer mooi in de lijn van besluitenloosheid, pappen en nathouden en vooral dingen voor je uit schuiven.
Zal er überhaupt wel een lijstje zijn met potentiele hoofdtrainers en zal er daar dan ook iemand van benaderd zijn de afgelopen week?
Overmars is inmiddels een jaar geleden, de man zelf is alweer maanden elders aan het werk en doorgegaan met zen leven maar bij Ajax weet nog steeds niemand hoe die functie ingevuld gaat worden in de toekomst.
We weten niet eens wie van de 3 echt verantwoordelijk is voor het huidige desastreuze transferbeleid.
Ga is communiceren en kom met een plan!
Het lijkt mij een groot risico om Heitinga het seizoen te laten afmaken maar oke als je het besluit prima, de laatste die verantwoordelijk is voor als het mis gaat is Johnny zelf want die wordt ook maar voor de Leeuwen gegooid, de eerste die verantwoordelijk is als we 4e of 5e worden is Sar dat lijkt me duidelijk in dat geval.
Maar komt met een uitleg, dat je voor 1 juni een nieuwe TD hebt, een sterke man die gelijk de verantwoording heeft om een nieuwe trainer aan te stellen.
Of zal er geen goede technisch directeur meer bestaan die 50 tot 100 miljoen tot zijn beschikking krijgt om wat goeds mee te doen?
Die indruk krijg ik af en toe een beetje van Ajax zelf.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Bestuurlijk is Ajax een stuurloos schip.

Zo heeft de RvC de afgelopen anderhalf jaar een Voetbal Commissaris gehad die je meer zag bij Oranje en Ziggo sport.

Zit het inmiddels een jaar lang zonder Technisch Directeur voetbalzaken. En heeft Ajax tijdelijk een jeugdtrainer neergezet omdat de coach werd ontslagen.

Gerry Hamstra zit er als tijdelijk TD om advies te geven maar zonder bevoegdheden. Daarvoor moet goedkeuring worden gevraagd bij de Algemeen Directeur, Edwin van de Sar. De kapitein van het schip die gelooft dat alles onder controlle is.
+3/-0

1 jaar geleden
Is Kaltenbach vertrokken samen met Schreuder?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja, beiden zijn de laan uit gestuurd.
+3/-0

1 jaar geleden
Leuk allemaal mensen aantrekken om Heitinga te ondersteunen, maar ik zou eerst nadenken over een krachtige, intelligente trainer met voetbalvisie en ervaring op het hoogste niveau. Heitinga wordt nogal overschat, en was met jong Ajax ook niet zo geweldig.
+6/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja, een sterke trainer met voetbal visie zou van harte welkom zijn maar een aantal namen schijnen dan te hebben afgezegd.

Mochten er namen tussen gezeten hebben die de club volgen kan ik het me indenken. Dan waren ze waarschijnlijk op de hoogte dat er geen commissaris voetbalzaken en TD aanwezig is om de visie te versterken.

Hebben ze waarschijnlijk bedankt voor de eer omdat ze zagen wat de plaatsvervangers afgelopen zomer aan versterkingen binnengehaald hebben. Kortom, ik denk dat het heel lastig word om met de huidige omstandigheid een sterke trainer voor de club te winnen.
+2/-1

1 jaar geleden
Johnny wordt onze Edward Sturing en maakt Ajax kampioen.
+2/-1

1 jaar geleden
Jezus, weer ex PSV.... kunnen we niet meer verder zoeken?
+2/-1

1 jaar geleden
Praat nou gewoon met Peter Bosz! Hoe simpel kan t zijn!
+3/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax gaat ook mee in die hele deug mentaliteit, dat is de reden dat Bogarde niet meer komt.Dat is ook de reden dat Overmars er gelijk werd uitgegooid.
Snap niet zo dat men dat hier niet begrijpt.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Jij kiest voor niet-deugen ?
Heldere keuze ..!
+1/-0

1 jaar geleden
Een bejaarde man die allang niet meer op het veld staat wordt assistent van een interim trainer die weinig gepresteerd heeft met Jong Ajax. We houden allemaal een beetje van Heitinga, maar deze operatie id gedoemd te mislukken:

- Geen Algemeen directeur die een streek TD durft aan te stellen.
- Geen TD die een trainer of benodigde spelkers haalt.
- Slechts Timber als CV in je selectie, terwijl je er vier moet hebben en je er in de afgelopen 2 transferperiodes 4 hebt laten gaan!!!
- Een selectie die ook na de wintertransferperiode zwaar uit balans is.
- Een interim trainer zonder ervaring en een oude man als hulpje. Wat weet Lodeweges in godsnaam van modern trainen op topniveau???
+3/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bertjek boomen branco brobbey elsimao farioli halven hato henderson hlynsson jim jong kiki koeman kroes linksbuiten mannsverk medic rcm rosario sevic tahirovic taylor tegengoals traore unuvar vos weghorst