Transparent
Inloggen
Sluiten

'Nog onduidelijk wie zondag als hoofdtrainer van Ajax op de bank zit'

27 januari 2023 00:40
Foto: Pro Shots

"Nog onduidelijk wie zondag als hoofdtrainer van Ajax op de bank zit"; image source: Pro Shots

Algemeen directeur Edwin van der Sar gaf donderdag op de persconferentie aan nog niet te weten wie zondag als hoofdtrainer op de bank zal zitten bij Ajax als de uitwedstrijd tegen Excelsior op het programma staat. Michael Reiziger en Richard Witschge zullen de komende dagen de trainingen van de A-selectie voor hun rekening nemen en Van der Sar gaf daarbij aan als er in de komende dagen geen nieuwe hoofdtrainer wordt gevonden, Reiziger zondag als eindverantwoordelijke op de bank zal plaats nemen.

Van der Sar zei daarbij echter ook dat Ajax al langer bezig is met de opvolging van Alfred Schreuder. Of dat in de komende dagen al zal leiden tot een nieuwe trainer is echter onduidelijk. De algemeen directeur zei dat er zowel wordt gekeken naar een trainer tot het einde van dit seizoen als een hoofdtrainer die direct voor langere tijd wordt aangetrokken. Op namen wilde hij niet in gaan.

Schreuder zou overigens nog hoofdtrainer van Ajax zijn geweest als de ploeg wel had gewonnen van Volendam, zo bevestigde Van der Sar.
Tags

sar reiziger schreuder alfred eindverantwoordelijke excelsior michael opvolging volendam witschge

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
De laatste zin baart me zorgen. Dat toont toch aan dat het beleid slecht is? Stel dat ze in de 95e minuut de 2-1 maakten.. wow.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat kan je wel met een korreltje zout nemen natuurlijk.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nee. Het toont aan dat er geen star beleid wordt gemaakt, maar dat er voortdurend gekeken wordt naar de situatie van de club in zijn totaliteit. Dat men dus beleidsaanpassingen doet vanwege één doelpunt noemt men micromanagement.

In de moderne voetbalwereld waarin details het verschil maken moet je enorm flexibel zijn. Op dat niveau beslissingen nemen waarbij je binnen vijf minuten een analyse moet maken om een trainer wel of niet te ontslaan is niet iedereen gegeven.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik hou het op Reiziger en Witschge. Heb verder goed voorgevoel dat Winston Bogarde spoedig word teruggehaald.
+1/-1

1 jaar geleden
A.s. zondag speelt Ajax met Rulli op doel, Wijndal op links, Alvares en Timber in het centrum en Rensch op rechts. Klaassen linker middenvelder, Kudus in het centrum, Taylor op rechts. Bergwijn op links, Tadic in de spits en Berghuis op rechts. Dat is dan ook de bedoelde basis van Ajax I.

Laat Peter Bos daar het komende half jaar dan maar de mogelijke vruchten van plukken. Daarna zijn Alvarez en Kudus ook weg (jammer genoeg) en kan Bos weer aan een nieuw team gaan bouwen. Met investeringen voor de achterhoede en de spits...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Goede opstelling. Een normale basis.

Bos tijdelijk met opties ben ik voor maar denk dat hij alleen de klus aanneemt als duidelijk word dat Ajax een TD heeft gevonden die naast verstand van zaken, verstand van Ajax heeft.
+1/-0

1 jaar geleden
Laat het AUB geen Heitinga zijn. Dat is letterlijk onze versie van Kuyt. Ook Heitinga heeft sinds 4-11 niets gewonnen (7 op een rij gelijk of verloren), staan gedeeld 16e. Dat mag toch niet de vervanger zijn toch? Laat het aub een trainer zijn met ervaring..
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Peter Bosz en Jonk komen niet zo lang vd Sar er zit.

Ik gok op het duo Frank de Boer/Johny.
John van Schip of Wim Jonk.
Bosz???
Maar hadden vd Sar en Jonk en Bosz geen stront met vd Sar.
+1/-0

1 jaar geleden
Tadic als player/manager
+1/-0

 
1 jaar geleden
Daar koopt hij maar een Playstation voor. Goeie gast, heeft veel betekend, maar nee. Laat hij na zijn voetbalcarrière maar onderaan de ladder beginnen.
+1/-0


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake akpom boomen brobbey chico depay dumfries elsimao farioli frankrijk gakpo kiki koeman kroes mannsverk oranje reijnders rijkhoff rosario schouten sevic simons skimovic steijn sutalo tahirovic veerman ven vos weghorst