Transparent
Inloggen
Sluiten

Bevestiging Ajax: John Heitinga zondag op de bank

27 januari 2023 19:14 - Ajax.nl
Foto: Pro Shots

Bevestiging Ajax: John Heitinga zondag op de bank; image source: Pro Shots

Ajax heeft geïnformeerd bij Zlatko Dalić om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in Amsterdam. Dat gaf clubwatcher Mike Verweij aan in de Kick-Off Podcast van De Telegraaf. De huidig bondscoach van Kroatië heeft echter laten weten geen interesse te hebben. De clubleiding zou in totaal drie trainers benaderd hebben, maar zij hebben alle drie laten weten niet naar Amsterdam te willen komen.

Volgens Mike Verweij zal Heitinga het seizoen nu sowieso bij Ajax af gaan maken als hoofdtrainer en krijgt hij de kans om een definitief dienstverband in de wacht te slepen. "De clubleiding ziet in hem een toekomstig Ajax-trainer. Hij heeft nu zijn eigen toekomst dus in handen", aldus Verweij.

Meer op Ajax.nl
Tags

heitinga verweij dalic dienstverband kick kroatie podcast telegraaf zlatko

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Succes John. Mijn steun heb je, echte jongen van de club.
Of die het kan aan zal de tijd leren. Ik hoop van wel.
Ga er vanuit dat Heitinga wel de poppetjes op de juiste plek zet.
Alles beter dan Schreuder en die Duitser.
+3/-0

1 jaar geleden
John krijgt van mij ook alle steun. Jongen van de club, ik heb alleen niet in beeld hoe hij met de verschillende karakters en teleurstellingen van spelers om kan gaan. Het belangrijkste is dat ervanuit de spelersgroep een wedstrijdmentaliteit komt te staan van een over mijn lijk mentaliteit waarin we niets meer weggeven en alle wedstrijden gaan winnen. De spelersgroep moet echt de handschoen oppakken en iedere speler moet zichzelf wegcijferen in het belang van het team.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik wens hem veel succes, maar vind dit wel een riskante beslissing van de directie. Dit kan heel schadelijk zijn voor zijn carrière, want wat als het misgaat? Verliezen ze vertrouwen in hem of kan hij alsnog verder bij Jong Ajax? Reiziger heeft het al eens overgenomen van Keizer, vandaar dat ik hem wat hoger ingeschat dan Heitinga. Had desnoods Reiziger als eerste trainer gezet en Heitinga als assistent. Niet omdat ik zo een voorstander ben van Reiziger, maar omdat hij nu al jaren rondloopt als assistent en eerder als trainer van Jong Ajax, dus wat dat betreft meer ervaring dan Heitinga.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Eens. Het is een riskante zet, voor Heitinga zelf maar ook voor Ajax, om een trainer zonder ervaring als trainer op het hoogste niveau voor de leeuwen te gooien. En dat is het nog meer na het onbegrensd falen van Schreuder. Met andere woorden, er zit nog meer druk op dan normaal. Mocht Heitinga falen, denk ik niet dat het heel schadelijk hoeft te zijn voor de rest van zijn carrière (hoge verwachtingen, veel druk, weinig ervaring). Hij kan dan echt nog wel aan de slag bij clubs als Groningen, Vitesse, Excelsior, etc. Ik kan me voorstellen dat Reiziger zich gepasseerd voelt als Heitinga nu de kans krijgt. Het is Reiziger nog gelukt om met Jong Ajax kampioen te worden van de Eerste Divisie en hij heeft een paar jaar ervaring als assistent bij het eerste. Dat kan van Heitinga niet worden gezegd. Ik denk wel dat Heitinga meer charisma heeft dan Reiziger, sociaal sterker is en communicatief naar buiten ook beter is (intern of met spelers kan ik niet beoordelen).
+2/-0

 
1 jaar geleden
Heitinga heeft natuurlijk ook meer krediet bij de fanatieke aanhang. Misschien dat ze het seizoen nu als verloren beschouwen wat betreft het kampioenschap en hopen het seizoen af te kunnen maken met Heitinga..
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik neem aan dat ze het Reiziger hebben aangeboden en dat hij het liever niet wilde, hij heeft duidelijk beter gepresteerd als trainer dan Heitinga. Maar ja, je weet maar nooit.
+2/-0

1 jaar geleden
Leuk zo’n jongen van de club, denk alleen dat wij er niets mee opschieten. Wat heeft Heitinga laten zien waardoor hij geschikt zou zijn als coach voor een absolute topclub? Jong Ajax staat gedeeld 16e hè? Onder zijn hoede heeft jong Ajax 7 keer achterelkaar niet gewonnen (sinds november), dat is precies dezelfde reden waarom Ajax Schreuder (terecht) heeft ontslagen in de competitie daarboven. Speelt Jong Ajax goed en verzorgd voetbal? Nee. Heeft Heitinga veel ervaring als trainer op het hoogste niveau? Nee. Waarom hebben dan mijn medesupporters (en de leiding van de club) vertrouwen dat Heitinga het wel voor elkaar krijgt? Wij doen precies wat Feyenoord heeft voorkomen door Kuyt niet aan te stellen als coach. Bij Ajax gevoetbald hebben en prijzen als speler hebben gewonnen wil niet zeggen dat je een coach kan zijn, zie Van Basten, een van de grootste spelers die Ajax ooit heeft gehad en voor Ajax ook nog bondscoach is geweest. Van Basten was slim, geslepen en toch was dat niet te zien toen hij coach was. Ik hoop dat ik niet gelijk krijg maar ik hou mijn Ajax-Hart vast. Een positieve noot: als Heitinga de negatieve resultaten voort zet, dan is alleen dit seizoen naar zijn grootje geholpen en kunnen ze ook mooi onze clubleiding vervangen.
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
En vorig seizoen eindige hij als 7e met Jong Ajax. Misschien is hij een normale trainer die net zo goed is als zijn materiaal? Heb je de selectie van Jong Ajax gezien dit seizoen?? En de vergelijking met Kuijt slaat nergens op, want die had 0 ervaring als trainer in het betaald voetbal.

Vergeleken met Schreuder is Heitinga een vooruitgang als hij spelers opstelt waar ze horen. Die doen de rest wel.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja, vorig jaar 7e. Is dat een bijzondere prestatie? Schreuder werd vorig jaar kampioen en toch viel hij door de mand. Ja, Jong Ajax heeft niet beschikking over alleen maar toptalenten, maar geen winst sinds november is toch wel erg magertjes niet? Ik wil overigens geen normale trainer, ik wil een buitengewoon goede trainer die iets extra’s uit spelers kan halen. Wat hebben wij aan middelmaat? Afgelopen zomer heeft Ajax genoeg middelmaat bij de club gehaald. We zullen over een maand of twee zien wie er gelijk heeft, ik hoop jij.
+1/-0

1 jaar geleden
Ramp 2 ! Laat t toch ook niet zien met de blagen van jong Ajax!
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao elsimao farioli forbs frankrijk gaaei godts grillitsch henderson jong kaplan kiki lucca mannsverk mikautadze mislintat ocampos rijkhoff sevic shogun sutalo tahirovic veerman weghorst